Kersen kwark – Als je deze kwark proeft en weet hoe simpel het is, ga je vanaf nu in het kersenseizoen je kersen kwark zelf maken. Serveer die kersenkwark bij een ontbijt, of als tussendoortje. Als dessert mag natuurlijk ook!
Zwarte kersen
Kersen heb je in vele soorten, zoete, zure rode zwarte. Voor deze kwark nam ik van die heerlijke donkere zwarte kersen. Nou ja ze noemen ze zwarte kersen, maar ze zijn diep rood. Deze kersen zijn bijzonder sappig en lekker zoet. Ideaal fruit om te verwerken in de kwark.
Mooi roze
Roze voedsel is erg verleidelijk, de kleur wordt ervaren als zoet. Het sap van deze mooie zwarte kersen is dieprood. Door dit rode sap te mengen met de kwark kleurt deze mooi roze.
Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel
Vooral gegeten als ontbijt vanwege de vele eiwitten, maar ook in gebak en nagerechten is kwark een veel gebruikt zuivelproduct.
Kersen; Koop dit fruit direct bij de teler
Kersen eten is feest, of je dat nu bij de lokale teler doet of thuis. Ontdek hier alles over die (Hollandse) kersen. Uiteraard met recepten.
Kersen kwark
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram kwark
- sap van 1 citroen
- suiker of honing naar wens
- 250 gram kersen
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je kersen kwark:
Was de kersen verwijder de pit en snij deze in stukjes. Doe dit boven het kommetje waar je het citroensap in gedaan hebt. De stukjes hoeven niet mooi gelijk van vorm te zijn. Houd een paar kersen over voor garnering.
Meng suiker of honing naar smaak met het sap en de kersen. Roer er de kwark doorheen en zet minimaal 15 minuten koel weg. Roer nogmaals door en proef. Zoet eventueel een beetje bij. Verdeel de kersen kwark over schaaltjes en leg er een paar kersen ter decoratie op.
Tafel lekker !!