Oosterse wokschotel met broccoli – Broccoli saai? Nee hoor deze groente is erg veelzijdig en leent zich prima voor deze oosterse wokschotel boordevol groenten. Gebruik niet alleen de roosjes, maar ook de steel, deze is erg lekker. Schil de steel wel even en snij er stukjes van kleiner dan de roosjes zodat alles gelijk gaar is. De smaak en structuur van de steel van broccoli lijkt erg op koolrabi.
Blancheren
Bij het maken van deze Oosterse wokschotel gebruik je deze techniek. Blancheren is het kort voorkoken van verse groenten. Breng een royale hoeveelheid water aan de kook en voeg hier de groente aan toe. Kook kort door en haal ze uit het water. Spoel ze direct koud met water om het garingsproces te stoppen. Door groente te blancheren houden deze hun mooie kleur en hoeven ze maar kort mee te bakken. Kook ze vooral niet te lang voor want ze moeten een beetje knapperig blijven.
Broccoli uit de wok
Broccoli is populair. Deze groente wordt vaak gekookt of in een ovenschotel verwerkt. Maar broccoli uit de wok moet je zeker ook proberen!
Oosterse wokschotel met broccoli
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 250 gram noedels naar keuze
- 400 gram broccoli
- 100 gram wortel
- 100 gram taugé
- 50 gram champignons
- 2 lente-uitjes
- 2 teentjes knoflook
- 400 gram bieflappen
- 1 rode peper
- 1 eetlepel 5 spices
- 2 eetlepels Ketjap manis
- Sweet chilisaus
- 2 eetlepels oestersaus
- 1 eetlepel vissaus
- 1 eetlepel sesamzaad
- ½ bosje koriander
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een Oosterse wokschotel:
Bestrooi de bieflappen met de 5 spices kruiden en wrijf deze er goed in. Leg opzij en laat op kamertemperatuur komen. Snij de broccoli in roosjes, schil de steel en snij hier ook stukjes van. Schil de wortel en snij er dunne plakjes van, snij de champignons in plakjes. Snij de peper en lente-ui in dunne ringetjes, hak de koriander grof.
Zet een pan met water op, wanneer het water kookt voeg dan de broccoli en de wortel toe. Eenmaal weer aan de kook haal je de groente uit het water, doe ze in een zeef en spoel ze af met koud water. Gooi het kookwater niet weg want hierin gaan nu de noedels die je volgens de verpakking kookt.
Verwarm de wok voor deze Oosterse wokschotel en doe er een beetje olie in. Bak hierin de bieflappen 1-2 minuten aan beide zijden. Schep er 2 eetlepels chilisaus overheen en verwarm even door, strooi er de sesamzaadjes overheen en haal ze uit de pan. Leg ze op een bord wat je met een ander bord er omgekeerd op bedekt. Wok nu de champignons kort op hoog vuur. Voeg er de vissaus, ketjap en oestersaus aan toe en pers er de knoflook boven uit. Voeg de wortel en de broccoli er aan toe en bak kort door. Doe nu de noedels bij het groentemengsel en meng dit door elkaar. Voeg eventueel naar smaak nog wat chilisaus toe. Voeg als laatste de taugé, de lente-ui en de helft van de koriander toe en draai het vuur uit. Snij de bieflappen in reepjes. Verdeel de noedels met groentes over de borden en verdeel er de reepjes vlees overheen. Decoreer de Oosterse wokschotel met koriander en ringetjes rode peper naar smaak.
Tafel lekker !!