Spareribs eten? Kies voor de ultieme kwaliteit van de bourgondische slager.
- 2 kilo kalfspareribs
- 2 gehakte uitjes
- 2 teelepels fijngehakte knoflook
- 2 eetlepels chilisaus
- ¼ kop ketchup
- 1/3 kop bruine suiker
- ¾ kop honing
- 2 teelepels Dijon mosterd
Verwarm de over voor op 150 graden. Braadslee licht invetten. Leg de spareribs erin. Voeg de uien, knoflook, chilisaus, ketchup, bruine suiker, honing en mosterd samen in een sauspannetje en breng het aan de kook. Giet dit over de spareribs. Bedekt met aluminiumfolie en laat het garen op 130 graden tot de kerntemperatuur 70 graden is. Smeer nog een keer in en laat de spareribs nagaren tot 78 graden. Serveer met rijst.
Ga uit van een half uur per kilo lavendel. Het is natuurlijk helemaal afhankelijk van het gewicht, de dikte etc.
Hoelang moeten kalf spareribs in de oven om gaar te zijn.