Wat kun je toch een smaak op tafel zetten met een paar ingrediënten. Hier hoef je niet stad en land voor af te lopen, dat haal je overal gewoon om de hoek. Je gasten komen wel van heinde en ver voor het lekkers dat jij serveert.
- 1 stokbrood
- 40 gram ansjovisfilets, gezouten
- 100 gram zongedroogde tomaten (in olie)
- 100 gram zwarte olijven zonder pit
- 1 eetlepel kappertjes
- 2 bolletjes mozzarella
- olijfolie
- 1 teentje knoflook (gesnipperd)
- peper, uit de molen
Laat de ansjovisfilets uitlekken. Snipper de knoflook. Snij de mozzarella in plakjes. Doe knoflook, ansjovis, olijven en kappertjes in de blender of vijzel en pureer. Schenk er olijfolie bij tot het een smeerbare pasta wordt. Breng op smaak met peper uit de molen. Snij het stokbrood in de lengte doormidden. Verdeel het in 8 stukken. Gril ze in de oven of op de barbecue. Smeer wat van de ansjovispasta op de broodjes, leg op elk stuk 2 plakjes mozzarella en werk af met zongedroogde tomaatjes. Serveer meteen.