Wraps met sperziebonen en kip – De veelzijdigheid van wraps met sperziebonen en kip maakt ze ideaal voor het creëren van smaakvolle gerechten. We hebben een tortilla gevuld met knapperige, verse sperziebonen en sappige gegrilde kip als basis, en dat aangevuld met tomaatjes en romige avocado. De kip is Tex-mex gekruid en die kun je zo pittig maken als jij lekker vindt. Dit gerecht is een mooi voorbeeld van de fusionkeuken. De tortilla’s en de Tex-mex kruiden geven er een Midden-Amerikaans tintje aan, de sperziebonen zijn het westerse tintje. De wraps zullen ongetwijfeld ook bij je kinderen in de smaak vallen, zeker als je ze de tortilla’s zelf laat vullen. Een gezinsproof recept dus! Overigens zijn de wraps met sperziebonen en kip ook heel geschikt om als lunch mee te nemen, of als onderdeel van een picknick.
Wraps met sperziebonen en kip – tips
Wraps vullen is natuurlijk een perfecte manier om restjes ingrediënten op te maken en zo een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Je kunt de ingrediënten voor de wraps met sperziebonen en kip heel makkelijk aanvullen met restjes van andere groenten. Ook een restje kaas kun je er prima in verwerken.
De salsa voor de wraps met sperziebonen en kip kun je uiteraard uit een potje halen. Maar is het niet veel leuker, en vooral lekkerder om die salsa zelf te maken? Je maakt een snelle, verse salsa door 2 tomaten, 1 teentje knoflook, 1 kleine rode ui, 1 chilipeper, 1 theelepel paprikapoeder, 70 gram tomatenpuree en wat verse peterselie of koriander heel fijn te snijden of in een blender grof te malen. Maak het mengsel aan met een beetje limoensap, voeg er wat zout en een heel klein beetje suiker aan toe. En klaar is je verse salsa!
Neem je de wraps mee om ergens anders te eten? Verpak ze dan strak in plastic huishoudfolie en neem ze mee in een koeltasje met een koelelement. Zo blijven ze lekker fris.
Sperziebonen
Sperziebonen lijken misschien wat gewoontjes, maar dat is niet terecht. Je kunt oneindig variëren met deze heerlijke en veelzijdige groente!
Wraps met sperziebonen en kip
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 250 gram sperziebonen
- 3 kipfilets
- Tex-mex kruiden
- 2 avocado's
- salsa (zie tekst boven het recept)
- een handvol snacktomaatjes
- peper en zout
- 8 tortilla's
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je wraps met sperziebonen en kip:
We maken eerst de ingrediënten voor de wraps met sperziebonen en kip die gekookt of gegrild moeten worden. Wrijf de kip in met wat Tex-mex kruiden. Voeg eventueel wat zout toe als je een kruidenmix zonder zout gebruikt. Grill de kipfilets in de grillpan, de oven of de airfryer. Laat ze wat afkoelen en snijd ze in plakjes. Haal de sperziebonen af, halveer ze en kook ze beetgaar in wat water met zout.
Halveer de avocado’s, haal de pit er uit en schep ze voorzichtig met een lepel uit de schil. Snijd de avocado’s in plakjes. Snijd de tomaatjes in vieren.
Warm 8 wraps op in de magnetron, de koekenpan of in de oven, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Besmeer de wraps met wat salsa, verdeel de sperziebonen, de kip, de avocado en de tomaatjes er over, bestrooi met wat peper en zout en rol ze op. Je kunt ook alle ingrediënten in schaaltjes doen en de wraps erbij geven, zodat je tafelgenoten zelf hun wraps kunnen vullen.
Serveer de wraps met sperziebonen en kip direct.
Tafel lekker !!