• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, juni 5, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker

door Redactie
in Recepten, Vleesgerechten
0
11
Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker

Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker – Een slow-cooker is een typisch Amerikaans apparaat. Daar bestaat hij al decennia en dat is om een reden. Het werkt. Door langzaam het eten te garen krijg je heerlijk malse maaltijden. En het mooiste is dat je er geen omkijken naar hebt. Met dit apparaat heb ik dit recept gemaakt waarbij je karbonade straks bijna uit elkaar valt van malsheid.

Slow-cooker

Een slow-cooker gaart je maaltijd heel langzaam. Het is een aardenwerkenschaal die in een metalen bak zit met een stekker eraan. Bovenop de schaal zit een glazen deksel en voorop zitten 4 opties. Een uitstand, een low-stand, een high-stand en een warmhoud stand. De hoge en de lage stand bepalen de tijd dat hij aan moet staan. Bij de hoge stand is dat gemiddeld 4 uren en bij de lage stand 8 uren. En dan zijn we ook bij de kern. Slow-cooking kost tijd. Het voordeel van een slow-cooker vond ik dat je er echter geen omkijken naar hebt. Vullen, aanzetten en dan gewoon lekker je dingen doen zoals boodschappen, met je kind leuke dingen doen, even wandelen, het huishouden noem maar op. Je hoeft niet eens tussentijds te roeren of bang te zijn dat het aanbrand (mits je voldoende vocht gebruikt).

Echter is het geen alleskunner. Het is ideaal voor stoven, soepen en de meeste eenpansgerechten zoals pastagerechten en zelfs stamppot kun je er denk ik wel mee maken. Vlees word gewoon supermals. En wat ik het mooiste pluspunt vind, smaken hebben echt de tijd om goed in je gerecht te trekken, en smaak is het belangrijkste bij lekker eten!

De basis voor een slow-cook gerecht is dat je de producten met vocht en smaakmakers in de slow-cooker doet. Je zet hem aan en het apparaat doet zijn ding. Dan 4 tot 8 uur later is je eten klaar.

karbonade bereiden tips en recepten

De lekkerste karbonade bereiden? Tips & Recepten

Alles over de karbonade. Niet alleen een karbonade bereiden maar ook meer weten over de verschillende soorten. Inclusief recepten uiteraard.

Karbonade en aardappelen met BBQ-saus.

Van pasta tot sucadelappen, het kan allemaal in de slowcooker. Je kunt er zelfs desserts in maken zoals broodpudding. Maar ik  heb gekozen voor een recept met karbonade, aardappelen en BBQ-saus. Je kunt je eigen BBQ-saus maken zoals in dit recept. http://lekkertafelen.nl/specials/barbecuesaus-zelf-maken/. Maar ik heb gekozen voor een BBQ-saus uit de winkel die ik ontzettend lekker vind. Geen standaard BBQ-saus (die vind ik echt niet lekker) maar een Amerikaanse kwaliteitssaus waar de smaak van rokerige bacon heerlijk in naar voren komt. En als laatste tip, maak er een lekkere frisse salade bij. Dat kan dit gerecht erg goed gebruiken omdat het wel een volle smaak heeft.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 1 el. margarine
  • 600 gr. vastkokende aardappelen (schoongemaakt)
  • 4 uien
  • Zout & peper
  • 4 karbonades
  • 250 ml. Amerikaanse BBQ-saus of zelfgemaakte BBQ-saus
  • Gehakte peterselie

Smelt de margarine en bestrijk de bodem ermee. Dit zorgt ervoor dat de aardappelen niet vastplakken aan de bodem. Snij de aardappelen met schil en al in plakjes van 1 cm. Leg de plakjes op de bodem van de slow-cooker, allemaal met de platte kant naar beneden. Maak de ui schoon en snij deze in halve ringen. Verdeel de ui over de aardappelen en strooi er wat zout en peper overheen. Besprenkel 1/3 van de saus over uien. Leg de karbonade op de uien en doe de rest van de saus over de karbonades en smeer dit over de karbonades uit. Zet de schaal in de slow-cooker in zet hem op high voor 4 uren. Het is belangrijk dat je het deksel gesloten houd zodat het vocht niet kan ontsnappen. Anders worden je aardappelen niet goed gaar.

Serveer na 4 uren de karbonade met aardappel en ui. Strooi er wat peterselie overheen.

Tafel Lekker!

