• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, juli 4, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht

Zuurkool met salami en paprika

door Elise de Haan
in Hoofdgerecht, Stamppot
0
2
Zuurkool met salami en paprika

Zuurkool met salami en paprika – Een stamppotje gaat er altijd wel in en een stamppot met zuurkool zeker. Zuurkool is ook, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, geen groente die alleen in de winter verkrijgbaar is, maar deze kool is gewoon jaarrond te koop. Deze zuurkool met salami en paprika is het hele jaar door heerlijk. Het gerecht zit bomvol groenten, is lekker kruidig en je kunt hem zo pittig maken als je zelf wilt. De salami wordt eerst uitgebakken, dus die zorgt voor een lekker  krokantje. Al zin in deze heerlijke zuurkool gekregen? Snel de keuken in dan!

Zuurkool, het hele jaar door lekker!

Zoals hierboven al vermeld, zuurkool is geen specifieke wintergroente. Het is het hele jaar door te koop en het is lang houdbaar, zónder conserveermiddelen. Denk maar aan vroeger, toen er op lange zeereizen altijd zuurkool in vaatjes werd meegenomen. Omdat zuurkool veel vitamine C bevat werd zo voorkomen dat de bemanning van de schepen scheurbuik kregen. Dus je hoeft zuurkool niet alleen in een winterse stamppot met een rookworst en spekjes te eten. Je kunt zuurkool ook prima in een zomerse salade verwerken bijvoorbeeld.

Salami

We hebben voor dit recept ‘gewone’ salami gebruikt. Wil je de zuurkool wat pittiger, kies dan voor pikante salami of een andere droge worst als pittige chorizo. Mag het wel een beetje neutraler? Neem dan gewoon cervelaatworst, of boerenmetworst of iets dergelijks, dat doet het ook prima in dit gerecht.

Zuurkool met salami en paprika als ovenschotel

Je kunt de zuurkool met salami en paprika van tevoren bereiden en voor het moment dat je wilt gaan eten opwarmen in de oven. Dan maak je er dus een zuurkool ovenschotel van. Bewaar het gerecht dan tot gebruik, afgedekt, in de koelkast. Doe het in een vuurvaste schaal. Voor je gaat eten verwarm je de oven op 200 graden voor. Plaats de schaal ongeveer 20 minuten in de oven.

Zuurkool met salami en paprika

Porties: 4-6
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo kruimig kokende aardappels, geschild en in stukjes
  • 1 kilo zuurkool
  • 3 paprika's, kleur naar keuze, in reepjes
  • 2 uien, in kwart ringen
  • 2 teentjes knoflook gehakt
  • 500 gram salami, in blokjes gesneden
  • 2 theelepels karwijzaad
  • 3 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 100 ml kookroom
  • 1 ei

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je zuurkool met salami en paprika:

Doe de zuurkool in een pan zonder deze af te spoelen. Zet de zuurkool op met wat water, zonder zout, en kook in een half uurtje gaar. Giet af.

Zet ondertussen ook de aardappels op en kook deze gaar. Giet af en stamp ze fijn met een pureestamper. Voeg de kookroom en het ei toe en meng het geheel tot een smeuïge puree.

Verhit ook een koekenpan en bak hierin, zonder vetstof, de salami uit. Voeg de ui, de knoflook, de paprika, het karwijzaad en het gerookte paprikapoeder toe en bak mee tot de groenten beetgaar zijn.

Doe de zuurkool bij de aardappelpuree en meng het goed door elkaar. Schep dan het salamimengsel er door. Je kunt alles erdoor scheppen, of je houdt een gedeelte apart en dat serveer je er over heen. Als je er een ovenschotel van maakt, schep dan alles er door.

Zuurkool met salami en paprika is heerlijk met een glas frisse, witte wijn erbij.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteGroente - KoolGroente - Kool - Zuurkool
DeelPin6Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Beef back rib van de BBQ
Vleesgerechten

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Gefrituurde kippenvleugeltjes
Hapjes

Gefrituurde kippenvleugeltjes, die maak je zelf!

Ovenpasta met koolrabi en graskaas
Pastagerechten

Ovenpasta met koolrabi en graskaas

Garnalen in tequilamarinade
Visgerechten

Garnalen in tequilamarinade; van de barbecue

Babi ketjap
Vleesgerechten

Babi ketjap; een heerlijk Oosters gerecht vol smaak

Spaanse aardappelschotel; met paprika en chorizo
Hoofdgerecht

Spaanse aardappelschotel; met paprika en chorizo

Heilbot met broccoligratin
Visgerechten

Heilbot met broccoligratin en venkelrisotto

courgette taart
Quiche

Courgette taart

Reacties 2

  1. Mirrin says:
    2 maanden geleden

    Gaat er een rauw ei in de stampot?

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      2 maanden geleden

      Dat klopt, Mirrin. Het toevoegen van een rauw ei zorgt voor een romige en luchtigere aardappelpuree. Omdat je het rauwe ei toevoegt aan hete aardappels en zuurkool zal het nog even doorgaren, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor een salmonellabesmetting.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Steenfruit
Specials

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Prachtige kleuren, zoet en zuur, in de zomer is er volop Steenfruit. Kersen, Perziken, Nectarines, Abrikozen en Pruimen. Kies voor vers fruit!

Check het recept of lees de info
Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

Recept in de picture

Beef back rib van de BBQ
Vleesgerechten

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Je hebt ongetwijfeld wel een spareribs van de BBQ gegeten. Maar neem eens runderspareribs. De beef back ribs van de BBQ zijn óók lekker!

Check het recept of lees de info
Gefrituurde kippenvleugeltjes

Gefrituurde kippenvleugeltjes, die maak je zelf!

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Handige kooktips

marineren in karnemelk
Kookschool

Marineren in karnemelk

Wat zijn de voordelen van marineren in karnemelk? We geven uitleg, tips en een paar lekkere recepten met karnemelk marinade.

Check het recept of lees de info
Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Port Salut

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen