• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, oktober 3, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Wokken

Spitskool met zoete aardappel en tomaat

Een vegetarisch eenpansgerecht bomvol smaak

door Connie Derks
in Wokken
1
0
Spitskool met zoete aardappel en tomaat

Spitskool met zoete aardappel en tomaat – een smakelijk eenpansgerecht met kruidige kaasblokjes.

Spitskool met zoete aardappel en tomaat

Als er een zomergroente is die echt meer op tafel mag komen is het spitskool. De kool heeft een heerlijk zachte smaak en is vrij snel gaar en past bij vrijwel alle andere groenten. Hierdoor is de kool ideaal om te verwerken in een eenpansgerecht. We hebben in dit eenpansgerecht om dezelfde reden voor zoete aardappel gekozen. Die is namelijk ook vrij snel gaar en past goed bij de spitskool. De tomaat zorgt voor een heerlijk frisse toets en kleur. Door de wokschotel van spitskool met zoete aardappel en tomaat af te werken met blokjes kaas heb je in een half uurtje een volwaardige maaltijd op tafel staan.

Voor dit heerlijke gerecht is maar 1 pan nodig

De spitskool en zoete aardappel snijd je natuurlijk zelf

Eenpansgerechten zijn ideaal voor een drukke dag. Dat je groente moet snijden hoort er nu eenmaal bij. Je kunt natuurlijk kiezen voor voorgesneden groenten, maar zelf snijden heeft echt veel voordelen waarbij dat kleine beetje extra tijd in het niet valt.

  1. Zelf snijden is veel lekkerder! Echt! Proef het maar eens naast elkaar
  2. Een kilo ongesneden groenten is veel goedkoper dan een kilo gesneden groenten
  3. Je kunt ongesneden groenten makkelijker meenemen dan zakjes gesneden groenten die koel moeten blijven.
  4. Ongesneden groenten is langer houdbaar dan gekoelde voorgesneden spitskool.

Heb je door omstandigheden dit gerecht niet kunnen maken? Dan kan dat altijd de volgende week nog als je met ongesneden groenten werkt. De voorgesneden groenten belanden op zo’n moment 9 van de 10 keer in de vuilnisbak. Zonde toch?

Welke zoete aardappel kies je

Misschien wist je niet eens dat ze bestonden, maar wij hadden gekozen voor een paarse zoete aardappel. Vol verwachting gingen we aan de slag, maar tijdens het schillen bleek dat de binnenkant gewoon licht van kleur was. Een paarse schil wil dus niet zeggen dat de aardappel ook paars is. De structuur is iets bloemiger dan de standaard oranje variant, je kunt het een beetje vergelijken met een zeer bloemige aardappel. De smaak en kleur van de zoete aardappel met paarse schil doet een beetje denken aan koolraap.

Spitskool

Spitskool; van alle markten thuis!

Het is een echte zomerkool, en je maakt er de lekkerste gerechten mee. Van een stoofpotje, tot een salade, of in de soep, spitskool is lekker!

zoete aardappel recepten

Zoete aardappel recepten; Van basis tot out of the box

Zoete aardappel recepten - een selectie smakelijke gevarieerde gerechten met deze zoete en zachte knol uit Amerika. Van soepjes tot pizza!

Spitskool met zoete aardappel en tomaat

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 800 gram zoete aardappel
  • 800 gram spitskool
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 6 takjes verse tijm
  • 1 theelepel vadouvan of kerrie
  • zout en peper
  • 250 gram kruidenkaas, in blokjes
  • olijfolie, om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je spitskool met zoete aardappel en tomaat:

Schil de zoete aardappel, spoel af en snijd in schijven van 1 cm dik. Snijd de schijven, afhankelijk van de grootte, doormidden of in vieren. Snijd de spitskool in niet te fijne repen.

Verhit een scheutje olie in de wok en bak hierin de zoete aardappel tot hij net gaar is. en een kleurtje heeft. Haal de zoete aardappels uit de wok en roerbak hier nu de spitskool in. Begin met de helft en voeg, als hij geslonken is, de rest toe. Ris de blaadjes van de takjes tijm en bak die mee. Voeg de vadouvan en zout en peper naar smaak toe. Voeg nu ook de cherrytomaatjes toe en meng alles samen even op hoog vuur tot de tomaatjes heet zijn. Meng er de gebakken zoete aardappels onder en warm alles even goed door.

Schep de roerbakschotel van spitskool met zoete aardappel en kaas in een schaal en bestrooi met blokjes kruidenkaas.

Tafel lekker !!

DeelPin76Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Spruitjes met appel spek en mosterd
Bijgerecht

Spruitjes met appel, spek en mosterd

gemarineerde champignons
Hapjes

Gemarineerde champignons; De kracht van eenvoud bij de borrel

Zachte toastjes van pompoen
Hapjes

Zachte toastjes van pompoen

quiche met paddenstoelen
Quiche

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Champignons à la grecque
Bijgerecht

Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder

salsa van komkommer en appel
Recepten

Salsa van komkommer en appel

pompoen ovenschotel
Ovenschotel

Pompoen ovenschotel

Bloemkoolsoep
Maaltijdsoep

Bloemkoolsoep, gooi het kookwater nooit weg!

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Cabrales
Specials

Cabrales; niet voor watjes!

Ben je een liefhebber van blauwe kaas? Dan hebben we voor jou een artikel over Cabrales. Blauw, Spaans en lekker pittig. Wat wil je nog meer?

Check het recept of lees de info
Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

gerookte vis

Gerookte vis

Recept in de picture

Risotto met Provolone en broccoli
Risotto

Risotto met provolone en broccoli

Een favoriet uit de Italiaanse keuken is risotto, in ontelbare variaties. Deze risotto met provolone en broccoli moet je dan ook proberen!

Check het recept of lees de info
Spruitjes met appel spek en mosterd

Spruitjes met appel, spek en mosterd

Broodje gekookt ei

Een broodje gekookt ei; zo maak je er een feestje van

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven
  • Redactie op Hazelnootpasta; de homemade Nutella
  • Connie Derks op Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
  • Herma op Hazelnootpasta; de homemade Nutella
  • Albert Valee op Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Cecile Geurts-Huijbers op Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven
  • Amande Groeneveld-Hordijk op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Coby op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen