Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Kersenclafoutis uit de boomgaard

Een kersenclafoutis is makkelijk en dankbaar bakwerk. Ga de verse kersen uit de boomgaard halen want jij kiest natuurlijk voor Hollandse kersen.

0 809

Kersenclafoutis uit de boogaard – Het is weer volop kersen tijd. En wat mij betreft is dat ook tijd voor deze verrukkelijke kersenclafoutis. Spring op de fiets, al dan niet met kinderen en ga een pondje kersen halen bij de boomgaard. Alleen dat is al een feestje. Kinderen snoepen daar al van de kersen en hangen, net zoals wij vroeger deden, de kersen aan hun oren. Dan terug op de fiets, de keuken in en eventjes een uurtje lekker bakken. Zo, het bewegen zit er op. Ruimte genoeg voor deze heerlijke clafoutis die je het liefst serveert. Na dat fietstochtje mag daar best wat slagroom of poedersuiker extra bij 😉 Een bolletje vanille-ijs kan natuurlijk ook!

Kersenclafoutis

  • 500 gram kersen, ontpit.
  • 4 eieren
  • 100 gram suiker
  • 1/4 liter melk
  • 100 gram bloem
  • 2 tl. vanille extract
  • 1/4 tl. zout
  • 50 gr. gesmolten roomboter

Verwarm je oven voor op 180 graden. Was en ontpit ondertussen de verse kersen. Verdeel de kersen over een bakvorm van ca. 26 cm. doorsnede.

Roer de boter zacht. Klop daarna 4 eieren los met suiker en meng met bloem en zout. Voeg beetje voor beetje, al kloppend, de melk en dan de gesmolten boter toe. Giet het beslag over de kersen en bak 3 kwartier in de voorverwarmde oven. Serveer de kersenclafoutis met vanille-ijs, slagroom of poedersuiker.

Tip: Je kunt overwegen om de kersen niet te ontpitten. Door op je bord met een vork op de gare kersen te drukken kun je de pit namelijk veel makkelijker verwijderen. Het scheelt veel tijd en geeft het eten van deze clafoutis ook wel een beetje charme mee.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer