• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, september 25, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Huevos a la Flamenca

Groenteschotel met eieren, uit de oven

door Elise de Haan
in Recepten
0
0
Huevos a la Flamenca

Huevos a la Flamenca – In Spanje is deze schotel een belangrijk onderdeel van de culinaire cultuur en het wordt daar gezien als een authentiek en traditioneel gerecht. Het is dus een echte Spaanse klassieker, een ovenschotel, bestaande uit gebakken eieren, groenten, kruiden en specerijen. Huevos a la Flamenca is een populair ontbijtgerecht, maar het doet het ook heel goed als lunch of diner. Het gerecht staat dan ook in veel restaurants en cafés op de kaart.

Het juiste recept

Het juiste recept voor Huevos a la Flamenca bestaat niet. Het gerecht heeft geen vast recept. Wat er wel altijd in zit zijn de eieren, (huevos betekent eieren in het Spaans) en heel vaak gebakken tomaten. Vaak worden er dan verschillende soorten groenten aan toegevoegd, en ook aardappels zijn een ingrediënt dat vaak wordt gebruikt. Daarnaast kun je ook chorizo en een Spaanse droge ham als serranoham tegen komen. Dit is dus bij uitstek een gerecht waarmee je op een lekkere manier restjes groente en vleeswaren kunt verwerken.

Huevos a la Flamenca – tips

Je kunt voor het bereiden van het gerecht natuurlijk prima een restje aardappels in blokjes snijden. In plaats van sperziebonen kun je ook doperwten of kikkererwten gebruiken. Ook een groente als broccoli past er heel goed in.

Je kunt een en ander voorbereiden. Maak het gerecht dan zover af, dat je op het moment dat je het in de oven gaat zetten alleen nog de eieren in de schaal hoeft te breken. Bewaar de schaal dan tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Eet je liever geen vlees? Laat de chorizo en de ham dan weg. Bak de uien, de knoflook, de tomaten en de paprika dan in een scheutje olijfolie in plaats van het vet van de chorizo dat je anders zou gebruiken. Verder houd je het recept aan. Voeg eventueel wat kikkererwten toe aan de Huevos a la Flamenca.

Eieren

Eieren

Oh wat kun je veel met eieren! Verse scharreleieren van de boer zijn een must have in je voorraadkast. Ontdek hier recepten met eieren.

Tomaten

Tomaten, het hele jaar de zon op je bord!

Tomaten, de zon op je bord! In de soep, in de salade, als gezonde snack, in alle soorten en kleuren. De meest gegeten groente!

Huevos a la Flamenca

Porties: 3 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 6 eieren
  • 125 gram chorizo, in kleine plakjes of stukjes
  • 100 gram serranoham, in plakjes
  • 400 gram tomaten, in kleine stukjes
  • 1 ui, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 300 gram vastkokende aardappels, in kleine blokjes
  • 2 paprika's, kleur naar keuze, in reepjes
  • 150 gram sperziebonen
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • peper en zout
  • 2 eetlepels gehakte peterselie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Huevos a la Flamenca:

Kook de aardappelblokjes gaar in water met wat zout. Giet ze af en laat ze even uitdampen. Kook de sperziebonen ook in wat water met zout beetgaar. Doe de aardappels en de sperziebonen over in een grote vuurvaste schaal, waarin je de Huevos a la Flamenca straks gaat bakken.

Verhit een koekenpan. Bak hierin op een laag vuurtje de chorizo zachtjes uit. Schep de worst na het bakken bij de aardappels en de bonen.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bak de uien samen met de knoflook lichtbruin in het vet van de chorizo. Doe de paprika erbij en bak deze ook even mee. Voeg vervolgens de tomaten toe. Kruid het geheel met het gerookte paprikapoeder en de oregano. Voeg ook wat peper en zout toe. Als de tomaten zacht zijn schep je het mengsel door de aardappels en de sperziebonen.

Schik de plakjes ham tussen de groenten. Breek vervolgens 6 eieren in de schaal. Zet de schaal 10 à 15 minuten in de oven om de eieren te laten stollen.

Serveer de Huevos a la Flamenca direct. Bestrooi het gerecht voor het opdienen met de gehakte peterselie.

Tafel lekker !!

DeelPin12Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Pompoen havermout wafels
Recepten

Pompoen havermout wafels

smoothie met banaan
Specials

Smoothie met banaan

eieren in beslag
Kookschool

Eieren in beslag; wat doen ze daar eigenlijk in?

soufflé basisrecept
Kookschool

Soufflé; Basisrecept of kooktechniek? Praktijktips op een rij

eiwit opkloppen
Kookschool

Eiwit opkloppen tips en tricks

Omelet met spinazie
Lunch

Omelet met spinazie, zalm en kaas

pruimenjam
Recepten

Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Krieltjes
Specials

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!

Check het recept of lees de info
Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Recept in de picture

Viscurry in kokossaus
Curry

Viscurry in kokossaus

Ben je een liefhebber van de oosterse keuken en hou je van vis? Dan is het tijd voor een lekkere viscurry in kokossaus. Die moet je proeven!

Check het recept of lees de info
Bloedworst met appel

Bloedworst met appel op brood

Tarte Tatin van rode bietjes

Tarte Tatin van rode bietjes

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen