• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, september 21, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Wokken

Oosterse wokschotel met broccoli

door Connie Derks
in Wokken
0
0
Oosterse wokschotel met broccoli

Oosterse wokschotel met broccoli – Broccoli saai? Nee hoor deze groente is erg veelzijdig en leent zich prima voor deze oosterse wokschotel boordevol groenten. Gebruik niet alleen de roosjes, maar ook de steel, deze is erg lekker. Schil de steel wel even en snij er stukjes van kleiner dan de roosjes zodat alles gelijk gaar is. De smaak en structuur van de steel van broccoli lijkt erg op koolrabi.

Blancheren

Bij het maken van deze Oosterse wokschotel gebruik je deze techniek. Blancheren is het kort voorkoken van verse groenten. Breng een royale hoeveelheid water aan de kook en voeg hier de groente aan toe. Kook kort door en haal ze uit het water. Spoel ze direct koud met water om het garingsproces te stoppen. Door groente te blancheren houden deze hun mooie kleur en hoeven ze maar kort mee te bakken. Kook ze vooral niet te lang voor want ze moeten een beetje knapperig blijven.

Oosterse wok schotel met broccoli
Oosterse wok schotel met broccoli
Broccoli uit de wok op 3 manieren

Broccoli uit de wok

Broccoli is populair. Deze groente wordt vaak gekookt of in een ovenschotel verwerkt. Maar broccoli uit de wok moet je zeker ook proberen!

Oosterse wokschotel met broccoli

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram noedels naar keuze
  • 400 gram broccoli
  • 100 gram wortel
  • 100 gram taugé
  • 50 gram champignons
  • 2 lente-uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram bieflappen
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel 5 spices
  • 2 eetlepels Ketjap manis
  • Sweet chilisaus
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • ½ bosje koriander

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een Oosterse wokschotel:

Bestrooi de bieflappen met de 5 spices kruiden en wrijf deze er goed in. Leg opzij en laat op kamertemperatuur komen. Snij de broccoli in roosjes, schil de steel en snij hier ook stukjes van. Schil de wortel en snij er dunne plakjes van, snij de champignons in plakjes. Snij de peper en lente-ui in dunne ringetjes, hak de koriander grof.

Zet een pan met water op, wanneer het water kookt voeg dan de broccoli en de wortel toe. Eenmaal weer aan de kook haal je de groente uit het water, doe ze in een zeef en spoel ze af met koud water. Gooi het kookwater niet weg want hierin gaan nu de noedels die je volgens de verpakking kookt.

Verwarm de wok voor deze Oosterse wokschotel en doe er een beetje olie in. Bak hierin de bieflappen 1-2 minuten aan beide zijden. Schep er 2 eetlepels chilisaus overheen en verwarm even door, strooi er de sesamzaadjes overheen en haal ze uit de pan. Leg ze op een bord wat je met een ander bord er omgekeerd op bedekt. Wok nu de champignons kort op hoog vuur. Voeg er de vissaus, ketjap en oestersaus aan toe en pers er de knoflook boven uit. Voeg de wortel en de broccoli er aan toe en bak kort door. Doe nu de noedels bij het groentemengsel en meng dit door elkaar. Voeg eventueel naar smaak nog wat chilisaus toe. Voeg als laatste de taugé, de lente-ui en de helft van de koriander toe en draai het vuur uit. Snij de bieflappen in reepjes. Verdeel de noedels met groentes over de borden en verdeel er de reepjes vlees overheen. Decoreer de Oosterse wokschotel met koriander en ringetjes rode peper naar smaak.

Tafel lekker !!

DeelPin19Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Bami met kip en paksoi
Hoofdgerecht

Bami met kip en paksoi

zelf naanbrood bakken
Kookschool

Zelf naanbrood bakken

Zoet-zuur varkensvlees met sperziebonen
Vleesgerechten

Zoet-zuur varkensvlees met sperziebonen

Vietnamese salade met eend
Recepten

Vietnamese salade met eend – Goi Vit

chilisaus maken
Saus

Zelf chilisaus maken |Heerlijk bij kip, vis of loempia’s

gado gado
Bijgerecht

Gado Gado; kleurrijk Indonesisch comfort food

Oosterse biefstukreepjes met bimi uit de wok
Wokken

Oosterse biefstukreepjes met bimi uit de wok

Curry van kip en aubergine
Curry

Curry van kip en aubergine

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Gebraden kip
Specials

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Goede recepten voor gebraden kip inclusief tips voor de beste bereiding. Van schoonmaken tot vlinderen en het braden van een hele kip.

Check het recept of lees de info
haring

Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe; we gaan haringhappen!

smoothie met banaan

Smoothie met banaan

Kwark

Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel

Recept in de picture

Wortelsalade
Bijgerecht

Wortelsalade; super simpel, super lekker!

Je denkt er niet snel aan, maar een zelfgemaakte wortelsalade is een snel en makkelijk bijgerecht. Met een wat zoet, maar ook een beetje pit.

Check het recept of lees de info
Oesterzwammen op toast

Oesterzwammen op toast

Ovenschotel met spruitjes

Ovenschotel met spruitjes, appel en rookworst

Handige kooktips

Mosselen bewaren
Kookschool

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Mosselen bewaren is in deze tijd eigenlijk helemaal niet nodig. Wil je je gekochte mosselen toch wat langer bewaren? Hier vind je tips.

Check het recept of lees de info
Aardappelen bewaren

Aardappelen bewaren; ontdek deze handige tips

karbonade bakken

Karbonade bakken; Tips voor de perfecte karbonade

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Willy tenkink op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Linda Logtenberg op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Aardappelmuffin van geraspte aardappel
  • Riet Zuidema op Aardappelmuffin van geraspte aardappel
  • Connie Derks op Aardappel-courgetteschotel met kaas
  • Ria op Aardappel-courgetteschotel met kaas
  • Redactie op Grootmoeders appelmoes, met tips van een Franse oma
  • Arno Tiemens op Grootmoeders appelmoes, met tips van een Franse oma

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen