Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Kabeljauw in stevige rode curry

0 3.575

Natuurlijk kun je dit gerecht ook met andere vissoorten maken. Neem in ieder geval witvis. De stevige structuur van de kabeljauw is echter goed geschikt voor dit gerecht. Ook zeewolf kun je hiervoor gebruiken.

Serveer met rijst en een wortelsalade.

  • 500 gram verse kabeljauw
  • 200 gram rauwe garnalen
  • 3 tomaten
  • 1 eetlepel rode curry
  • 1 blikje kokosmelk
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 1 stengel sereh (citroengras)
  • handje vol verse koriander

Pel en snipper de ui. Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Fruit de uisnippers in in 3-4 minuten zacht. Snijd intussen de vis in blokjes. Ontvel de tomaten, snijd ze in vieren, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Fruit de rode curry en de rode peper ca. 1 minuut met de uisnippers mee. Schenk 1 dl water in de pan en breng aan de kook met de kokosmelk en de stengel citroengras. Draai de warmtebron laag en voeg de blokjes vis toe. Laat ze in een paar minuten bijna gaar worden. Voeg stukjes tomaat, en garnalen toe. Laat de garnalen roze kleuren en gaar worden. Hak de koriander of peterselie grof.

Verwijder de stengel citroengras en bestrooi de curry met de koriander.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer