Wokschotel met krieltjes en spinazie – Een heerlijke en kleurrijke vegetarische wokschotel met krieltjes, spinazie, tomaatjes en kikkererwten.
Een wokschotel met krieltjes
Een wokschotel met krieltjes is een ideaal eenpansgerecht. De krieltjes zorgen samen met de spinazie, de tomaatjes en kikkererwten voor een volwaardige vegetarische maaltijd. Een vegetarisch hoofdgerecht met aardappels ( de krieltjes ) groenten én peulvruchten.
Hoe bereid je de krieltjes?
Krieltjes zijn zulke jonge aardappels dat je ze heel goed met schil en al kunt bereiden en opeten. In deze wokschotel met krieltjes worden geschilde krieltjes gebruikt, maar weet dat je de schillen ook gerust erom kan laten zitten. Het schillen van krieltjes is namelijk best even een klusje. Je kunt de krieltjes ook kort even met schil koken, om daarna de schil makkelijk eraf te kunnen trekken.
Belangrijk is dat je de krieltjes even kort kookt van te voren, de rest van de garing doe je in de wok.
Wokken maar!
De krieltjes en kikkererwten koken is iets wat je al heel goed kunt voorbereiden. Bewaar het wokken van de krieltjes, de groenten en de kikkererwten tot het laatste moment. De tomaatje en de spinazie zorgen samen voor lekker veel smaak en smeuïgheid in de wokschotel. De kikkererwten zorgen juist voor een extra bite. Zorg dat je de spinazie en de tomaatjes pas op het allerlaatste moment toevoegt en niet te lang mee laat garen. Anders kook je de spinazie en tomaatjes heel makkelijk tot snot.
Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes
Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!
Aardappels
Laat je weer eens vaker verleiden tot het eten van een echte aardappel. Ontdek hier de lekkerste recepten met de aardappel, inclusief tips.
Wokschotel met krieltjes en spinazie
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 kilo krieltjes
- 300 gram verse spinazie
- 250 gram kikkererwten
- 250 gram cherrytomaatjes
- 1 ui
- 1 rode peper
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel mosterdzaad
- 2 eetlepels zonnebloemolie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de wokschotel met krieltjes en spinazie:
Laat de kikkererwten eerst 12 tot 15 uur weken in ruim water. Gebruik je kikkererwten uit blik of pot? Dan is dat niet nodig.
Spoel de kikkererwten goed af onder stromend water. Doe de kikkererwten in een pan met ruim water en breng aan de kook. Kook ze in 30 – 40 minuten gaar. Ook hier is dat niet nodig als je blikken of potten kikkererwten gebruikt.
Schil de krieltjes en kook ze in 10 minuten net niet gaar. Giet af en zet apart.
Snipper de ui en de knoflook. Snijd de rode peper in tweeën en verwijder de zaadlijsten. Snij in dunne reepjes.
Zet de wok met twee eetlepels zonnebloemolie op middelhoog vuur.
Voeg als de olie heet is de ui, rode peper en kruiden toe en fruit 2 minuten.
Voeg als laatste ook de gesnipperde knoflook toe.
Doe de voor gekookte krieltjes in de wok. Wok de krieltjes 5 minuten terwijl je ze regelmatig omroert.
Voeg de kikkererwten toe en roer goed door.
Was en halveer de cherrytomaatjes.
Voeg de spinazie in delen toe en roer steeds goed door.
Voeg als laatste de gehalveerde cherrytomaatjes toe en roerbak alles nog eens 1 minuut.
Breng de wokschotel met krieltjes en spinazie op smaak met wat zout en serveer direct.
Tafel lekker !!