Wokschotel met krieltjes en spinazie – Een lekkere en kleurrijke vegetarische wokschotel met krieltjes, spinazie, tomaatjes en kikkererwten. Heel geschikt voor een doordeweeks dagje zonder vlees.
Een wokschotel met krieltjes en verse spinazie
Een wokschotel met krieltjes is een ideaal eenpansgerecht. De krieltjes zorgen samen met de spinazie, de tomaatjes en kikkererwten voor een volwaardige vegetarische maaltijd. Een vegetarisch hoofdgerecht met aardappels, groenten en peulvruchten. Die peulvruchten vervangen het vlees. Als je zo’n lekkere en gezonde schotel op tafel gaat zetten, dan neem je natuurlijk wel verse spinazie. Diepvries is makkelijk, maar vers is zo veel lekkerder. Geen zin om spinazie uit te zoeken? Tegenwoordig koop je in elke supermarkt gewassen, verse spinazie.
Hoe maak je de krieltjes klaar?
Krieltjes zijn zulke jonge aardappels dat je ze heel goed met schil en al kunt klaarmaken en opeten. In de wokschotel met krieltjes worden geschilde krieltjes gebruikt, maar weet dat je de schillen ook gerust erom kan laten zitten. Het schillen van krieltjes is namelijk best even een klusje. Je kunt de krieltjes ook kort even met schil koken, om daarna de schil makkelijk eraf te kunnen trekken. Sommige groenteboren verkopen verse, geschilde krieltjes. Doe er je voordeel mee!
Belangrijk is dat je de krieltjes even kort kookt van te voren, de rest van de garing doe je in de wok
Wokken maar!
De krieltjes en kikkererwten koken is iets wat je al heel goed kunt voorbereiden. Bewaar het wokken van de krieltjes, de groenten en de kikkererwten tot het laatste moment. De tomaatjes en de spinazie zorgen samen voor lekker veel smaak en kleur in de wokschotel. De kikkererwten zorgen juist voor een extra bite en zijn een bron van eiwitten. Zorg dat je de spinazie en de tomaatjes pas op het allerlaatste moment toevoegt en niet te lang mee laat garen. Anders kook je de spinazie en tomaatjes heel makkelijk te gaar en krijg je een kleffe hap, en dat zou jammer zijn!
Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes
Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!
Wokschotel met krieltjes en spinazie
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 kilo krieltjes
- 300 gram verse spinazie
- 250 gram gare kikkererwten
- 250 gram cherrytomaatjes
- 1 ui
- 1 rode peper
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel mosterdzaad
- een scheut zonnebloemolie
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de wokschotel met krieltjes en spinazie:
Schil de krieltjes en kook ze in 10 minuten net niet gaar. Giet af en zet ze even weg.
Snipper de ui en hak de knoflook.
Snijd de rode peper in tweeën en verwijder de zaadlijsten als je het niet te pittig wilt hebben. Snijd de peper in dunne reepjes.
Was en halveer de cherrytomaatjes.
Zet de wok met de zonnebloemolie op middelhoog vuur.
Voeg als de olie heet is de ui, rode peper en kruiden toe en fruit dit twee 2 minuten aan.
Voeg als laatste ook de gehakte knoflook toe.
Doe de voorgekookte krieltjes in de wok. Wok de krieltjes 5 minuten terwijl je ze regelmatig omschept.
Voeg de kikkererwten toe en roer ze er goed doorheen.
Voeg de spinazie in delen toe en roer die steeds goed door zodat de blaadjes slinken.
Voeg als laatste de cherrytomaatjes toe en roerbak alles nog eens 1 minuut.
Breng de wokschotel met krieltjes en spinazie op smaak met wat zout en peper en serveer direct.
Tafel lekker !!