Tags: Vlees
DeelPin6754Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

exotisch fruitsalade
Salade

Exotische fruitsalade; een salade met passie

Gegrilde lamskoteletten
Vleesgerechten

Gegrilde lamskoteletten; met een Grieks tintje

Gebraden beenham
Vleesgerechten

Perfect gebraden beenham

bruchetta met rucolapesto en mozzarella
Hapjes

Bruschetta met rucolapesto en mozzarella

Gesmoorde wortel met venkel
Bijgerecht

Gesmoorde wortel met venkel; een fantastisch bijgerecht

Nacho's met gehakt
Hoofdgerecht

Nacho’s met gehakt; uit de oven

Gebakken aardappels met spek en uien
Bijgerecht

Gebakken aardappels met spek en uien

witlofsalade met appel en ui recept
Salade

Witlofsalade met appel en ui, friszoete rauwkost

Reacties 11

  1. Yvonne Van der Sterre says:
    6 maanden geleden

    Ik vond het heerlijk, helaas mijn pubers niet, maar dat kon de pret bij mij deze keer niet drukken!

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      6 maanden geleden

      Haha Yvonne, soms is een momentje voor jezelf best oké 😉

      Beantwoorden
  2. Corrie van der Doe says:
    7 maanden geleden

    Ik heb het zaterdagavond gemaakt, en natuurlijk gegeten het was heerlijk. We hebben lekker gegeten bedankt voor dat heerlijke recept.

    Corrie

    Beantwoorden
  3. Ellen says:
    2 jaar geleden

    Kan dit ook met voorgekookte krieltjes?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Nee, vanwege de bereidingstijd moet je hier echt ongekookte aardappel gebruiken Ellen.

      Beantwoorden
  4. Anne says:
    2 jaar geleden

    @Kitty: ik begrijp niet waarom je hier nu zo`n sneer wilt (uit)delen …
    @Ine: dankjewel voor je reactie. Een mooie aanvulling op het recept. Daar heb ik wat aan 🙂

    Beantwoorden
  5. Nel says:
    3 jaar geleden

    Is er ook een recepten boek van ? Ik begin nog maar net met de slowcooker

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 jaar geleden

      Er zijn zeker wel kookboeken over de slowcooker Nel. In een beetje boekhandel moet je die zeker kunnen vinden.

      Beantwoorden
  6. Ine van der Laar says:
    4 jaar geleden

    Ik heb dit recept gemaakt in mijn slow cooker (Russel Hobbs). Ik heb i.p.v. margarine ongezouten roomboter gebruikt en i.p.v. karbonade procureur lapjes (op aanraden van mijn ambachtelijke slager) Ik heb de smokey bacon American saus van Bull’s Eye gebruikt en de slow cooker op 6 uur gezet i.p.v. 5 uur. Op high.(2). We hebben onze vingers erbij afgelikt! Heerlijk en eenvoudig te bereiden. Volgende keer zal ik op de uien nog wat kastanje champignons leggen denk ik, lijkt me ook lekker. Ook lekker erbij is een frisse komkommer/tomaat salade. Een aanrader!

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      4 jaar geleden

      Wat fijn dat het recept zo goed bevallen is Ine! ?

      Beantwoorden
  7. Kitty says:
    4 jaar geleden

    Ik kan iemand die margarine gebruikt echt niet serieus nemen als hetgaat om het bereiden van voeder.

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

twee × een =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Waarom liggen er appels uit Zuid-Afrika in de Nederlandse supermarkt?
  • Bloemkool 54% duurder volgens de consumentenbond.
  • Wat wil jij graag kopen bij een boerderijwinkel? Broccoli?
  • Nu al kersen? Hoe kan dat?
  • Pasta met zalm saffraan en spinazie

Uitgelicht

Varkensvlees op de barbecue
Specials

Varkensvlees op de barbecue; met deze recepten maak je vrienden

Varkensvlees op de barbecue is een ware traktatie voor liefhebbers van lekker eten. Kies het juiste vlees en marinade en je hebt een feestje!

Check het recept of lees de info
exotisch fruit

Exotisch fruit; lekker vers fruit uit de Tropen

rundvlees op de barbecue

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

courgette met pasta

Courgette met pasta; dat biedt heel veel mogelijkheden

Recept in de picture

exotisch fruitsalade
Salade

Exotische fruitsalade; een salade met passie

Fris, zuur en zoet; deze fruitsalade met een dressing vol passie heeft en een explosie van smaken die je blijven verrassen.

Check het recept of lees de info
Gegrilde lamskoteletten

Gegrilde lamskoteletten; met een Grieks tintje

Gebraden beenham

Perfect gebraden beenham

Handige kooktips

Vers fruit bewaren
Kookschool

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Ga voedselverspilling tegen en bewaar vers fruit op de juiste manier, hier zie je in een oogopslag hoe je vers fruit het beste kunt bewaren.

Check het recept of lees de info
Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Kippenpoten kruiden met jouw zelfgemaakte kipkruiden of met een marinade

Kippenpoten kruiden; voor verbluffend lekkere kip

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Nanette op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Redactie op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • pieter op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Connie Derks op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Vera op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Redactie op Verse aspergesoep

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen