Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Spruitjes met kaas en cashewnoten uit de wok

Spruiten worden vaak te lang gekookt. Deze spruitjes met kaas en cashewnoten bereiden we in de wok. Heerlijke winterkost en ook nog uit één pan.

0 5.344

Spruitjes met kaas en cashewnoten uit de wok – Spruitjes  een heerlijke wintergroente. Er zijn er vele die ze heerlijk vinden, maar ook veel mensen houden er niet zo van. Dat komt vaak omdat ze te gaar gekookt worden, je krijgt dan ook de beruchte spruitjeslucht. Wanneer spruitjes te lang koken komen er zwavelverbindingen vrij en deze worden als niet aangenaam ervaren. Door spruitjes kort te koken voorkom je dit. Ook de kooltjes wokken is een mogelijkheid, je krijgt dan een hele andere smaakbeleving. Door de verkleuring krijgen de spruitjes een heerlijke nootachtige smaak  Ook voor behoud van vitamines is dit een goede bereiding. En een mooie bijkomstigheid je hebt niet veel pannen nodig, je bakt ze namelijk gelijk met de aardappeltjes in een wok.

Spruitjes met kaas en cashewnoten uit de wok

Wokgerecht voor 4 personen

  • 750 gram spruitjes
  • 750 gram voorgekookte aardappeltjes
  • 100 gram belegen kaas
  • 100 gram cashewnoten.
  • Ras el hanout naar smaak
  • zout/peper naar smaak
  • 1 eetlepel olie of boter om in te wokken

Maak de spruitjes schoon en snij ze doormidden.  Verwarm de olie in een wok en doe hier de spruitjes en de aardappels in. Bak deze onder of en toe omscheppen in ongeveer 15 minuten gaar. Snij intussen de kaas in blokjes. Breng de spruitjes op smaak met de kruiden en voeg de cashewnoten toe. Bak deze nog even mee. Verdeel er vlak voor het serveren de blokjes kaas doorheen.

Wij aten deze spruitjes schotel met een steelkotelet (karbonade) maar deze schotel is ook prima geschikt voor een vegetarische maaltijd.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer