- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Oosterse biefstukreepjes met bimi uit de wok

Oosterse biefstukreepjes met bimi uit de wok – Snel, simpel en lekker dat is toch wat we het liefst willen na een drukke dag. Dit gerecht voldoet aan al deze criteria! Snel is het zeker, het koken van de rijst, die je er eventueel bij kunt serveren, neemt meer tijd in beslag. Simpel, absoluut, het is niet meer dan de benodigde ingrediënten samen laten komen in één pan. Lekker…ik zeg volmondig ja, maar eigenlijk zou je dat natuurlijk zelf moeten proberen.

Bimi

Voor het groentje in dit gerecht koos ik voor bimi, een mooie groente die in Nederland nog tamelijk onbekend is. Qua uiterlijk doet het denken aan broccoli, qua smaak is bimi ietwat zoeter maar heeft tegelijkertijd toch ook iets licht pittigs. Bimi kun je in principe van top tot teen eten, toch koos ik er voor de steeltjes en de roosjes te scheiden voor het wokken. De steeltjes hebben iets meer garing nodig anders geven ze wel heel veel bite. Deze gaan dus iets eerder in de wok dan de roosjes. Mocht je geen bimi kunnen vinden is broccoli overigens een prima alternatief.


Oosterse biefstukreepjes met bimi uit de wok

Wokgerecht[1] voor 4 personen

Voor de saus:

Roer alle ingrediënten van de saus door elkaar en zet apart voor later.

Zo maak je Oosterse biefstukreepjes met bimi uit de wok:

Schenk over de biefstukreepjes de sojasaus en de sherry. Laat even staan terwijl je de overige ingrediënten gaat snijden. Snijd de ui in stukjes, rasp de knoflook en de gember. Snijd de steeltjes van de bimi in stukjes van 4 cm en snijd ringetjes van de bosui.

Verhit in een wok de arachideolie, laat deze goed heet worden. Voeg het vlees toe en bak in 2 minuten bruin. Voeg de ui, de bimi steeltjes, de knoflook en de gember toe. Wok 2 minuten. Voeg nu de bimiroosjes toe, wok nog een minuut. Voeg nu de taugé toe en schenk de saus erover en laat nog een minuut door sudderen.

Strooi de bosui erover en serveer de Oosterse biefstukreepjes met bimi uit de wok direct, lekker met rijst, nasi, bami of noodles.

Tafel lekker!

Links in dit artikel:
  1. Wokgerecht: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/hoofdgerecht/wokken/