Noedels met varkenshaas – Wokken is een geweldige manier om lekker, maar ook snel voedsel klaar te maken. Je maakt in een korte tijd de geweldigste gerechten. Het belangrijkste bij wokken is dat je alles klaar hebt staan, zodat je alles alleen nog maar even in de pan hoeft te wokken. Je kent het vast wel van de wokrestaurants. Je maakt een keuze uit ingrediënten en die geef je aan de kok. Even later heb je een heerlijk bordje eten. Je zult vast wel een iets minder grote gasvlam hebben, maar ook in jouw keuken kun je snel een lekker gerecht op tafel zetten.
Zo krijg je supermalse varkenshaas uit de wok
Een varkenshaasje is een langwerpig stuk vlees wat vaak in zijn geheel gebakken wordt. Als je noedels met varkenshaas gaat maken heb je dunne plakjes nodig. Dat dun snijden gaat het beste als het vlees goed koud is. Vind je het lastig om dunne plakjes te snijden? Leg de varkenshaas dan een kwartier voor je hem gaat snijden in de diepvries. Als het vlees licht bevroren is laat het zich een stuk makkelijker snijden.
De dunne plakjes vlees marineer je kort in een eenvoudige marinade van sojasaus, water, een beetje maizena. Als geheim ingrediënt gebruik je een heel klein beetje baking soda. Dit zorgt ervoor dat je vlees heerlijk zacht wordt.
Udon noedels met varkenshaas
Noedels zijn noedels zou je denken, maar er zit een groot verschil in. Udon noedels zijn dikke gladde noedels gemaakt van tarwemeel en ze zijn iets taaier van structuur dan de ramen noedels of de bekende mienestjes. Udon noedels zijn heerlijk in een wokgerecht met varkenshaas en lekker grof gesneden groenten.
Het hoofdgerecht zit vol verrassingen, de stevige noedels, de malse varkenshaas en de knapperige groenten afgewerkt met een heerlijke saus en knapperige pinda’s. Krijg je al trek?
Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees
Het meest malse stukje van het varken, dat is de varkenshaas. Lekker om zo te bakken, maar ook voor een saté of een brochette onverslaanbaar!
Noedels met varkenshaas en lekker veel groente
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 400 gram varkenshaas
- 250 gram udon noedels
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 3 teentjes knoflook
- 1/2 eetlepel vers geraspte gember
- 1 paksoi
- 2 rode paprika's
- 1 winterwortel
- 2 uien
- 2 lente-ui
- 2 eetepels maizena
- 1/2 theelepel baking soda
- 1/2 theelepel sambal
- 3 eetlepels sojasaus
- 4 eetlepels teriyaki saus
- 2 eetlepels grof gehakte pinda's
- zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je noedels met varkenshaas:
Snijd het vlees in dunne plakjes en laat ze marineren in een mengsel van 2 eetlepels maizena, 1/2 theelepel backing soda, 2 eetlepels sojasaus en 2 eetlepels water.
Kook de udon noedels volgens de verpakking. Spoel ze koud om het gaarproces te stoppen.
Snijd de ui in halve ringen, de paprika in reepjes, en de winterwortel in dunne plakjes.
Haal de bladeren van de paksoi uit elkaar en snijd de bladeren net boven het grove witte gedeelte doormidden. Snijd het witte gedeelte in reepjes ongeveer de gelijke maat als de paprika. Snijd het blad gedeelte in reepjes, maar houdt dit apart, dit voeg je later toe samen met de lente-ui die je in ringetjes snijdt.
Rasp de gember en hak de knoflook fijn.
Maak een sausje van 1 eetlepel sojasaus, 2 eetlepels water, de sambal en de teriyakisaus.
Verhit een wok met een klein beetje olie. Haal de plakjes varkenshaas een beetje los en bak die op hoog vuur net gaar. Schep ze uit de pan en leg ze op een bod. Voeg een beetje olie toe aan de wok en bak hierin kort de gember en de knoflook. Doe er de groente bij en roerbak dit op hoog vuur tot beetgaar.
Voeg de noedels en de saus toe aan de groenten en verwarm tot de noedels een mooi laagje saus hebben en warm zijn. Voeg nu de varkenshaas weer toe samen met de paksoi bladeren en de lente- ui. Warm alles even kort door. Voeg als het nodig is eventueel een beetje water toe.
Serveer de noedels met varkenshaas in kommen en bestrooi ze dit met grof gehakte pinda’s
Tafel lekker !!