• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, december 11, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Kerst recepten
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Kerst recepten
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Wokken

Varkenshaas met spitskool en shiitakes, uit de wok

door Elise de Haan
in Wokken
1
0
Varkenshaas met spitskool en shiitakes uit de wok

Varkenshaas met spitskool en shiitakes – Een heerlijke wokschotel, met een Oosters tintje. Van dat soort recepten kun je er toch nooit genoeg hebben? Deze, met varkenshaas, spitskool en shiitake, zet je heel snel een maaltijd vol verse groente op tafel. Lekker makkelijk op een drukke dag en alle ingrediënten vind je gewoon in de supermarkt!

Spitskool

Deze mooie, lichtgroene, spitsvormige (jawel, de naam zegt het al) kool is heerlijk zacht van smaak en heel snel gaar. Uitermate geschikt om te verwerken in een wokgerecht als varkenshaas met spitskool en shiitakes dus. De kool is makkelijk te combineren met andere smaken. En natuurlijk koop je gewoon een verse, hele spitskool, en snijd je hem zelf in reepjes. Is een hele kool teveel voor jou? Geen probleem, een aangesneden kool verpak je in plasticfolie en dan kun je hem prima een paar dagen bewaren in de groentelade van de koelkast. Wist je trouwens dat je deze kool ook heel goed rauw kunt eten? Als je over hebt, kun je dat dus prima tot een heerlijke salade verwerken!

Shiitake, de Oosterse paddenstoel

In een wokgerecht doen paddenstoelen het vaak wel goed. Voor dit gerecht kozen we voor de shiitake. Deze paddenstoel wordt in Nederland gekweekt, maar in landen als China, Korea en Japan groeit hij gewoon in het wild. Door zijn Aziatische oorsprong past hij natuurlijk heel goed in gerechten met een Oosters tintje als deze varkenshaas met spitskool en shiitakes. Hou je niet van shiitakes, of kun je er niet aankomen? Vervang ze dan in dit gerecht gewoon door kastanjechampignons, witte champignons of oesterzwammen.

Paddenstoelen

Paddenstoelen; lekker en veelzijdig!

In de natuur kondigen ze het begin van de herfst aan, maar we eten vooral de jaarrond gekweekte soorten. Wat weet jij over paddenstoelen?

Varkenshaas

Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees

Het meest malse stukje van het varken, dat is de varkenshaas. Lekker om zo te bakken, maar ook voor een saté of een brochette onverslaanbaar!

Spitskool

Spitskool; van alle markten thuis!

Het is een echte zomerkool, en je maakt er de lekkerste gerechten mee. Van een stoofpotje, tot een salade, of in de soep, spitskool is lekker!

Varkenshaas met spitskool en shiitakes uit de wok

Porties: 4 a 5 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram varkenshaas
  • 600 gram spitskool, in reepjes
  • 100 gram shiitakes, kleine gehalveerd, grote in plakken
  • 1 flinke ui, in dunne kwart ringen
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 chilipeper, kleur naar keuze, eventueel het zaad verwijderd, in ringen
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel citroengras
  • 4 eetlepels zoute sojasaus
  • 1 eetlepel limoensap
  • 200 ml dikke kokosmelk
  • neutrale olie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je varkenshaas met spitskool en shiitakes uit de wok:

Snijd de varkenshaas eerst in de lengte door en daarna in plakjes.

Verhit de olie in een wok en bak hierin de varkenshaas rondom bruin aan.

Voeg de ui, de knoflook en de chilipeper toe en bak deze mee tot de uien glazig zijn. Doe dan de komijn, de koriander en het citroengras erbij en bak ook deze even mee.

Vervolgens voeg je de shiitakes toe en als deze bijna gaar zijn doe je de spitskool reepjes erbij. Roerbak tot de spitskool beetgaar is. Blus af met de kokosmelk, sojasaus en limoensap. Breng alles weer aan de kook en laat een minuutje doorkoken.

Serveer de varkenshaas met spitskool en shiitakes direct. Lekker met wat gekookte witte rijst.

Tafel lekker !!

DeelPin20TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Spruitjes met kaas en cashewnoten
Hoofdgerecht

Spruitjes met kaas en cashewnoten uit de wok

Witte kool roerbakken
Wokken

Witte kool roerbakken

Spitskool met zoete aardappel en tomaat
Wokken

Spitskool met zoete aardappel en tomaat

gebakken zoete aardappels met groenten uit de wok
Wokken

Gebakken zoete aardappels met groenten uit de wok

Mosselen uit de wok
Visgerechten

Mosselen uit de wok; lekker snel op tafel

spitskool uit de wok
Bijgerecht

Spitskool met paprika uit de wok

Kip Teriyaki
Wokken

Kip Teriyaki met paksoi

Italiaanse wokschotel met broccoli
Wokken

Italiaanse wokschotel met broccoli

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Krab
Specials

Krab; een bijzondere delicatesse!

Heb je wel eens verse krab gegeten? Een krabcocktail of een salade met verse krab is heerlijk. Echt anders dan krabvlees uit blik!

Check het recept of lees de info
Oud Hollandse broodjes Broodje Bal Gehakt

Oud Hollandse broodjes, broodjes met traditie

Edammer kaas

Edammer kaas; over de hele wereld bekend!

kipfilet recepten

Kipfilet recepten en inspiratie

Recept in de picture

Preitaart
Quiche

Preitaart met kaas

De preitaart zit boordevol verse prei en kaas en is afgewerkt met krokante nootjes. Een echte aanrader voor een dagje zonder vlees.

Check het recept of lees de info
entrecote als braadstuk

Entrecote als braadstuk

kaasfondue

Texelse kaasfondue; de smaak van Texel

Handige kooktips

Mini pavlova schuimnestje om te vullen
Kookschool

Mini pavlova; schuimnestje om te vullen

Met wat eiwit en suiker maak je deze mini pavlova. Gebruik als nagerecht met ijs of gevuld met slagroom, bavaroise of vers fruit.

Check het recept of lees de info
Decoreren met zoetzure groenten

Decoreren met zoetzure groenten

Soorten gedroogde erwten

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Ton Stoffels op Oud Hollandse broodjes, broodjes met traditie
  • C.C.L.M. Geurts-Huijbers op Pannenkoek met groenten en kaas
  • Connie Derks op Bloemkool ovenschotel met gehakt
  • Ester op Bloemkool ovenschotel met gehakt
  • Connie Derks op Rode bietjes-haring salade
  • Connie Derks op Gegratineerde ovenschotel met groene kool
  • Floor op Gegratineerde ovenschotel met groene kool
  • V.Fikkert op Rode bietjes-haring salade
  • Elise de Haan op Garnalenmousse in een glaasje
  • Elise de Haan op Varkenswangen met tagliatelle, comfortfood!

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Kerst recepten
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen