Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Kebab menu van de barbecue met Tzatziki en Fregola

Kebab kun je afhalen bij de diverse grillrooms, maar in dit artikel ontdek je de voordelen van een kebab menu van eigen barbecue. Lekker en vooral gezellig!

0 2.237

Kebab menu van de barbecue met Tzatziki en Fregola – De Turkse specialiteit Kebab kennen jullie vast allemaal wel. Maar heb je al eens bedacht om deze zelf te maken en op de barbecue te leggen? Velen kennen het alleen van de grillrooms in ons land, maar het is echt niet zo moeilijk om kebab zelf te maken! Zelfgemaakte kebab is, met de juiste kruiden, een topper op jouw barbecue. En dan bedoelen we echt niet de barbecue die alleen maar vol vlees ligt. We combineren de kebab met andere lekkernijen en maken er een complete maaltijd van. Gezond, lekker en rond de barbecue is het ook nog eens heel gezellig.

De traditionele kebab wordt van lamsgehakt gemaakt, maar varieer ook eens met gemengd gehakt, rundergehakt of kipgehakt. We gebruiken verschillende specerijen en dat maakt niet alleen de onovertroffen smaak van je kebab, het geeft ook een heerlijke geur als je ze op de barbecue legt. Wanneer je eenmaal deze Zuiderse- en aromatische geur in je achtertuin hebt kun je er op rekenen dat het binnen de korst mogelijke keren druk is rond jouw barbecue.


Kebab menu van de barbecue met Tzatziki en Fregola

  • 500 gram (lams)gehakt
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 eetlepel gemalen koriander
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ theelepel chili
  • ½ theelepel cayennepeper
  • ½ theelepel gemalen gember
  • ½ theelepel zwarte peper
  • 40 gram gehakte pistache noten
  • 2 eetlepels fijngesnipperde peterselie
  • 1 ei
  • 4 eetlepels paneermeel met paprika & peterselie

Meng het gehakt met al de ingrediënten en verdeel dit in 7 porties. Maak deze met natte handen langwerpig van vorm. Prik de kebabs aan houten of ijzeren satépennen. Bij gebruik van houten pennen deze eerst een half uur in water weken om verbranden te voorkomen.

Grill ze op de bbq bij ongeveer 180 graden. Grill zodanig dat de kebabs niet of nauwelijks met de vlammen in aanraking komen.

Maak ondertussen de tzatziki volgens het recept elders op de website.

Serveer met Fregola. Dit wordt ook wel Fregula genoemd en is een specialiteit uit Sardinië. Deze pastasoort is gemaakt van grove griesmeel (semola). Er zijn verschillende varianten verkrijgbaar.

  1. Fregola Sarda: De ongeroosterede variant van Fregola
  2. Fregola Tosta (grof of fijn): Deze fregola wordt na het drogen licht in de oven geroosterd. Hierdoor ontstaan ook de kleurverschillen
  3. Fregolla allo zafferano: In deze versie van de Fregola wordt saffraan verwerkt

Tip: Fregola is hier verkrijgbaar

Kook de Fregola volgens de aanwijzing op de verpakking. Serveer de kebabs met de fregola, de tzatziki en een verse salade.

Tafel lekker

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More