• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, maart 7, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker

door Redactie
in Recepten, Vleesgerechten
0
8
Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker

Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker – Een slow-cooker is een typisch Amerikaans apparaat. Daar bestaat hij al decennia en dat is om een reden. Het werkt. Door langzaam het eten te garen krijg je heerlijk malse maaltijden. En het mooiste is dat je er geen omkijken naar hebt. Met dit apparaat heb ik dit recept gemaakt waarbij je karbonade straks bijna uit elkaar valt van malsheid.

Slow-cooker

Een slow-cooker gaart je maaltijd heel langzaam. Het is een aardenwerkenschaal die in een metalen bak zit met een stekker eraan. Bovenop de schaal zit een glazen deksel en voorop zitten 4 opties. Een uitstand, een low-stand, een high-stand en een warmhoud stand. De hoge en de lage stand bepalen de tijd dat hij aan moet staan. Bij de hoge stand is dat gemiddeld 4 uren en bij de lage stand 8 uren. En dan zijn we ook bij de kern. Slow-cooking kost tijd. Het voordeel van een slow-cooker vond ik dat je er echter geen omkijken naar hebt. Vullen, aanzetten en dan gewoon lekker je dingen doen zoals boodschappen, met je kind leuke dingen doen, even wandelen, het huishouden noem maar op. Je hoeft niet eens tussentijds te roeren of bang te zijn dat het aanbrand (mits je voldoende vocht gebruikt).

Echter is het geen alleskunner. Het is ideaal voor stoven, soepen en de meeste eenpansgerechten zoals pastagerechten en zelfs stamppot kun je er denk ik wel mee maken. Vlees word gewoon supermals. En wat ik het mooiste pluspunt vind, smaken hebben echt de tijd om goed in je gerecht te trekken, en smaak is het belangrijkste bij lekker eten!

De basis voor een slow-cook gerecht is dat je de producten met vocht en smaakmakers in de slow-cooker doet. Je zet hem aan en het apparaat doet zijn ding. Dan 4 tot 8 uur later is je eten klaar.

Karbonade en aardappelen met BBQ-saus.

Van pasta tot sucadelappen, het kan allemaal in de slowcooker. Je kunt er zelfs desserts in maken zoals broodpudding. Maar ik  heb gekozen voor een recept met karbonade, aardappelen en BBQ-saus. Je kunt je eigen BBQ-saus maken zoals in dit recept. https://lekkertafelen.nl/specials/barbecuesaus-zelf-maken/. Maar ik heb gekozen voor een BBQ-saus uit de winkel die ik ontzettend lekker vind. Geen standaard BBQ-saus (die vind ik echt niet lekker) maar een Amerikaanse kwaliteitssaus waar de smaak van rokerige bacon heerlijk in naar voren komt. En als laatste tip, maak er een lekkere frisse salade bij. Dat kan dit gerecht erg goed gebruiken omdat het wel een volle smaak heeft.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 1 el. margarine
  • 600 gr. vastkokende aardappelen (schoongemaakt)
  • 4 uien
  • Zout & peper
  • 4 karbonades
  • 250 ml. Amerikaanse BBQ-saus of zelfgemaakte BBQ-saus
  • Gehakte peterselie

Smelt de margarine en bestrijk de bodem ermee. Dit zorgt ervoor dat de aardappelen niet vastplakken aan de bodem. Snij de aardappelen met schil en al in plakjes van 1 cm. Leg de plakjes op de bodem van de slow-cooker, allemaal met de platte kant naar beneden. Maak de ui schoon en snij deze in halve ringen. Verdeel de ui over de aardappelen en strooi er wat zout en peper overheen. Besprenkel 1/3 van de saus over uien. Leg de karbonade op de uien en doe de rest van de saus over de karbonades en smeer dit over de karbonades uit. Zet de schaal in de slow-cooker in zet hem op high voor 4 uren. Het is belangrijk dat je het deksel gesloten houd zodat het vocht niet kan ontsnappen. Anders worden je aardappelen niet goed gaar.

