• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, juli 4, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Schnitzel rolletjes met spinazie à la crème

door Redactie
in Recepten
0
0
Schnitzel rolletjes met spinazie à la crème

Schnitzel rolletjes met spinazie à la crème – In mijn herinneringen zie ik het nog steeds voor me als ik spinazie eet. Mijn oma had zo’n mooie grote stalen teil. Als het hoog zomer was werd deze gevuld met water en mocht ik er met mijn badeend in rond dobberen. Op maandagen diende deze teil een heel ander doel. Dan moest er spinazie gewassen worden. Een gebruik dat echt al heel oud is. Mijn oma had al een wasmachine, maar in de periode daarvoor was maandag wasdag. Dat wassen gebeurde in de wastobbe en in diezelfde wastobbe werd ook de spinazie gewassen. In die tijd noemde men dat gemak. Anders moest de wastobbe nog een keer tevoorschijn komen.

Spinazie gemak anno 2015

Tegenwoordig hebben we iglo. De spinazie die iedereen kent uit de diepvries. Deze spinazie wordt direct vanaf het land ingevroren waardoor alle vitaminen behouden blijven. Ons gemak gaat zover dat de spinazie in deelblokjes aangeboden wordt. Ideaal om te portioneren. Spinazie is de meest gegeten groenten uit de diepvries. Je koopt een grootverpakking en haalt er per keer uit wat je nodig hebt.

Meer doen met spinazie à la crème

De spinazie à la crème uit de diepvries is mijn persoonlijke favoriet. Deze romige spinazie kun je zelf maken, maar tja… gemak dient de mens. Laat oma het maar niet horen! Even in een pannetje verwarmen en met een stuk vlees en gekookte aardappelen op tafel. Wie oma herinnert weet dat er gekookt ei op hoort. Maar naast gemak zijn ook de mogelijkheden tegenwoordig veel uitgebreider. Het grappige is dat spinazie nog steeds vaak op maandag gegeten wordt en dat deze meestal als bijgerecht (alleen opgewarmd) op tafel verschijnt. Zelf vind ik het leuk om te verrassen en regelmatig iets totaal anders te serveren. Daarom vandaag mijn recept voor schnitzel rolletjes met spinazie a la crème. Ik maak er standaard een champignon-roomsaus bij en serveer het met tagliatelle. Probeer maar eens, en laat vooral weten wat jullie ervan vonden.

Voor 6 schnitzel rolletjes

  • 1 doos iglo spinazie à la crème 750 gram in deelblokjes (je gebruikt de helft)
  • 6 ongepaneerde schnitzels. Gebruik kip-, kalkoen- of varkensschnitzels
  • Zout en peper
  • 150 gram Schwarzwalder schinken (vleeswaren)
  • 250 gram kruidenroomkaas
  • Olie of boter om in te bakken
  • Huishoudfolie
  • Cocktailprikkers

Erbij:

  • 500 gram champignons
  • 100 ml. Witte wijn (ik gebruikte de Duitse Grüner Veltliner)
  • 300 ml. Slagroom
  • 300 ml. Groentebouillon (van een tablet)
  • allesbinder
  • 400 gram tagliatelle (of andere pasta naar keuze)
  • Was de champignons en snijd deze in kwarten

Dep het vlees droog met keukenpapier en leg de schnitzels tussen huishoudfolie. Sla ze (met een deegroller) wat platter. Verwijder het folie en bestrooi met zout en peper naar smaak. Beleg iedere schnitzel met Schwarzwalder schinken en kruidenroomkaas.

Verwarm de spinazie à la crème in een kleine pan en laat iets afkoelen. Schep de spinazie op de schnitzels maar laat de randjes vrij. Rol de schnitzels op en steek de rolletjes vast met cocktailprikkers.

Verwarm de oven voor op 160 graden. Verhit de olie of boter in een koekenpan en bak hierin de rolletjes rondom bruin. Neem ze uit de pan en leg ze in een ingevette ovenschaal.

Bak de champignons in het achtergebleven braadvet ca. 3 minuten. Blus af met de wijn en voeg dan de groentebouillon en de slagroom toe. Laat even mee warmen en bind de saus dan met allesbinder. Breng de saus op smaak met zout en peper. Giet deze saus rond de schnitzel rolletjes in de ovenschaal. Laat het geheel nu in de voorverwarmde oven nog ca. 15 minuten zachtjes smoren.

Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water gaar.
Serveer de schnitzel rolletjes met de tagliatelle.

Het gebruik van het product iglo spinazie à la crème en de naamsvermelding in deze receptuur is gesponsord

Tags: VleesVlees - Schnitzel
DeelPin4Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Beef back rib van de BBQ
Vleesgerechten

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Gefrituurde kippenvleugeltjes
Hapjes

Gefrituurde kippenvleugeltjes, die maak je zelf!

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta
Bijgerecht

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

romig dessert met frambozen
Nagerecht

Romig dessert met frambozen en rabarber

Ovenpasta met koolrabi en graskaas
Pastagerechten

Ovenpasta met koolrabi en graskaas

Salade van lollo rosso en lollo bionda
Salade

Salade van lollo rosso en lollo bionda

bavarois van kwark
Nagerecht

Bavarois van kwark; een fantastisch basisrecept

Garnalen in tequilamarinade
Visgerechten

Garnalen in tequilamarinade; van de barbecue

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Steenfruit
Specials

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Prachtige kleuren, zoet en zuur, in de zomer is er volop Steenfruit. Kersen, Perziken, Nectarines, Abrikozen en Pruimen. Kies voor vers fruit!

Check het recept of lees de info
Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

Recept in de picture

Beef back rib van de BBQ
Vleesgerechten

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Je hebt ongetwijfeld wel een spareribs van de BBQ gegeten. Maar neem eens runderspareribs. De beef back ribs van de BBQ zijn óók lekker!

Check het recept of lees de info
Gefrituurde kippenvleugeltjes

Gefrituurde kippenvleugeltjes, die maak je zelf!

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Handige kooktips

marineren in karnemelk
Kookschool

Marineren in karnemelk

Wat zijn de voordelen van marineren in karnemelk? We geven uitleg, tips en een paar lekkere recepten met karnemelk marinade.

Check het recept of lees de info
Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Port Salut

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen