Wokschotel met schouderkarbonade, prei en aardappel – Schuif maar aan want de wokschotel kan zo met de pan op tafel. Een pan op tafel staat huiselijk en gastvrij. Iedereen kan nemen zoveel hij of zij wil. Serveer er een schaal vers gemaakte appelmoes bij en je weet zeker dat iedereen gaat smullen.
Vers gekookte aardappels uit de wok
Je gebruikt vastkokende aardappels zoals bintjes als je aardappels gaat wokken. Die blijven mooi heel tijdens het bakken. Je moet ze wel even voorkoken, en om dit niet te veel tijd in beslag te laten nemen snijd je ze voor je ze gaat koken al in blokjes. De aardappels worden apart gebakken voor ze in de wokschotel met schouderkarbonade gaan, zodat je ze beter kunt krokant kunt bakken. Het bakken van de aardappels kan tegelijk met het wokken van het vlees, dus dat bespaart tijd.
Heerlijk kruidige stukjes vlees
Schouderkarbonades worden meestal in hun geheel gebakken, maar ze zijn ook erg lekker in stukjes in een wokschotel. Het vet in dit stukje varkensvlees zorgt ervoor dat het niet snel droog wordt. De stukjes vlees worden eerst op smaak gebracht en dan kort en krachtig in de wok gegaard. De aanbaksels van de karbonade in de wok kook je na het bakken even los. Hierna bak je er kort de vers gesneden en uitgelekte prei in. Zo krijgt de prei al veel smaak mee, dit zorgt voor geweldig smaakvolle wokschotel.
Prei recepten; omdat je gewoon meer kan met prei
Koop je prei per stuk of per kilo? Met deze prei recepten ga je voortaan voor de prei per kilo. Want wat kun je veel met deze groente!
Karbonade; tips en recepten
Zoek je een lekker karbonade recept? Ontdek er hier heel veel. Van oma's karbonade tot een karbonade in jus of karbonade uit de koekenpan.
Aardappels
Laat je weer eens vaker verleiden tot het eten van een echte aardappel. Ontdek hier de lekkerste recepten met de aardappel, inclusief tips.
Wokschotel met schouderkarbonade, prei en aardappel
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 3 schouderkarbonades
- 1 kg vastkokende aardappels (bintjes)
- 800 gram prei
- zout en peper
- 2 theelepels zoete paprikapoeder
- 3 theelepels kerriepoeder
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 2 theelepels oregano
- 50 gram boter
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een wokschotel met schouderkarbonade, prei en aardappel:
Verwijder het bot van de schouderkarbonades en snijd het vlees in stukjes van ongeveer 2-3 cm. Meng de paprikapoeder, chilipoeder, kerrie en oregano met een theelepel zout en meng dit door het vlees. Zet opzij om de smaken even in te laten trekken.
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van ongeveer 3 cm, spoel ze schoon en kook ze 5-10 minuten in ruim water met zout tot ze net gaar zijn. Giet ze af en laat ze uitstomen.
Snijd de prei in ringen en was ze in ruim water. Laat de gesneden prei in het water staan, zodat het zand naar de bodem kan zakken. Doe de prei in een vergiet en laat uitlekken.
Verhit een koekenpan met de helft van de boter en bak daarin de stukjes aardappel.
Verhit ook een wok met de rest van de boter en bak daarin de stukjes vlees al roerende goudbruin en net gaar.
Leg het vlees op een bord en giet 50 ml water in de wok. Kook de aanbaksels los en doe er de prei in. Bak de prei kort op hoog vuur tot hij beetgaar is.
Doe de gebakken aardappelstukjes en het vlees terug in de wok en bak alles nog even goed door. Proef en breng de wokschotel met schouderkarbonade verder op smaak met zout en peper.
Tafel lekker !!