Oosterse biefstukreepjes met bimi uit de wok – Snel, simpel en lekker dat is toch wat we het liefst willen na een drukke dag. Dit gerecht voldoet aan al deze criteria! Snel is het zeker, het koken van de rijst, die je er eventueel bij kunt serveren, neemt meer tijd in beslag. Simpel, absoluut, het is niet meer dan de benodigde ingrediënten samen laten komen in één pan. Lekker…ik zeg volmondig ja, maar eigenlijk zou je dat natuurlijk zelf moeten proberen.
Bimi
Voor het groentje in dit gerecht moet je eens bimi proberen, een mooie groente die in Nederland nog tamelijk onbekend is. Qua uiterlijk doet het denken aan broccoli, qua smaak is bimi ietwat zoeter, maar heeft tegelijkertijd toch ook iets licht pittigs. Bimi kun je in principe van top tot teen eten, voor het wokken kun je er echter beter voor kiezen om de steeltjes en de roosjes te scheiden. De steeltjes hebben iets meer garing nodig anders geven ze wel heel veel bite. Deze gaan dus iets eerder in de wok dan de roosjes. Mocht je geen bimi kunnen vinden dan is broccoli overigens een prima alternatief.
Verse broccoli; Gezond, maar vooral lekker eten
Heel veel recepten met verse broccoli (gemaakt in eigen keuken), aangevuld met handige tips en weetjes. Ontdek verse broccoli opnieuw!
Rundvlees; soorten + heel veel heerlijke recepten
Hier vind je alles over rundvlees. Soorten rundvlees als biefstuk, picanha, ossenhaas en rosbief worden hier uitgelegd, inclusief recepten.
Oosterse biefstukreepjes met bimi uit de wok
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 100 ml sojasaus
- 100 ml water
- 65 gram bruine suiker
- 1 el sherry
- 1 el sesamolie
- 1/2 tl peper uit de pepermolen
- 1 el maïzena
- 400 gram biefstukreepjes
- 1 el sojasaus
- 1 el sherry
- 2 el arachideolie
- 1 grote ui
- 4 tenen knoflook
- 4 cm verse gember
- 350 gram bimi, steeltjes en roosjes gescheiden
- 75 gram taugé
- 2 bosuitjes
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je Oosterse biefstukreepjes met bimi uit de wok:
Roer alle ingrediënten van de saus door elkaar. Dit zijn de bovenste zeven uit de ingrediëntenlijst (sojasaus, water, bruine suiker, sherry, sesamolie, peper, maizena)
Schenk over de biefstukreepjes de sojasaus en de sherry. Laat even staan terwijl je de overige ingrediënten gaat snijden. Snijd de ui in stukjes, rasp de knoflook en de gember. Snijd de steeltjes van de bimi in stukjes van 4 cm en snijd ringetjes van de bosui.
Verhit in een wok de arachideolie, laat deze goed heet worden. Voeg het vlees toe en bak in 2 minuten bruin. Voeg de ui, de bimi steeltjes, de knoflook en de gember toe. Wok 2 minuten. Voeg nu de bimiroosjes toe, wok nog een minuut. Voeg nu de taugé toe en schenk de saus erover en laat nog een minuut door sudderen.
Strooi de bosui erover en serveer de Oosterse biefstukreepjes met bimi uit de wok direct, lekker met rijst, nasi, bami of noedels.
Tafel lekker !!