Spitskool met paprika uit de wok – makkelijk, snel en erg lekker!
Spitskool wordt vaak gebruikt in gerechten, en steeds minder mensen kopen een hele spitskool omdat die al verwerkt zit in kant-en-klare groentemixen. Maar probeer dit makkelijke recept en jij serveert straks heerlijke spitskool met paprika uit de wok.
Spitskool is een echt lekkere en goedkope groente
Wanneer kocht jij voor het laatst een hele kool? Groente zoals kool worden veelal gesneden en voorverpakt gekocht, best makkelijk, maar met een heel klein beetje meer werk snijdt je de groente zelf. Behalve dat het veel lekkerder is, is het ook nog eens veel goedkoper. Er wordt geklaagd dat alles zo duur is, een hele spitskool kost in het seizoen nog geen twee euro en weegt ongeveer 800 gram, dit is ruim voldoende voor vier personen. Een zakje gesneden kool kost op het moment van schrijven gemiddeld een euro voor 200 gram. Dat is dus voor 800 gram vier euro! Tel uit je winst, door zelf te snijden ben je goedkoper uit en eet je ook nog eens lekkerder. Spitskool met paprika uit de wok kun je dus zeker zien als een budgetrecept.
Spitskool is lekker, makkelijk, snel en niet duur!
Spitskool met paprika uit de wok is snel klaar
Een spitskool kun je op veel manieren maken. Kiezen voor wokken doe je omdat dat snel is en je er zo makkelijk andere groenten bij kunt verwerken. Paprika geeft een licht zoete smaak en een mooie kleur aan het gerecht. Het bereiden is simpel, het is een kwestie van snijden en wokken, een beetje kruiden erop en je bent klaar. Snijd de spitskool niet te fijn, dat is lekkerder en geeft het groentegerecht een lichte bite. De kool gaat er in twee gedeeltes in omdat het nogal een volume heeft en waarschijnlijk niet in een keer in de pan past. Hierdoor krijg je dat het ene stukje net iets gaarder is dan het andere en juist dat geeft een lekkere structuur. Bak de kool dan ook niet te gaar dat zou zonde zijn.
Door spitskool in twee gedeeltes te wokken krijg je een verschil in garing en dus een verschil in structuur. Heerlijk!
Spitskool met paprika uit de wok is lekker bij….
Wat dacht je van spitskool met paprika uit de wok als bijgerecht bij verse worst en gekookte aardappelen, een echt AGV’tje. Maar met een beetje rijst en een gebakken eitje is dit gerecht ook erg lekker, zelfs bij pasta kun je dit gerecht uit de wok serveren. Gewoon mengen een beetje geraspte kaas erover en je bent klaar. Spitskool met paprika kan zelfs als koolhydraatarm hoofdgerecht met een gebakken eitje, kaas of stukje kip.
Spitskool; van alle markten thuis!
Het is een echte zomerkool, en je maakt er de lekkerste gerechten mee. Van een stoofpotje, tot een salade, in de soep, spitskool is lekker!
Spitskool met paprika uit de wok
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 spitskool
- 2 paprika's
- 1 flinke ui
- 1 teentje knoflook
- olijfolie
- zout en peper
- 1 theelepel cajunkruiden
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je spitskool met paprika uit de wok:
Haal de buitenste bladeren van de spitskool en snijd hem in kwarten. Snijd grove repen van de kool, maar snijd de kern niet mee. Snijd de ui fijn en de paprika in blokjes.
Verhit een grote koekenpan of wok met een scheutje olijfolie en bak daarin de ui glazig, maar niet bruin. Voeg de paprika er aan toe en bak die even kort mee.
Pers het teentje knoflook erboven uit en breng op smaak met cajunkruiden en zout en peper. Roer goed door en voeg er de helft van de kool aan toe. Wok tot de kool een beetje geslonken is en voeg er dan de resterende helft aan toe.
Bak de kool al roerend tot hij de voor jou gewenste garing heeft, maar gaar de spitskool absoluut niet te ver door.
Serveer de spitskool met paprika uit de wok als bijgerecht of zelfs als koolhydraatarm hoofdgerecht met een gebakken eitje, kaas of stukje kip.
Tafel lekker !!
Dit maak ik regelmatig. Iets uit de Molukse keuken. Eenvoudig, goedkoop en lekker. Eten met rijst en daging smoor van kip of gebakken verse makreel.
Wat leuk om te horen Bram, lijkt me erg lekker.