• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, september 30, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Italiaanse pie, een stevig gevuld hartig brood

door Samantha
in Recepten
0
0
Italiaanse pie, een stevig gevuld hartig brood

Italiaanse pie, een stevig gevuld hartig brood – Zelf ben ik er nog niet uit of ik het nou een brood moet noemen of toch een hartige cake of taart. Het deeg dat ik gebruikt heb lijkt in ieder geval het meest op een pie-deeg gemaakt met reuzel wat een intense smaak geeft. Dus wat dat betreft heeft het het meest van een hartige taart. De vorm doet weer meer denken aan een cake. Aan de andere kant klinkt “Een brood gevuld met verschillende soorten kaas, eieren en vlees” eigenlijk ook gewoon heel goed.

In Italië, waar het idee van dit brood vandaan komt, noemt men dit overigens een pizza en wel een pizza rustica, welke vaak geserveerd wordt met Pasen. Hoe we hem uiteindelijk ook noemen, deze pie smaakt gewoon heerlijk en past perfect op de brunchtafel.

Italiaanse pie, een stevig gevuld hartig brood

Hartige Italiaanse Pie Paasbrood (4)Ik maak dit gevulde brood in een cakevorm van 24 cm.

Voor het deeg heb je nodig

  • 550 gram bloem
  • 5 eieren
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 45 gram reuzel (evt. boter)

Voor de vulling heb je nodig

  • 600 gram gehakt
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rood pepertje
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 el olijfolie
  • 2 bollen mozzarella à 125 gram per stuk
  • 5 hard gekookte eieren
  • 50 gram geraspte Pecorino
  • 2 eieren (rauw)
  • 225 gram Emmentaler
  • 12 plakjes salami
  • 1 eidooier

Hartige Italiaanse Pie Paasbrood (1)Verwarm de oven voor op 160 graden.

Doe de bloem met het zout en de peper in een grote kom. Klop de eieren los en laat de reuzel iets smelten. Roer de reuzel door de bloem en mix goed, voeg vervolgens de eieren toe en mix net zolang tot ze volledig zijn opgenomen. Voeg eventueel wat water toe als het deeg te droog is. Vorm tot een bol en pak deze bol in in huishoudfolie.

Snijd de ui, de knoflook en het pepertje zeer fijn. Snijd de mozzarella, de Emmentaler en de gekookte eieren in kleine blokjes.
Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak hierin de ui, de knoflook en het pepertje lichtjes aan, voeg het gehakt toe en bak het rul, strooi als laatste hier de tijm over.
Laat het gehaktmengsel iets afkoelen en meng het vervolgens, in een kom, met alle overige ingrediënten, behalve de salami en de eidooier.

Hartige Italiaanse Pie Paasbrood (2)Neem een cakevorm van 24 cm en vet deze lichtjes in. Neem 2/3 van het deeg en rol dit zover uit dat het in de vorm past en nog iets overhangt. Schep de vorm nu tot de helft vol met het gehakt en druk het flink aan. Leg hierover de plakjes salami en vul de vorm verder tot helemaal vol. Neem nu het overige deeg, rol dit uit en leg het als een deksel over de vulling. Sluit het geheel door de deksel en het overhangende deeg samen te knijpen. Maak met een scherp mes twee kruisjes in de “deksel” en strijk af met het eigeel.

Plaats in de oven en bak het brood af in ongeveer 1 1/2 uur.
Het brood is gaar als hij mooi bruin gekleurd is en als hij hol klinkt als je op de onderkant tikt.

Tip: Ik had wat vulling over en maakte hier bladerdeegpakketjes van. Neem een plakje bladerdeeg van ongeveer 10×10 en leg in het midden de vulling. Laat de randen vrij en bestrijk die met eigeel. Leg een tweede plakje erover heen en druk de randen aan met de punten van een vork en strijk af met eigeel. Bak in de oven voor 25 minuten op 200 graden.

Tafel lekker !!

DeelPin45Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gevulde paddenstoelensoep met Cabrales
Maaltijdsoep

Gevulde paddenstoelensoep met Cabrales

Gehaktbrood van kipgehakt
Vleesgerechten

Gehaktbrood van kipgehakt met paprika en champignons

Biefstuk met champignonroomsaus
Vleesgerechten

Biefstuk met champignonroomsaus

scharrelkip in sinaasappel marinade
Vleesgerechten

Scharrelkip in sinaasappel marinade

Halloumi salade met vijgen
Salade

Halloumi salade met vijgen

Gehaktbrood met verse kruiden
Vleesgerechten

Gehaktbrood met verse kruiden

Bloedworst met appel
Lunch

Bloedworst met appel op brood

limburgs zoervleisj
Stoofschotel

Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee
Specials

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Met deze tips bak je thuis de mooiste en lekkerste soezen, eclairs en profiteroles. Pas op, het kiezen van een vulling kan lastiger zijn.

Check het recept of lees de info
gerookte vis

Gerookte vis

karnemelk

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Recept in de picture

Mosselen in gele curry
Visgerechten

Mosselen in gele curry

Mosselen worden vaak gekookt in wijn, bier of visbouillon. In een gele curry moet je zeker ook eens proberen. Zo pittig als je zelf wilt.

Check het recept of lees de info
quiche met paddenstoelen

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Fruitige roombotercake met peer en gember

Fruitige roombotercake met peer en gember

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Redactie op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Ria op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • An Quaghebeur op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Elise de Haan op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Peter op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen