Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

IJsthee maak je zelf! 2 verschillende recepturen

De lekkerste ijsthee maak je zelf. Zonder toegevoegde suikers, mét 100% smaak. Heerlijk om zo de zomer door te komen. Probeer het nu.

0 1.579

IJsthee maak je zelf! – Een populair drankje in de zomer op de terrasjes is ijsthee. Momenteel zie je ook vaak de variant met groene thee. Het nadeel van deze drankjes is dat er vaak erg veel verborgen suikers in zitten. Calorieën die je eigenlijk liever niet hebt. IJsthee is ook zonder suiker erg lekker en zeker zo verfrissend. Het is zelfs zo dat je van suiker vaak alleen maar meer dorst krijgt. Persoonlijk maak ik in de zomer iedere avond een nieuwe kan. Zo heb ik de dag erna een lekkere frisse dorstlesser die ook nog eens lijnvriendelijk is.

Als je het eenmaal gewend bent, wil je niet anders meer. En een kan ijsthee staat ook nog eens erg feestelijk op je tafel veel leuker dan een pak uit de supermarkt toch?


Varieer met zelfgemaakte ijsthee

Zorg bij het maken van ijsthee en eigenlijk ook van gewone thee, dat je een thee van goede kwaliteit neemt. Dit is echt zoveel lekkerder! Je kan de thee op de warme of op de koude manier maken. Persoonlijk vind ik de koude manier lekkerder omdat deze minder bitter van smaak is. Deze thee heeft wel iets meer tijd nodig om te trekken maar hoeft niet af te koelen.
Als extra kun je bij je thee plakjes citroen, limoen of sinaasappel doen. Verse gember of muntblaadjes zijn ook erg geschikt voor in je ijsthee. Probeer uit wat jou lekker lijkt, het kan bijna niet misgaan. Momenteel ben ik weg van de groene thee met granaatappel. Hier doe ik een in plakjes gesneden limoentje bij samen met een gekneusd takje munt.

IJsthee maak je zelf!

De koude versie:
Doe ongeveer 1 liter koud water in een kan en doe er 1 zakje thee (voor een pot thee) naar smaak in en voeg er eventueel de citroen, limoen, sinaasappel of munt aan toe. Laat dit op een koele plaats minimaal 6 uur trekken.

De warme versie:
Deze maak je door 1 zakje per liter water te overgieten met water wat net van de kook af is, ongeveer 80 graden is het beste. Laat de thee 5 minuten trekken, haal het zakje eruit en laat de thee geheel afkoelen. Voeg nu de andere ingrediënten toe en zet koel weg.
De ijsthee geserveerd in een groot glas met veel ijsklontjes is het allerlekkerste.

Enjoy the summer en tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer