Kapucijners met kipfilet en pasta. We promoten op Lekker Tafelen zoveel mogelijk alles wat vers en zelfgemaakt is, maar de boog kan niet altijd strak gespannen staan. We hebben het allemaal druk, druk, druk en niet altijd zin of tijd om lang in de keuken te staan. Aangezien ik net een hele verhandeling over kapucijners heb gehouden, nu maar meteen even een snel-klaar gerecht met kapucijners uit pot of de jonge kapucijners die ook wel velderwtjes of veldertjes genoemd worden en gedroogde pasta. Meestal draai ik zelf verse pasta, slierten van het een of ander, maar ik heb voor de verandering eens iets gemaakt met gedroogde holle pasta. Gebruik voor dit recept macaroni, penne of een andere korte pasta naar keuze. De “broodnodige” vezels komen al van de kapucijners, dus je hoeft geen volkorenpasta te nemen. De pasta die ik gebruikte moet 11 tot 12 minuten koken; dat is vrij lang. Kijk op het pak welke kooktijd de pasta nodig heeft, want dit verschilt nogal per type en per merk. Om te laten zien dat je kapucijners met van alles en nog wat kunt combineren, heb ik verder nog kipfilet gebruikt en mango. De mango kan vervangen worden door perziken (vers of uit blik). Het resultaat is een mild gerecht met een klein zoetje. Hoe pittig het wordt, bepaal je zelf door het toevoegen van wat meer of minder verse peper.
Gedroogde erwten; Met deze recepten scoor je altijd!
Gedroogde linzen, het geitenwollen sokken imago is er af. Want linzen zijn gewoon heel erg lekker en super gezond. Kijk eens bij de recepten!
Kapucijners met pasta en kipfilet
voor 3-4 personen
1 flinke mango (of 2-3 perziken)
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 600 gram kipfilet
- 2 dikke plakken bacon
- 1 pot (à 680 gram) veldertjes
- 1 teen knoflook
- ¼ tot ½ verse rode peper
- 1 flinke tl (5 ml) kerriepoeder
- ½ tl (2,5 ml) geelwortel (kurkuma)
- ½ tl paprikapoeder
- peper en zout
- 1 el olijfolie
- 200- 300 gram korte, gedroogde pasta (macaroni, penne o.i.d.)
Werkwijze
Snijd de kipfilet in kleine blokjes van maximaal 2 cm. en kruid de blokjes met de kerrie, paprikapoeder en de geelwortel. Breng op smaak met peper en zout. Maak de mango (of perziken) schoon en snijd in kleine blokjes, ongeveer ter grootte van de kapucijners of velderwtjes.
Breng een grote pan met water aan de kook voor de pasta en verwarm de kapucijners op een laag vuurtje in het eigen vocht. Snijdt ondertussen de paprika in kleine blokjes en snipper de ui, een stukje verse peper (grootte naar smaak) en de knoflook. Snijd ook de plakken bacon in kleine stukjes.
Verhit een el olijfolie in een ruime koekenpan en bak de stukjes bacon aan tot ze licht beginnen te kleuren. Voeg de uisnippers toe en bak een minuutje of twee tot drie mee. Doe de paprika blokjes, de knoflook en de verse peper erbij en bak nog 1-2 minuten door.
Kook de pasta in de aangegeven tijd gaar, terwijl je verder gaat met de rest: Doe de blokjes kipfilet bij de bacon, ui en paprika in de koekenpan en bak ze al omscheppend in ongeveer 5 minuten gaar. Voeg mango of perzikblokjes toe en warm het geheel goed door. Voeg naar smaak extra zout of peper toe.
Giet de pasta af, maar bewaar 2 el van het kookvocht en roer die door de afgegoten pasta. Giet de kapucijners/velderwtjes af en voeg ze toe aan de pasta. Doe het kipmengsel erbij, schep alles goed om en je bent klaar om te roepen: “aan tafel!”
‘ Wil je toch meer vitamine C, serveer dan een eenvoudige groene salade bij deze maaltijd.
Beste Fleur,
Wat leuk om te lezen dat (ook) je vijfjarige zoontje het zo lekker vond. Bedankt voor je reactie. Groet van Joke
Wij vonden dit een leuk en erg lekker alternatieve pastamaaltijd. Ook heel geschikt voor kinderen, mijn zoontje van 5 at zijn vingers erbij op! Dit gaan we zeker vaker maken.