• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, februari 6, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Wokken

Spruitjes met kaas en cashewnoten uit de wok

door Connie Derks
in Wokken
0
0
Spruitjes met kaas en cashewnoten

Spruitjes met kaas – Heerlijke en supergezonde minikooltjes. Dat zijn spruitjes. Ze zitten boordevol vitamine C en ze horen echt tot één van de lekkerste groenten. Althans, dat vinden wij. Daar lijkt niet iedereen hetzelfde over te denken. Het verhaal dat spruitjes niet lekker zouden zijn, lijkt inmiddels een beetje een “tussen de oren” verhaal te zijn. Deze spruitjes met kaas uit de wok gaan dat veranderen. Als je ze durft te proberen natuurlijk.

Die gezonde spruitjes snakken naar een beetje creativiteit

De spruitjes die je vroeger at werden vaak te lang gekookt. Daardoor ontstond ook de beruchte spruitjeslucht. Dit heeft te maken met zwavel, maar zo technisch gaan we het hier niet maken. Gewoon kort koken is de oplossing.

Spruitjes krijgen een heerlijke nootachtige smaak als je ze wokt

Spruitjes wokken is echt een heel goed alternatief. Je krijgt dan een hele andere smaakbeleving. Door het roerbakken krijgen de spruitjes een heerlijk nootachtige smaak. Bijkomend voordeel is dat de vitamientjes er beter in blijven. Probeer dus deze spruitjes met kaas.

Hollands trots

Er worden massa’s spruitjes geteeld in ons land. Combineer dat met aardappeltjes en blokjes Goudse kaas en je zet een lekker lokale maaltijd op tafel. De cashewnoten zijn natuurlijk niet Hollands, maar geven de wokschotel met spruitjes en kaas wel net dat beetje extra.

Vergeet het vlees

Vlees? Hoeft niet! Spruitjes met kaas, aardappeltjes en cashewnoten uit de wok is een prima maaltijd voor een dagje zonder vlees. Liefhebbers kunnen dit uiteraard wel naast een stukje vlees serveren, maar vlees is in dit geval echt de overbodige luxe.

Spruitjes recepten

Spruitjes recepten; Zet het seizoen op tafel

Ontdek de lekkerste spruitjes recepten met verse Hollandse spruiten. Van ovenschotel tot bijgerecht, je vindt ze op Lekker Tafelen.

Spruitjes met kaas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 750 gram spruitjes
  • 750 gram voorgekookte aardappeltjes
  • 100 gram belegen kaas
  • 100 gram cashewnoten
  • Ras el hanout naar smaak
  • zout/peper naar smaak
  • 1 eetlepel olie of boter om in te wokken

Bereidingswijze van dit recept

Roergebakken spruitjes met kaas maak je zo:

Maak de spruitjes schoon en snij ze doormidden. Verwarm de olie in een wok en doe hier de spruitjes en de aardappels in. Bak deze onder of en toe omscheppen in ongeveer 15 minuten gaar. Snij intussen de kaas in blokjes. Breng de spruitjes op smaak met de kruiden en voeg de cashewnoten toe. Bak deze nog even mee. Verdeel er vlak voor het serveren de blokjes kaas doorheen.

De spruitjes met kaas uit de wok zijn prima geschikt voor een dagje zonder vlees maar kun je ook serveren naast een stukje vlees.

Tafel lekker !!

DeelPin123Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Varkenshaas met spitskool en shiitakes uit de wok
Wokken

Varkenshaas met spitskool en shiitakes, uit de wok

Kip Teriyaki
Wokken

Kip Teriyaki met paksoi

Italiaanse wok schotel met broccoli
Wokken

Italiaanse wok schotel met broccoli

Hollandse wokschotel met broccoli, krieltjes en gehaktballetjes
Wokken

Hollandse wokschotel met broccoli, krieltjes en gehaktballetjes

Oosterse wokschotel met broccoli
Wokken

Oosterse wokschotel met broccoli

Krieltjes bloemkool en biefstukpuntjes uit de wok
Wokken

Krieltjes bloemkool en biefstukpuntjes uit de wok

Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
Hoofdgerecht

Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

Oosterse biefstukreepjes met bimi uit de wok
Wokken

Oosterse biefstukreepjes met bimi uit de wok

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

Vaak zijn het niet de mooiste groenten om te zien, maar knolgroenten hebben vaak een geweldige smaak. Een goede reden om ze vaker te eten!

Check het recept of lees de info
tortilla van aardappel

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Recept in de picture

Ham-kaasrolletjes
Hapjes

Ham-kaasrolletjes; gemaakt met bladerdeeg

Iets lekkers voor bij de borrel? Of in de lunchtrommel? Je maakt in een handomdraai deze ham-kaasrolletjes van bladerdeeg.

Check het recept of lees de info
chocolademousse taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Geroosterde knoflook

Geroosterde knoflook

Handige kooktips

ei bakken
Kookschool

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

Een spiegelei of liever doorbakken? Met deze tips maak jij heerlijke gebakken eieren helemaal naar jou smaak.

Check het recept of lees de info
mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Mireille Meems op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Cecile Geurts-Huijbers op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos Melief op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • E.Kuiper op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen