Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Spitskool wokken op z’n Thais

Je kunt spitskool wokken en met de juiste specerijen wordt dat echt een heerlijke maaltijd met bijvoorbeeld rijst of noodles. De wokschotel kun je met een paar extra ingrediënten ook omtoveren tot een ovenschotel.

0 12.974

Spitskool wokken op z’n Thais – Op de één of andere manier zijn de diverse koolsoorten minder populair in de thuiskeukens. We hebben daar vaak niet zoveel ideeën bij en toch kan er heel veel mee. Zo hebben wij altijd een spitskool in huis. Het voordeel? Kool is langer houdbaar en toch super gezond. Je hebt zo altijd verse groenten in huis.

De spitskool is de zomervariant van kool. In de winter pakken we een witte kool en in de zomer een spitskool. Wist je dat spitskool in de wintermaanden vaak uit Spanje komt? In de zomermaanden kun je Hollandse spitskool kopen en lokaal voedsel heeft echt onze voorkeur.

Spitskool wokken

Spitskool kun je koken, bakken en zelfs rauw eten. Kook spitskool met een beetje kerrie of paprika, doe er eens gek mee met een spekje of serveer het met een roomsausje. Daarnaast kan spitskool in bami of nasi, en ook in ovenschotels doet deze groente het goed. Spitskool wokken is ook een mooie bereidingsmethode. Binnen 15 minuten zet je een wokgerecht met spitskool op tafel. Serveer met rijst of noodles en je eet voordelig en lekker.


Spitskool wokken op z’n Thais

Deze roerbak hebben wij op smaak gebracht met de heerlijke Thaise groentekruiden van Euroma. Deze specerijenreeks geeft je veel gemak in de keuken. Doordat in deze melange alle specerijen voor een mooi Thais gerecht als zijn samen gebracht kun je het zo toevoegen aan je gerecht.


Wokschotel voor 4 personen
  • 1 kleine spitskool
  • 300 gram kippendij
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 uien
  • gember á 2 cm
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el. Thaise wokgroentekruiden (Euroma)
  • Lente-ui (optioneel)

Snij de spitskool in repen en de kippendij in blokjes. Zet een wok op het vuur en verwarm deze alvast voor. Snipper de twee uien mooi in kleine blokjes, rasp de gember en pers de knoflook.

Doe de 2 eetlepels zonnebloemolie in de wok en verhit deze. Voeg de ui, gember en knoflook toe en fruit dit aan. Voeg de blokjes kippendij toe en roerbak deze tot ze bijna gaar zijn. Dit duurt ongeveer een 8 minuten, maar is sterk afhankelijk van hoe groot je blokjes zijn. Wil je het zeker weten, snij er dan eentje even doormidden. Voeg de Thaise wokgroentekruiden toe van Euroma en bak deze even 1 minuut mee. Voeg nu de gesneden spitskool toe en roerbak deze mee tot hij beetgaar is. Snij ondertussen de lente-ui en garneer je roerbak hier mee af.

Variatietip: Van deze roerbak maak je ook makkelijk een ovenschotel met ei. Doe 4 eieren met 250 gram ricotta in een kom en klop dit tot een egale massa met een snuf peper en zout. Doe de roerbak in een ovenschotel en voeg hier het ei-mengsel aan toe. 30 minuten in de oven en je hebt een heerlijke ovenschotel.

Tafel Lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer