• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
donderdag, februari 25, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Wokken

Spruitjes met kaas en cashewnoten uit de wok

door Connie Derks
in Wokken
0
0
Spruitjes met kaas en cashewnoten

Spruitjes met kaas – Heerlijke en supergezonde mini kooltjes. Dat zijn spruitjes. Ze zitten boordevol vitamine C en ze behoren echt tot één van de lekkerste groenten. Althans, dat vinden wij. Daar lijkt niet iedereen hetzelfde over te denken. Het verhaal dat spruitjes niet lekker zouden zijn lijkt inmiddels een beetje een “tussen de oren” verhaal te zijn. Deze spruitjes met kaas uit de wok gaan dat veranderen. Als je ze durft te proberen natuurlijk.

Die gezonde spruitjes snakken naar een beetje creativiteit

De spruitjes die je vroeger at werden vaak te lang gekookt. Daardoor ontstond ook de beruchte spruitjeslucht. Dit heeft te maken met zwavel, maar zo technisch gaan we het hier niet maken. Gewoon kort koken is de oplossing.

Spruitjes krijgen een heerlijke nootachtige smaak als je ze wokt

Spruitjes wokken is echt een heel goed alternatief. Je krijgt dan een hele andere smaakbeleving. Door het roerbakken krijgen de spruitjes een heerlijk nootachtige smaak. Bijkomend voordeel is dat de vitamientjes er beter in blijven. Probeer dus deze spruitjes met kaas.

Hollands trots

Er worden massa’s spruitjes geteeld in ons land. Combineer dat met aardappeltjes en blokjes Goudse kaas en je zet een lekker lokale maaltijd op tafel. De cashewnoten zijn natuurlijk niet Hollands maar geven de wokschotel met spruitjes en kaas wel net dat beetje extra.

Vergeet het vlees

Vlees? Hoeft niet! Spruitjes met kaas, aardappeltjes en cashewnoten uit de wok is een prima maaltijd voor een dagje zonder vlees. Liefhebbers kunnen dit uiteraard wel naast een stukje vlees serveren, maar vlees is in dit geval echt de overbodige luxe.

Spruitjes met kaas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 750 gram spruitjes
  • 750 gram voorgekookte aardappeltjes
  • 100 gram belegen kaas
  • 100 gram cashewnoten
  • Ras el hanout naar smaak
  • zout/peper naar smaak
  • 1 eetlepel olie of boter om in te wokken

Bereidingswijze van dit recept

Roergebakken spruitjes met kaas maak je zo:

Maak de spruitjes schoon en snij ze doormidden. Verwarm de olie in een wok en doe hier de spruitjes en de aardappels in. Bak deze onder of en toe omscheppen in ongeveer 15 minuten gaar. Snij intussen de kaas in blokjes. Breng de spruitjes op smaak met de kruiden en voeg de cashewnoten toe. Bak deze nog even mee. Verdeel er vlak voor het serveren de blokjes kaas doorheen.

De spruitjes met kaas uit de wok zijn prima geschikt voor een dagje zonder vlees maar kun je ook serveren naast een stukje vlees.

Tafel lekker !!

Tags: Groente - Kool - Spruitjes
DeelPin67Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Stamppot spruitjes met geitenkaas, rozijnen en spek
Stamppot

Stamppot spruitjes met geitenkaas, rozijnen en spek

Geroosterde spruitjes met pompoen
Bijgerecht

Geroosterde spruitjes met pompoen

Ovenschotel met spruitjes
Ovenschotel

Ovenschotel met spruitjes, appel en rookworst

Spruitjes met appel spek en mosterd
Bijgerecht

Spruitjes met appel, spek en mosterd

Linzenstoof met spruitjes en koolraap
Stoofschotel

Linzenstoof met spruitjes en koolraap

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

witte kool met dragonsaus
Visgerechten

Witte kool met dragonsaus, geplette krieltjes en gebakken zalm

Witte kool met dragonsaus is een echt winters, verwarmend gerecht. Ontdek deze bijzondere, maar krachtige en smaakvolle combinatie.

Lees verder
Chocolademousse met gepocheerde peren

Chocolademousse met gepocheerde peren ( in perenlikeur )

Eiersalade met mosterd en crispy bacon

Eiersalade met mosterd en crispy bacon

Handige kooktips

Hangop zelf maken recept
Kookschool

Hangop zelf maken? Dat doe je zo

Verse hangop is een feest als ontbijt, als tussendoortje of als dessert. De fluweelachtige structuur is geliefd en je kunt...

Lees verder
Roux basisrecept

Roux; de basis van gebonden sauzen en soepen

Knolselderij snijden doe je zo

Knolselderij snijden; zo doe je dat

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Ellen op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Bapao, gestoomd broodje met gehakt vulling
  • Annemarie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Annemarie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • linda op Bapao, gestoomd broodje met gehakt vulling

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen