Wrap met gegrilde groenten – Gegrilde groenten hebben lekker veel smaak, samen met een tomatenpesto en mozzarella is dit dan ook een geweldig lekkere maaltijd of een hapje bij de borrel.
Gegrilde groenten
Groenten grillen doe je het liefst op de barbecue dat is het allerlekkerste, dan krijg je die lekkere rooksmaak het beste. We snappen dat je daar niet altijd zin in hebt, grillen in een grillpan is een goede tweede, maar even snel in de oven kan natuurlijk ook, de keuze is aan jou.
Een makkelijke maar erg lekkere tomatenpesto
De pesto geeft de wrap met gegrilde groenten nog meer smaak. We maken deze van gedroogde tomaten op olie en walnoten. Dat is eigenlijk alles. Maal of snijd de tomaten zo fijn mogelijk met een beetje van de olie uit het potje, doe er op het laatst de walnoten bij zodat deze nog een beetje structuur behouden. De bite van de walnoten is een welkome afwisseling in deze wrap met zachte gegrilde groenten.
Romige mozzarella
Als contrast in de smaak is een romige mozzarella erg lekker, zeker als je de opgerolde wrap met gegrilde groenten nog even goed verwarmd en de kaas gaat smelten. Een zacht geitenkaasje kan ook erg lekker zijn en is iets zouter. Leuk om eens mee af te wisselen.
Als maaltijd maar ook bij de borrel
Deze wrap met gegrilde groenten is erg lekker als vegetarische maaltijd, maak dan een grote, of twee kleinere per persoon. Als je de wrap in plakjes snijdt, is die ook erg lekker bij een glaasje wijn. Zeker in de zomer als het warm is zijn de koude plakjes met groenten erg lekker. In de winter kun je die plakjes beter nog even warm maken voor je ze serveert.
Groenten
Eet volop verse groenten! Hier vind je de lekkerste recepten met groenten en ook wat handige kooktips. Zet verse groenten weer centraal!
Mozzarella, voor de pizza, de pasta en de salade
Op de pizza, in de salade, ook jij eet ongetwijfeld wel eens mozzarella. Maar wat weet je eigenlijk van dit bekende Italiaanse kaasje?
Wrap met gegrilde groenten
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 courgette
- 1 kleine aubergine
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 100 gram zongedroogde tomaten op olie
- 75 gram walnoten
- olijfolie
- gedroogde kruiden, oregano, tijm
- 2 bollen mozzarella
- 1 pak tortilla’s naar keuze
- peper en zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je wraps met gegrilde groenten:
Snijd de aubergine en courgette in plakken van 1 -1 1/2 cm dik. Snijd de paprika’s in kwarten en haal de zaden en zaadlijsten eruit. Duw ze plat. Schil de uien maar laat het onderste stukje bij de wortels zitten zodat ze niet uit elkaar vallen. Snijd de ui in 8 stukken. Meng 3 eetlepels olijfolie en meng deze met 1 tl oregano en 1 tl tijm en een beetje peper en zout. Bestrijk de groenten met de kruidenolie en gril ze in ongeveer 10 minuten aan beide zijden gaar. Als je de groenten in de oven wil garen; verwarm de oven dan voor op 200 graden en meng de groenten met de olie, verdeel alles over een bakblik en zet ze ongeveer 20 minuten in de oven tot ze gaar zijn.
In de tijd dat de groenten garen maak je de pesto voor de wrap met gegrilde groenten. Snijd hiervoor de tomaat in stukjes en maal deze met 2 eetlepels van de tomatenolie in een keukenmachine fijn. Voeg de noten toe en maal nog kort even door. Heb je geen keukenmachine? Snijd ze dan met een mes zo fijn mogelijk. Wrijf met de platte kant van een mes de tomaten nog iets fijner. Hak de noten fijn en meng ze samen met 2 eetlepels olie van de tomaten tot een stevige pesto. Snijd de mozzarella in blokjes.
Besmeer een tortilla met pesto, verdeel de groenten er royaal over en bestrooi met een paar blokjes mozzarella. Rol de tortilla zo strak mogelijk op. Verwarm de wraps met gegrilde groenten op de barbecue, gril of in de oven tot deze warm zijn en de kaas begint te smelten.
Wil je ze als warm borrelhapje geven? Snijd ze dan op het laatste moment in plakken. Verwarm de wraps eerst in de oven of kort in de magnetron voor je ze in plakken snijdt.
Tafel lekker !!