Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker

Met slechts een paar ingrediënten en een slow cooker zet je iets anders op tafel. Serveer deze karbonade met aardappelen met groenten van het seizoen.

3 17.801

Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker – Een slow-cooker is een typisch Amerikaans apparaat. Daar bestaat hij al decennia en dat is om een reden. Het werkt. Door langzaam het eten te garen krijg je heerlijk malse maaltijden. En het mooiste is dat je er geen omkijken naar hebt. Met dit apparaat heb ik dit recept gemaakt waarbij je karbonade straks bijna uit elkaar valt van malsheid.


Slow-cooker

Een slow-cooker gaart je maaltijd heel langzaam. Het is een aardenwerkenschaal die in een metalen bak zit met een stekker eraan. Bovenop de schaal zit een glazen deksel en voorop zitten 4 opties. Een uitstand, een low-stand, een high-stand en een warmhoud stand. De hoge en de lage stand bepalen de tijd dat hij aan moet staan. Bij de hoge stand is dat gemiddeld 4 uren en bij de lage stand 8 uren. En dan zijn we ook bij de kern. Slow-cooking kost tijd. Het voordeel van een slow-cooker vond ik dat je er echter geen omkijken naar hebt. Vullen, aanzetten en dan gewoon lekker je dingen doen zoals boodschappen, met je kind leuke dingen doen, even wandelen, het huishouden noem maar op. Je hoeft niet eens tussentijds te roeren of bang te zijn dat het aanbrand (mits je voldoende vocht gebruikt).

Echter is het geen alleskunner. Het is ideaal voor stoven, soepen en de meeste eenpansgerechten zoals pastagerechten en zelfs stamppot kun je er denk ik wel mee maken. Vlees word gewoon supermals. En wat ik het mooiste pluspunt vind, smaken hebben echt de tijd om goed in je gerecht te trekken, en smaak is het belangrijkste bij lekker eten!

De basis voor een slow-cook gerecht is dat je de producten met vocht en smaakmakers in de slow-cooker doet. Je zet hem aan en het apparaat doet zijn ding. Dan 4 tot 8 uur later is je eten klaar.

Karbonade en aardappelen met BBQ-saus.

Van pasta tot sucadelappen, het kan allemaal in de slowcooker. Je kunt er zelfs desserts in maken zoals broodpudding. Maar ik  heb gekozen voor een recept met karbonade, aardappelen en BBQ-saus. Je kunt je eigen BBQ-saus maken zoals in dit recept. https://lekkertafelen.nl/specials/barbecuesaus-zelf-maken/. Maar ik heb gekozen voor een BBQ-saus uit de winkel die ik ontzettend lekker vind. Geen standaard BBQ-saus (die vind ik echt niet lekker) maar een Amerikaanse kwaliteitssaus waar de smaak van rokerige bacon heerlijk in naar voren komt. En als laatste tip, maak er een lekkere frisse salade bij. Dat kan dit gerecht erg goed gebruiken omdat het wel een volle smaak heeft.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

 • 1 el. margarine
 • 600 gr. vastkokende aardappelen (schoongemaakt)
 • 4 uien
 • Zout & peper
 • 4 karbonades
 • 250 ml. Amerikaanse BBQ-saus of zelfgemaakte BBQ-saus
 • Gehakte peterselie

Smelt de margarine en bestrijk de bodem ermee. Dit zorgt ervoor dat de aardappelen niet vastplakken aan de bodem. Snij de aardappelen met schil en al in plakjes van 1 cm. Leg de plakjes op de bodem van de slow-cooker, allemaal met de platte kant naar beneden. Maak de ui schoon en snij deze in halve ringen. Verdeel de ui over de aardappelen en strooi er wat zout en peper overheen. Besprenkel 1/3 van de saus over uien. Leg de karbonade op de uien en doe de rest van de saus over de karbonades en smeer dit over de karbonades uit. Zet de schaal in de slow-cooker in zet hem op high voor 4 uren. Het is belangrijk dat je het deksel gesloten houd zodat het vocht niet kan ontsnappen. Anders worden je aardappelen niet goed gaar.

Serveer na 4 uren de karbonade met aardappel en ui. Strooi er wat peterselie overheen.

Tafel Lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 Reacties
 1. Ine van der Laar zegt

  Ik heb dit recept gemaakt in mijn slow cooker (Russel Hobbs). Ik heb i.p.v. margarine ongezouten roomboter gebruikt en i.p.v. karbonade procureur lapjes (op aanraden van mijn ambachtelijke slager) Ik heb de smokey bacon American saus van Bull’s Eye gebruikt en de slow cooker op 6 uur gezet i.p.v. 5 uur. Op high.(2). We hebben onze vingers erbij afgelikt! Heerlijk en eenvoudig te bereiden. Volgende keer zal ik op de uien nog wat kastanje champignons leggen denk ik, lijkt me ook lekker. Ook lekker erbij is een frisse komkommer/tomaat salade. Een aanrader!

  1. Redactie zegt

   Wat fijn dat het recept zo goed bevallen is Ine! 😉

 2. Kitty zegt

  Ik kan iemand die margarine gebruikt echt niet serieus nemen als hetgaat om het bereiden van voeder.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer