Doe eens gek, koop een pompoen. Nee, niet alleen voor de sfeer. Ja, we weten het, die pompoenen halen de herfstsfeer helemaal in je naar boven. Koop vandaag nou eens een flespompoentje en snij zo’n ding eens open! Van binnen vindt je echt smaakvol vruchtvlees dat zonde is om je neus voor bij te laten gaan. Om je kennis te laten maken met de rijke smaak van deze pompoenen gaan we het maar eens simpel houden. Roosteren!
- 1 grote (fles) pompoen
- 1 rode peper
- zout en peper
- verse salie
- 1 kaneelstokje
- olijfolie
Verwarm je oven voor op 180 graden. Halveer de pompoen, verwijder zaadjes en leg deze even apart. Snijd het vruchtvlees met schil en al in stukjes. Stamp het pepertje met wat zout fijn in een vijzel (heb je die niet, gebruik een keukenmachine) Doe salie erbij, breek het kaneelstokje in stukjes en doe ook bij het mengsel. Voeg dan olijfolie toe tot een mooie marinade onstaat.
Leg de pompoenstukjes op een bakplaat, smeer in met de marinade en strooi er wat zout en peper over. Strooi ook de achtergehouden pompoenzaden erover. Dek de plaat af met aluminiumfolie en zet een half uur in de oven. Test of de schil ook zacht is, haal dan de folie eraf en laat nog 10 minuten in de oven staan.
Verwijder de stukjes kaneel en klaar is jouw pompoen roast!
Je kunt dit zo serveren, maar ook bij pasta, een flinke rib-eye of door een soep geeft dit een veel intensere smaak!