Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Kapsalon: Dé snackbar klassieker zelf maken

Kapsalon: Dé snackbar klassieker zelf maken – Er zijn tegenwoordig zo ontzettend veel varianten van de Kapsalon, maar het is allemaal begonnen in Rotterdam. Een kapper die daar al zijn favoriete ingrediënten samenstelde tot de Kapsalon. Dit was zo’n succes bij ook andere klanten, dat het al gauw een succes was. Menig snackbar en kebabzaak heeft hem op zijn menulijstje staan. En er is zelfs elk jaar in Rotterdam een prijsuitreiking voor de beste kapsalon van Rotterdam. Maar waarom naar Rotterdam of de snackbar als je hem ook gewoon thuis kunt maken met verse friet!

Wat is een kapsalon?

De ingrediënten zijn erg gemakkelijk. De basis is friet en die word bedekt met shoarma. Daarna volgt een lekkere plak kaas. Dit geheel word gegrild tot de kaas gesmolten is. Daar bovenop komt een salade van ijsbergsla, ui, tomaat, paprika, komkommer. De saus bestaat vaak uit mayonaise of knoflooksaus met een pittige saus daaroverheen zoals sambal. Het voordeel van hem zelf maken is dat je kunt samenstellen naar je eigen hartenlust.

Kapsalon: Dé snackbar klassieker zelf maken

  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • 1 stukje komkommer
  • ijsbergsla of romeinse sla
  • 1 stukje zoete paprika
  • Een paar zwarte olijven
  • 2 grote eetlepels zelfgemaakte mayonaise
  • 2 eetlepels  yoghurt
  • 2 tl harissa
  • 400 gr shoarmavlees
  • Cayennepeper
  • Olijfolie en bakboter
  • 500 gram frietaardappels

Maak de friet zoals in dit artikel beschreven is. Kruid het vlees met cayennepeper en shoarmakruiden. Bak dit rustig aan in bakboter met een beetje olijfolie. Voor de saus meng je de yoghurt, mayonaise, een geperst teentje knoflook en de harissa met elkaar. Je kan altijd meer of minder harissa toevoegen naar eigen smaak. Zet dit nog even opzij.

Snij de komkommer in fijne blokjes (brunoise), de puntpaprika in fijne ringen en de sla in grove stukjes. Snij de tomaat ook in kleine blokjes en de ui in fijne ringen. Zet dit opzij om zometeen je kapsalon op te bouwen.

Voor de opbouw moet je eerst de oven voorverwarmen op 185 °C. Leg de aluminiumbakjes voor je en doe als eerst de laag goudbruin gebakken friet erin. Hierop komt een laagje shoarmavlees en daarop een plakje kaas. Zet dit in oven vlak onder de grill, ongeveer 5 minuten tot de kaas gesmolten is.

Haal de bakjes uit de oven en werk ze af met de sla, tomaat, ui, komkommer en olijven. Doe hierover de pikante mayonaise en Geniet!

Tafel Lekker!

Printen



Kapsalon: Dé snackbar klassieker zelf maken

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. Richard zegt

    Dit is niet zoals de echte kapsalon hoort te wezen, in het originele recept gaat eerst op de bodem van het bakje wat patat, dan wat ijsbergsla, dan wat shoarma, dan wat knoflooksaus eroverheen uitgesmeerd, dan wat rode ui in ringen gesneden en een paar plakjes komkommer, dan weer wat ijsbergsla en wat shoarma met knoflooksaus en als laatste leg je daar wat plakjes goudse kaas overheen. Vervolgens in de oven of grill.

    1. Arianne zegt

      Hallo Richard,
      Nu zijn er tegenwoordig zoveel variaties op kapsalon, dat je je idd wel eens gaat afvragen wat is de originele versie is?
      Nu deze die hierboven staat beschreven is zoals wij hem hier verkrijgen, en zoals ik hem klaarmaakt. Ik ben er van overtuigd dat jouw versie evengoed smaakt … en dit is uiteindelijk ook het belangrijkste dat de smaken volledig goed zitten.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.