• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 8, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

“King prawns” Een feest voor je Koningsdag bbq!

door Redactie
in Recepten
0
5
“King prawns” Een feest voor je Koningsdag bbq!

Maak van je Koningsdag bbq een feest met dit recept voor super sappige “King prawns”

Super sappig omdat we de reuze garnalen vooraf met een marinade op basis van boter bewerken. De whisky in combinatie met de knoflookboter geven de reuze garnalen een overheerlijke smaak.

1-garnalen1

  • 1 kilo ongepelde reuze garnalen
  • 100 gram margarine
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 shot glas whisky of cognac
  • 1 theelepel gedroogde chili vlokken
  • 1 bosje peterselie
  • 1 citroen
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Grof zeezout

Neem een middelgrote pan en smelt de boter op een laag vuur. Pers de knoflook, en hak de peterselie fijn. Voeg dit toe aan de gesmolten boter samen met de whisky en de chili vlokken.

2-garnelen2

Roer het geheel goed door, en voeg nu de ongepelde “King prawns” er aan toe, en roer het geheel nogmaals goed om, zodat alle garnalen volledig doordrenkt zijn van de marinade. Zet het vuur nu uit en laat de marinade nog minimaal  een half uurtje intrekken.

Zorg ervoor dat je bbq grill goed heet is. Leg nu je reuze garnalen op de grill en draai ze regelmatig om.

Na 5 á 10 minuten zijn ze klaar. Een goeie tip is als de schil oranje is en dan bruin tot zwart begint te blakeren zijn ze perfect gaar. Neem de “King prawns” van de grill en serveer ze op een schaal. Voor het serveren nog even een halve citroen er over uitknijpen, en rijkelijk bestrooien met vers gemalen peper en grof zeezout.

Snijd de rest van de citroen in schijfjes en leg ze samen met wat takjes verse peterselie op de schaal met “King prawns”. Serveer er nog een stokbrood bij om de achtergebleven sappen op je bord mee te absorberen. Zorg voor voldoende servetten of vingerkommetjes met citroensap.

3-garnalen3

Tags: Vis - Schaal- en schelpdierenVis - Schaal- en Schelpdieren - SchaaldierenVis - Verse vis
DeelPin48Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Citroenboter met geroosterde knoflook
Bijgerecht

Citroenboter met geroosterde knoflook

Vijfschaft
Hoofdgerecht

Vijfschaft; ouderwets lekkere Hollandse pot

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas
Hapjes

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas

Rode kool stamppot met appel en ananas
Stamppot

Rode kool stamppot met appel en ananas

Ham-kaasrolletjes
Hapjes

Ham-kaasrolletjes; gemaakt met bladerdeeg

chocolademousse taart
Taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Geroosterde knoflook
Recepten

Geroosterde knoflook

Geroosterde knolgroenten
Bijgerecht

Geroosterde knolgroenten; vitamientjes in de winter

Reacties 5

  1. Alex says:
    10 jaar geleden

    Lijkt me lekker en daarvoor hoeft het géén 30 april te zijn. Lijkt me heel apart met die whisky. Welke heb je gebruikt? Malt of blend?

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen (Paul van Vugt) says:
      10 jaar geleden

      Glenfiddich Single Malt, maar met Bourbon ook verrukkelijk!

      Beantwoorden
  2. George Sindram says:
    10 jaar geleden

    Naar ik hoop wordt het recept wel met echte boter bereid. Bij de ingredienten wordt namelijk margarine vermeld. En zoals idere goede kok weet is dat een belediging voor de kookkunst!

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen (Paul van Vugt) says:
      10 jaar geleden

      Voor dit recept kan je beiden gebruiken, smaken verschillen.

      Beantwoorden
      • George Sindram says:
        10 jaar geleden

        Gelukkig woon ik in een land waar die king prawns lekker goedkoop verkrijgbaar zijn. Het recept bereid en het is een geweldig lekker geheel.
        Ik ben het met Paul van Vugt eens dat smaken verschillen en daarom zal hij het mij niet kwalijk nemen dat ik het met roomboter bereidde.
        Absoluut voor herhaling vatbaar!

        Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

Vaak zijn het niet de mooiste groenten om te zien, maar knolgroenten hebben vaak een geweldige smaak. Een goede reden om ze vaker te eten!

Check het recept of lees de info
tortilla van aardappel

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Recept in de picture

Citroenboter met geroosterde knoflook
Bijgerecht

Citroenboter met geroosterde knoflook

Citroenboter met geroosterde knoflook, heerlijk op een stukje stokbrood, maar ook erg lekker om op een stukje vis of kip te doen!

Check het recept of lees de info
Vijfschaft

Vijfschaft; ouderwets lekkere Hollandse pot

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas

Handige kooktips

Leidse kaas
Kookschool

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Iedereen kent Goudse kaas, en natuurlijk de Edammer. Maar we hebben nóg een beroemde kaas, namelijke Leidse kaas. Vol smaak en lekker mager!

Check het recept of lees de info
ei bakken

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op In de pan gebakken banaan met een heerlijke karamel
  • Connie Derks op Gestoofde witte kool | De kracht van pure eenvoud
  • Esther Di Luca op In de pan gebakken banaan met een heerlijke karamel
  • Petra op Gestoofde witte kool | De kracht van pure eenvoud
  • Connie Derks op Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat
  • Linda op Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat
  • Connie Derks op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Mireille Meems op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen