Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Kalfsvleesrolletjes uit Italië; Involtini di vitello

Involtini di vitello; Deze kalfsvleesrolletjes uit Italië kun je op meerdere manieren vullen. Spek, ham, kaas en wat salie bijvoorbeeld. Ontdek deze kalfsvleesrolletjes ook in eigen keuken

0 1.686

Kalfsvleesrolletjes uit Italië; Involtini di vitello – Alleen de naam al doet je watertanden. Maar wat is het eigenlijk? Involtini betekent niks meer of minder dan rol of rolletje. Vitello staat voor kalfsvlees. In het Nederlands heet het dan kalfsvlees rolletje. Dan klinkt Involtini di vitello toch een stuk beter. De Italiaanse keuken kent geweldige recepten met geweldige namen. Dit is één van die wereldberoemde klassiekers.

Kalfslapjes

Kalfsvlees is een ware delicatesse. Het is een zacht en mager stukje vlees dat maar een korte bereidingstijd nodig heeft. Kalfsvlees is vrij zacht van smaak en past bij vele andere smaken. Daarom is het zo geschikt om te vullen of te serveren in een saus.

En waarmee wordt er dan gevuld?

De kalfslapjes worden op vele manieren gevuld, ik vermoed dat iedere streek in Italië wel een eigen variatie heeft. Als eerste komt er spek of ham in het rolletje, vergezeld van een lekker stukje kaas. Vaak ook nog salie maar dat wisselt nogal, net als de saus. De ene keer zie je ze met een tomatensaus, de andere keer met een kaassaus of, zoals ik nu gedaan heb, met een champignonsaus.


Kalfsvleesrolletjes uit Italë; Involtini di vitelloKalfsvleesrolletjes uit Italië; Involtini di vitello

voor 4 personen:

 • 4 kalfslapjes
 • 4 plakken gedroogde ham
 • 100 gram Emmentaler
 • 8 blaadjes salie
 • zout/peper
 • scheutje olijfolie
 • 2 eetlepels bloem
 • takje rozemarijn
 • 2 teentjes knoflook
 • 150 gram bouillon
 • 200 gram champignons, in kwarten gesneden
 • 2 eetlepels crème fraîche

Dep de kalfslapjes droog met een keukenpapiertje en sla ze voorzichtig wat platter en groter. Dit kan met een vleeshamer maar ook met een kleine pan.

Leg op ieder lapje een plak ham, daarop de salie en daarop een stukje kaas. Maal er alleen wat peper over. Geen zout want de ham en de kaas bevatten al genoeg zout. Rol het plakje op en bind het samen met wat touw of gebruik hiervoor prikkers.

Kalfsvleesrolletjes uit Italë; Involtini di vitelloDoe de bloem in een plastic zakje en doe er 1 rolletje bij. Schud met het zakje zodat het rolletje bedekt is met bloem. Doe dit bij alle vier de rolletjes, voeg zo nodig nog wat bloem toe.

Verwarm de olijfolie en smoor daarin heel rustig de in schijfjes gesneden knoflook en het takje rozemarijn. Haal de knoflook en rozemarijn na een paar minuten uit de olie en bak de rolletjes in de kruidige olie op een rustig vuurtje. Voeg er de in stukken gesneden champignons aan toe en bak deze kort mee. Verwarm de bouillon en voeg deze er na 10 minuten aan toe. Laat de rolletjes nog 10 minuutjes zachtjes stoven.

Haal de rolletjes uit de pan, voeg er de crème fraîche aan toe en roer deze er goed doorheen. Serveer de rolletjes en saus met wat pasta en een salade.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer