• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, juli 6, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Wokken

Varkenshaas met spitskool en shiitakes, uit de wok

door Elise de Haan
in Wokken
0
0
Varkenshaas met spitskool en shiitakes uit de wok

Varkenshaas met spitskool en shiitakes – Een heerlijke wokschotel, met een Oosters tintje. Van dat soort recepten kun je er toch nooit genoeg hebben? Deze, met varkenshaas, spitskool en shiitake, zet je heel snel een maaltijd vol verse groente op tafel. Lekker makkelijk op een drukke dag en alle ingrediënten vind je gewoon in de supermarkt!

Spitskool

Deze mooie, lichtgroene, spitsvormige (jawel, de naam zegt het al) kool is heerlijk zacht van smaak en heel snel gaar. Uitermate geschikt om te verwerken in een wokgerecht als varkenshaas met spitskool en shiitakes dus. De kool is makkelijk te combineren met andere smaken. En natuurlijk koop je gewoon een verse, hele spitskool, en snijd je hem zelf in reepjes. Is een hele kool teveel voor jou? Geen probleem, een aangesneden kool verpak je in plastic folie en dan kun je hem prima een paar dagen bewaren in de groentelade van de koelkast. Wist je trouwens dat je deze kool ook heel goed rauw kunt eten? Als je over hebt kun je dat dus prima tot een heerlijke salade verwerken!

Shiitake, de Oosterse paddenstoel

In een wokgerecht doen paddenstoelen het vaak wel goed. Voor dit gerecht kozen we voor de shiitake. Deze paddenstoel wordt in Nederland gekweekt, maar in landen als China, Korea en Japan groeit hij gewoon in het wild. Door zijn Aziatische oorsprong past hij natuurlijk heel goed in gerechten met een Oosters tintje als deze varkenshaas met spitskool en shiitakes. Hou je niet van shiitakes, of kun je er niet aankomen? Vervang ze dan in dit gerecht gewoon door kastanjechampignons, witte champignons of oesterzwammen.

Varkenshaas met spitskool en shiitakes uit de wok

Porties: 4 a 5 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram varkenshaas
  • 600 gram spitskool, in reepjes
  • 100 gram shiitakes, kleine gehalveerd, grote in plakken
  • 1 flinke ui, in dunne kwart ringen
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 chilipeper, kleur naar keuze, eventueel het zaad verwijderd, in ringen
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel citroengras
  • 4 eetlepels zoute sojasaus
  • 1 eetlepel limoensap
  • 200 ml dikke kokosmelk
  • neutrale olie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je varkenshaas met spitskool en shiitakes uit de wok:

Snijd de varkenshaas eerst in de lengte door en daarna in plakjes.

Verhit de olie in een wok en bak hierin de varkenshaas rondom bruin aan.

Voeg de ui, de knoflook en de chilipeper toe en bak deze mee tot de uien glazig zijn. Doe dan de komijn, de koriander en het citroengras erbij en bak ook deze even mee.

Vervolgens voeg je de shiitakes toe en als deze bijna gaar zijn doe je de spitskool reepjes erbij. Roerbak tot de spitskool beetgaar is. Blus af met de kokosmelk, sojasaus en limoensap. Breng alles weer aan de kook en laat een minuutje doorkoken.

Serveer de varkenshaas met spitskool en shiitakes direct. Lekker met wat gekookte witte rijst.

Tafel lekker !!

Tags: Groente - Kool - SpitskoolGroente - Paddenstoelen - ShiitakeVlees - Varkensvlees - Varkenshaas
DeelPin5Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Hollandse wokschotel met broccoli, krieltjes en gehaktballetjes
Wokken

Hollandse wokschotel met broccoli, krieltjes en gehaktballetjes

Oosterse wokschotel met broccoli
Wokken

Oosterse wokschotel met broccoli

Krieltjes bloemkool en biefstukpuntjes uit de wok
Wokken

Krieltjes bloemkool en biefstukpuntjes uit de wok

Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
Hoofdgerecht

Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

Spruitjes met kaas en cashewnoten
Wokken

Spruitjes met kaas en cashewnoten uit de wok

Kip Teriyaki
Wokken

Kip Teriyaki met paksoi

Italiaanse wok schotel met broccoli
Wokken

Italiaanse wok schotel met broccoli

Oosterse biefstukreepjes met bimi uit de wok
Wokken

Oosterse biefstukreepjes met bimi uit de wok

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Huisgemaakte spreads voor op brood
Specials

Huisgemaakte spreads voor op brood; verrassend lekker

Homemade sandwich spread in meerdere varianten. Deze huisgemaakte spreads maken we op basis van yoghurt, kwark met roomkaas of mayonaise.

Check het recept of lees de info
Steenfruit

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

Recept in de picture

beefburgers - recept - barbecue
Vleesgerechten

Beefburgers; Jouw creatie is het lekkerst

Beefburgers van puur rundvlees. Het ideale recept als er mensen blijven eten na een feestje. Grill ze met verse groenten op de barbecue.

Check het recept of lees de info
Mediterrane maaltijdsalade met kip, pasta en zongedroogde tomaten

Mediterrane maaltijdsalade met kip

Souffle van kwark en rode bessen

Soufflé van kwark en rode bessen

Handige kooktips

platvis fileren
Kookschool

Platvis fileren doe je zo (met foto instructies)

Ben je een echte visliefhebber, maar vind je platvis fileren een lastige klus? Met deze stap voor stap uitleg gaat het ook jou vast lukken.

Check het recept of lees de info
marineren in karnemelk

Marineren in karnemelk

Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Joop Hermes op Zelf hamburgers maken; Met tips voor de lekkerste kruiden
  • marina op Abrikozenvlaai; de echte Limburgse
  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen