Recepten om zelf te maken



Huisgemaakte borrel bites – Geïnspireerd door de Spaanse Tortilla

Huisgemaakte borrel bites – Geïnspireerd door de Spaanse Tortilla

Huisgemaakte borrel bites – Geïnspireerd door de Spaanse Tortilla – De tortilla de patatas of de Spaanse tortilla is één van de beroemdste gerechten uit de Spaanse keuken. Het is een dikke omelet van ei, aardappels, olijfolie en vaak met ui en knoflook. Het zal je niet verbazen dat dit gerecht ontstond in het Spaanse binnenland. Dit voedzame gerecht is niet alleen makkelijk te maken maar ook heel voordelig. Bovendien leent de Spaanse tortilla zich perfect om er je restjes in te verwerken.

Naast het klassieke recept kun je oneindig variëren. Ook in Spanje zijn er vele varianten in omloop. Denk daarbij aan het toevoegen van paprika, courgette, chorizo, paddenstoelen, olijven en/of kaas. Ook ik waagde me aan een variant waarbij ik de aardappel weglaat en volop verse groenten toevoeg. Deze serveerde ik als borrel bites en dat werd buitengewoon goed ontvangen door mijn gasten.

Staat er volgende week ook zo’n variant op jouw borreltafel? Deel je creatie dan onder dit recept in het reactieformulier.

Huisgemaakte borrel bites
Geïnspireerd door de Spaanse Tortilla

  • 5 eieren
  • 3 paprika’s (rood/geel/groen)
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels zwarte olijven
  • 2 vleestomaten
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • tijm

De paprika ontdoen van zaadlijsten en in lange fijne slierten snijden. De ui in halve ringen snijden. Knoflook heel fijn snijden. De tomaten ontpitten en in dobbelsteentjes snijden. De olijven in fijne reepjes snijden. In een hoge bakpan olijfolie verwarmen en alle groenten (behalve de tomaten) zachtjes laten stoven. Kruiden met peper, zout en tijm.

Zodra de groenten bijna gaar zijn voeg je ook de tomatenblokjes toe. Laat het geheel dan nog even garen.

Klop de eieren goed schuimig en verdeel deze gelijkmatig over de groenten. Laat ze heel langzaam stollen met een deksel op de pan. Draai de tortilla dan met behulp van een bord en laat de andere kant ook nog even garen. Laat de tortilla dan rustig afkoelen en snijd er borrel bites van. Je kunt natuurlijk zowel punten als vierkantjes snijden.

Buen apetito!

In dit recept vertel ik je hoe je de tortilla draait met een bord. Gelukkige bezitters van een tortillapan (zie foto) hoeven alleen de pan te draaien.

Huisgemaakte borrel bites - Geïnspireerd door de Spaanse Tortilla  Huisgemaakte borrel bites - Geïnspireerd door de Spaanse Tortilla  Huisgemaakte borrel bites - Geïnspireerd door de Spaanse Tortilla  Huisgemaakte borrel bites - Geïnspireerd door de Spaanse Tortilla  Huisgemaakte borrel bites - Geïnspireerd door de Spaanse Tortilla

Huisgemaakte borrel bites – Geïnspireerd door de Spaanse Tortilla


Meer over vergelijkbare onderwerpen
eierenhapjespaprikaSpaansSpaanse Tortillatapas


Vraag, tip of opmerking? Laat het ons weten in het reactieveld hieronder! Ga in gesprek over dit onderwerp of recept en krijg antwoord van de schrijver zelf. Deel ook gerust jouw recept of variatie. Een foto uploaden kan ook.


Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*