Serveer na 4 uren de karbonade met aardappel en ui. Strooi er wat peterselie overheen.

Tafel Lekker!

Tags: Vlees - Karbonade
DeelPin3999Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

karbonade met appel en mosterd
Bijgerecht

Karbonade met appel en mosterd; Echt smaak!

karbonade bakken
Kookschool

Karbonade bakken; Tips voor de perfecte karbonade

Pikant gemarineerde ribkarbonade
Vleesgerechten

Pikant gemarineerde ribkarbonade

ribkarbonade
Kookschool

Ribkarbonade of kotelet, Tips & uitleg over dit stukje vlees

varkensribstuk
Vleesgerechten

Varkensribstuk met broodkruim en peterselie, onweerstaanbaar!

Reacties 8

  1. Ellen says:
    2 weken geleden

    Kan dit ook met voorgekookte krieltjes?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 weken geleden

      Nee, vanwege de bereidingstijd moet je hier echt ongekookte aardappel gebruiken Ellen.

      Beantwoorden
  2. Anne says:
    2 maanden geleden

    @Kitty: ik begrijp niet waarom je hier nu zo`n sneer wilt (uit)delen …
    @Ine: dankjewel voor je reactie. Een mooie aanvulling op het recept. Daar heb ik wat aan 🙂

    Beantwoorden
  3. Nel says:
    6 maanden geleden

    Is er ook een recepten boek van ? Ik begin nog maar net met de slowcooker

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      6 maanden geleden

      Er zijn zeker wel kookboeken over de slowcooker Nel. In een beetje boekhandel moet je die zeker kunnen vinden.

      Beantwoorden
  4. Ine van der Laar says:
    1 jaar geleden

    Ik heb dit recept gemaakt in mijn slow cooker (Russel Hobbs). Ik heb i.p.v. margarine ongezouten roomboter gebruikt en i.p.v. karbonade procureur lapjes (op aanraden van mijn ambachtelijke slager) Ik heb de smokey bacon American saus van Bull’s Eye gebruikt en de slow cooker op 6 uur gezet i.p.v. 5 uur. Op high.(2). We hebben onze vingers erbij afgelikt! Heerlijk en eenvoudig te bereiden. Volgende keer zal ik op de uien nog wat kastanje champignons leggen denk ik, lijkt me ook lekker. Ook lekker erbij is een frisse komkommer/tomaat salade. Een aanrader!

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      1 jaar geleden

      Wat fijn dat het recept zo goed bevallen is Ine! ?

      Beantwoorden
  5. Kitty says:
    1 jaar geleden

    Ik kan iemand die margarine gebruikt echt niet serieus nemen als hetgaat om het bereiden van voeder.

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Mango
Specials

Mango; exotisch fruit waar je geen genoeg van krijgt

Mango is fruit waar echt je nooit genoeg van krijgt. Ontdek hier de allerhandigste tips en lekkerste recepten met dit...

Lees verder
Pastinaaksoep

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Nieuwe recepten

gyros zelf maken 5665
Vleesgerechten

Gyros zelf maken doe je zo

Gyros zelf maken van schouderkarbonade. Hoe leuk is dat? Geef de Gyros lekker je eigen smaken mee. Natuurlijk helpen we...

Lees verder
tzatziki

Tzatziki; Zo maak je gegarandeerd de lekkerste

bloemkool curry

Bloemkool curry met champignons en lente-ui

Handige kooktips

gyroskruiden
Kookschool

Gyroskruiden

Het voordeel van het zelf maken van specerijen mengsels is dat je er je eigen smaak aan mee kunt geven....

Lees verder
Pitabroodjes of Shoarmabroodjes 5671

Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf

Ravioli maken benodigheden

Ravioli maken

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!
  • Nettie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!
  • Redactie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!
  • Nettie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!
  • Rutger op Pasta Bolognese
  • Connie Derks op Appel citroen plaatcake; Frisse lekkernij met appels
  • Connie op Vinaigrette ( Dressing op basis van olie )
  • Wim Steinbusch op Vinaigrette ( Dressing op basis van olie )

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen