• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, juli 4, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Kapucijners met kipfilet en pasta

door Redactie
in Pastagerechten, Recepten
0
2
Kapucijners met kipfilet en pasta

Kapucijners met kipfilet en pasta. We promoten op Lekker Tafelen zoveel mogelijk alles wat vers en zelfgemaakt is, maar de boog kan niet altijd strak gespannen staan. We hebben het allemaal druk, druk, druk en niet altijd zin of tijd om lang in de keuken te staan. Aangezien ik net een hele verhandeling over kapucijners heb gehouden, nu maar meteen even een snel-klaar gerecht met kapucijners uit pot of de jonge kapucijners die ook wel velderwtjes of veldertjes genoemd worden en gedroogde pasta. Meestal draai ik zelf verse pasta, slierten van het een of ander, maar ik heb voor de verandering eens iets gemaakt met gedroogde holle pasta. Gebruik voor dit recept macaroni, penne of een andere korte pasta naar keuze. De “broodnodige” vezels komen al van de kapucijners, dus je hoeft geen volkorenpasta te nemen. De pasta die ik gebruikte moet 11 tot 12 minuten koken; dat is vrij lang. Kijk op het pak welke kooktijd de pasta  nodig heeft, want dit verschilt nogal per type en per merk. Om te laten zien dat je kapucijners met van alles en nog wat kunt combineren, heb ik verder nog kipfilet gebruikt en mango. De mango kan vervangen worden door perziken (vers of uit blik). Het resultaat is een mild gerecht met een klein zoetje. Hoe pittig het wordt, bepaal je zelf door het toevoegen van wat meer of minder verse peper.

Gedroogde erwten recepten

Gedroogde erwten; Met deze recepten scoor je altijd!

Gedroogde linzen, het geitenwollen sokken imago is er af. Want linzen zijn gewoon heel erg lekker en super gezond. Kijk eens bij de recepten!

Kapucijners met pasta en kipfilet

voor 3-4 personen

  • Kapucijners met kipfilet en pasta1 flinke mango (of 2-3 perziken)
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 600 gram kipfilet
  • 2 dikke plakken bacon
  • 1 pot (à 680 gram) veldertjes
  • 1 teen knoflook
  • ¼ tot ½ verse rode peper
  • 1 flinke tl (5 ml) kerriepoeder
  • ½ tl (2,5 ml) geelwortel (kurkuma)
  • ½ tl paprikapoeder
  • peper en zout
  • 1 el olijfolie
  • 200- 300 gram korte, gedroogde pasta (macaroni, penne o.i.d.)

Werkwijze

Snijd de kipfilet in kleine blokjes van maximaal 2 cm. en kruid de blokjes met de kerrie, paprikapoeder en de geelwortel. Breng op smaak met peper en zout. Maak de mango (of perziken) schoon en snijd in kleine blokjes, ongeveer ter grootte van de kapucijners of velderwtjes.

Breng een grote pan met water aan de kook voor de pasta en verwarm de kapucijners op een laag vuurtje in het eigen vocht. Snijdt ondertussen de paprika in kleine blokjes en snipper de ui, een stukje verse peper (grootte naar smaak) en de knoflook. Snijd ook de plakken bacon in kleine stukjes.

Verhit een el olijfolie in een ruime koekenpan en bak de stukjes bacon aan tot ze licht beginnen te kleuren. Voeg de uisnippers toe en bak een minuutje of twee tot drie mee. Doe de paprika blokjes, de knoflook en de verse peper erbij en bak nog 1-2 minuten door.

Kook de pasta in de aangegeven tijd gaar, terwijl je verder gaat met de rest: Doe de blokjes kipfilet bij de bacon, ui en paprika in de koekenpan en bak ze al omscheppend in ongeveer 5 minuten gaar. Voeg mango of perzikblokjes toe en warm het geheel goed door. Voeg naar smaak extra zout of peper toe.

Giet de pasta af, maar bewaar 2 el van het kookvocht en roer die door de afgegoten pasta. Giet de kapucijners/velderwtjes af en voeg ze toe aan de pasta. Doe het kipmengsel erbij, schep alles goed om en je bent klaar om te roepen: “aan tafel!”

‘ Wil je toch meer vitamine C, serveer dan een eenvoudige groene salade bij deze maaltijd.

Tags: GroenteVleesVlees - KipVlees - VarkensvleesVlees - Varkensvlees - Bacon
DeelPinTweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Beef back rib van de BBQ
Vleesgerechten

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Gefrituurde kippenvleugeltjes
Hapjes

Gefrituurde kippenvleugeltjes, die maak je zelf!

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta
Bijgerecht

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

romig dessert met frambozen
Nagerecht

Romig dessert met frambozen en rabarber

Ovenpasta met koolrabi en graskaas
Pastagerechten

Ovenpasta met koolrabi en graskaas

Salade van lollo rosso en lollo bionda
Salade

Salade van lollo rosso en lollo bionda

bavarois van kwark
Nagerecht

Bavarois van kwark; een fantastisch basisrecept

Garnalen in tequilamarinade
Visgerechten

Garnalen in tequilamarinade; van de barbecue

Reacties 2

  1. Joke-inkoken says:
    9 jaar geleden

    Beste Fleur,
    Wat leuk om te lezen dat (ook) je vijfjarige zoontje het zo lekker vond. Bedankt voor je reactie. Groet van Joke

    Beantwoorden
  2. Fleur says:
    9 jaar geleden

    Wij vonden dit een leuk en erg lekker alternatieve pastamaaltijd. Ook heel geschikt voor kinderen, mijn zoontje van 5 at zijn vingers erbij op! Dit gaan we zeker vaker maken.

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Steenfruit
Specials

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Prachtige kleuren, zoet en zuur, in de zomer is er volop Steenfruit. Kersen, Perziken, Nectarines, Abrikozen en Pruimen. Kies voor vers fruit!

Check het recept of lees de info
Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

Recept in de picture

Beef back rib van de BBQ
Vleesgerechten

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Je hebt ongetwijfeld wel een spareribs van de BBQ gegeten. Maar neem eens runderspareribs. De beef back ribs van de BBQ zijn óók lekker!

Check het recept of lees de info
Gefrituurde kippenvleugeltjes

Gefrituurde kippenvleugeltjes, die maak je zelf!

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Handige kooktips

marineren in karnemelk
Kookschool

Marineren in karnemelk

Wat zijn de voordelen van marineren in karnemelk? We geven uitleg, tips en een paar lekkere recepten met karnemelk marinade.

Check het recept of lees de info
Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Port Salut

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen