- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Kip gestoofd in radler – Met verse tuinkruiden

Kip gestoofd in radler – Ja je leest het goed, kip gestoofd in Radler. Er bestaan vele recepten met vlees gestoofd in bier of wijn. En ik dacht dat moet met een Radler toch ook lukken, dit bier bevat citroensap en aangezien ik kip en citroen erg lekker vind besloot ik dat ik de kippenpoten die ik die avond op het menu had staan zou maken met dit biertje. Veel kon er niet mis gaan leek mij en anders pech. Nou er ging niks mis het was heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar.

Radler bier

Radler is op het moment erg in trek, dit populaire bier word vooral in de zomer gedronken om dat het zo lekker fris van smaak is. Door het gebruik van bier word het vlees lekker zacht en valt het zo van het bot. De licht bittere smaak is erg lekker bij het zure van de citroen.

Met verse tuinkruiden

Voor dit recept heb ik verse tuinkruiden genomen. Rozemarijn doet het erg goed in de tuin, heb je eenmaal zo’n struik dan heb je er jaren plezier van. Mijn struik met rozemarijn groeit weelderig dus ik had er een mooie tak vanaf geplukt. Heb je geen verse rozemarijn en tijm, geen punt met gedroogde kruiden krijg je ook een prima resultaat.

Kip gestoofd in radler

Voor 4 personen heb je nodig:

Kruid de kip met peper en zout en bak deze even aan in wat olijfolie totdat de kip een kleurtje heeft gekregen. Haal de kip uit de pan en doe het bier in de pan en breng dit aan de kook. Voeg er de kruiden en de mosterd aan toe en snij de citroen in 4 stukken. Leg de kip terug in de pan en laat dit al naar gelang de grootte van de poten ongeveer een uur met de deksel op de pan stoven.

Serveer de kip, gestoofd in radler, met gebakken aardappeltjes en boontjes of een groene salade.

Tafel lekker!