Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

IJskoud Water met komkommer en citroen, gember en munt

3.677

Vers watertje met komkommer, citroen, gember en munt. Met warm weer is het belangrijk dat je veel drinkt. Hier staat altijd een kan met lekker fris water klaar in de koelkast. Ook zin in een lekker watertje? Probeer dan deze eens want dit watertje is verrassend verfrissend en lekker. Drink met warm weer minstens 3 liter verspreid over de hele dag. Zorg dat je niet uitdroogt.

IJskoud Water met komkommer en citroen

Water met komkommer en citroen

  • 1 geschilde kleine komkommer (plakjes)
  • 1 cm verse gember (geraspt)
  • 1 flinke citroen (plakjes)
  • 1 tl geraspte citroenschil (zest)
  • Verse takjes munt (biologisch uit de tuin)
  • 3 liter mineraalwater (zonder koolzuur)
  • IJsklontjes (veel)

Neem 2 grote schenkkannen en doe daar mineraalwater in. Voeg de andere ingrediënten toe aan het water. Zet ze een nachtje in de koelkast want dan zijn ze al lekker koud als je wilt drinken. Als je wilt drinken pak je een kan (heb je een reserve klaar staan), voeg ijsklontjes toe zoveel je wilt. Serveer ijskoud.

Komkommer

Juist de komkommer is tijdens warme dagen volop verkrijgbaar. Maak ook eens een verse salade van komkommer. Dat kan op diverse manieren. Leg schijfjes komkommer op brood of hap af en toe zo een stukje komkommer weg. Zo heb je in één keer vocht en vitamientjes binnen.

Lees hier meer over komkommer

Citroenen

Niets is verfrissender als een citroentje of limoentje. Dit citrusfruit behoort dan ook tot de belangrijkste ingrediënten op je boodschappen lijstje. Ontdek op Lekker Tafelen wat er nog meer mogelijk is met een verse citroen.

Variëren met citroen

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer