Waarom altijd zo ingewikkeld doen? Een verse tomatensalade heb je echt zo op tafel staan. Daar hoef je geen karretje boodschappen voor te halen, met een beetje geluk heb je het allemaal al in huis. Hoewel je wel gasten kunt verwachten, dus misschien toch even naar…..
- Wilde tomaten (kies wel voor volrijpe tomaten)
- een bos basilicum
- zeezout
- zwarte peper uit de molen
- 5 eetlepels goede olijfolie
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- een beetje feta
Snijd de tomaten in dikke plakken. Leg deze plakken op een platte schaal. Verdeel de basilicum, houdt wat verse blaadjes apart om te garneren en doe de rest in een vijzel, beetje zout erbij en wrijf fijn. Voeg er wat olijfolie en wijnazijn aan toe en blijf roeren tot een mooie gladde olie ontstaat. Breng deze op smaak met zout en peper. Verdeel de basilicum olie over de tomaten. Verkruimel er wat feta over en leg er wat basilicumblad op.
Deze salade is een eenvoudige maar perfecte begeleider voor een Italiaanse maaltijd, maar ook lekker door deze puur te serveren met wat vers en knapperig brood.