Kerstkrans met gevulde eieren – Heb je nog inspiratie nodig voor een lekker en eenvoudig gerechtje voor de kerstbrunch, kerstlunch of bij een lopend buffet? Probeer dan zeker eens de aantrekkelijke kerstkrans met gevulde eieren. Serveer die kerstkrans als hapje, als salade, als voorgerecht, als bijgerecht en je kunt niet fout gaan!
Een kerstkrans van gevulde eieren, in feestelijke kleuren
Uitgewerkt in de typische kerstkleuren en met seizoensgebonden en lokale ingrediënten, maak je met de kerstkrans van een doodeenvoudig gevuld ei, een ware blikvanger aan jouw kersttafel. De groene basis van de kerstkrans met gevulde eieren is een salade, in dit geval kiezen we voor rucola, of raketsla. Eigenlijk is raketsla geen sla, maar een koolsoort. Proef maar eens goed, je herkent vast de pittige ondertoon van kool. En, rucola is het hele jaar goed verkrijgbaar. Rode ui en cranberry’s, ook bekend als veenbessen, zorgen voor rode kerstkleuren in onze kerstkrans met gevulde eieren. Kies uiteraard voor lokaal geteelde veenbessen! Waarom zou je cranberry’s uit bijvoorbeeld de Verenigde Staten kopen als ze ook op de Waddeneilanden groeien en geteeld worden? Waarom vinden we die niet in de supermarkt, en wel de ingevoerde veenbessen uit de VS? Steun onze lokale telers en handelaars en vraag bij je groenteboer om onze eigen Nederlandse cranberry’s!
Kies eens voor lokaal geproduceerde blauwaderkaas
Een kerstkrans zou geen kerstkrans zijn als er geen sneeuw op lag, nietwaar? Met subtiel verkruimelde blauwaderkaas besneeuwen we de kerstkrans met gevulde eieren. Uiteraard kies je voor de blauwaderkaas die jij het lekkerste vindt, maar we adviseren een heerlijke Nederlandse Blauw Klaver of een Bleu de Graven als je voor een kaas met vegetarisch stremsel gaat. Houd je meer van schapen- of geitenkaas? Dan moet je echt eens een Bastiaansen Blauwader proberen. Je wist vast niet dat je ook binnen onze Nederlandse grenzen zoveel blauwe kazen van eigen makelij kan vinden.
Een verantwoord gevuld eitje
Kerstornamenten! Die missen we nog in de krans. Dat zijn de gevulde eieren. De eieren worden hardgekookt, de eidooier wip je eruit en vul je volgens het recept voor gevulde eieren elders op de website. Er is werkelijk niets moeilijks aan. Kies voor verantwoorde eieren en koop eieren van hennen met vrije uitloop. Koop eens een doosje eieren bij je kaasboer, als je de kaas gaat halen.
Vergeet niet om een fotootje te schieten van jouw kerstkrans met gevulde eieren, want voor je het weet vind je er geen kruimel meer van terug!
Kerstrecepten; heel veel inspiratie voor heerlijke kerstdagen
De lekkerste kerstrecepten om zelf thuis te maken. Geen kant-en-klare producten, maar verse ingrediënten en echte smaken. Jij weet wat je eet!
Kerstkrans met gevulde eieren
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 recept gevulde eieren
- 100 gram verse cranberry's
- 40 gram kristalsuiker
- 1 kleine rode ui (50 gram)
- 6 eetlepels witte wijnazijn
- 100 gram blauwaderkaas
- 100 gram rucola
- peper uit de molen
- optioneel: bieslook - voor de afwerking
- optioneel: peterselie - voor de afwerking
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een Kerstkrans met gevulde eieren:
Verwarm de oven voor op 230 °C.
Was de cranberry’s en bestrooi ze met kristalsuiker. Leg de cranberry’s op een bakplaat bedekt met bakpapier in de oven gedurende 6 minuten. Laat de cranberry’s afkoelen voor gebruik.
Ontdoe de rode ui van zijn schil en snijd hem in ringetjes. Leg de ui een uurtje in de wittewijnazijn, zo wordt hij mooi dieprood.
Verkruimel de blauwaderkaas en houd die apart.
Vlak voor je gaat serveren schik je de rucola in een ronde vorm op een leuke serveerschaal. Zet een kommetje omgekeerd in het midden van de serveerschaal en schik daar de rucola omheen.
Leg de gevulde eieren er bovenop.
Strooi de blauwaderkaas op en rond de eieren.
Werk verder af met de gepofte cranberry’s en de rode ui die je uit de azijn hebt gehaald.
Snipper er nog wat bieslook over en leg er enkele plukjes peterselie tussen. Strooi er nog een flinke draai peper uit de molen over.
Tafel lekker !!