Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Kip met tomatenpesto

0 481

Kippenbouten zijn meestal voordeliger als kipfilet en lenen zich prima voor deze roerbakschotel. Serveer het gerecht met gekookte pasta of krokant brood en een gemengde salade en je maaltijd is compleet.

  • 4 ontbeende in 3 stukken gesneden kippenbouten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 in acht delen gesneden ui
  • 250 ml tomatenpuree
  • vers gemalen zwarte peper

Voor de tomatenpesto

  • 1 bosje vers basilicum
  • 125 gram zongedroogde tomaten
  • 4 eetlepels geraspte verse Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes fijngesneden knoflook
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 125 ml olijfolie

Bereid de pesto door het basilicum, de zongedroogde tomaten, parmezaanseksaas, knoflook en pijnboompitten in een keukenmachine te mengen. Voeg geleidelijk 125 ml olie toe zodat er een glad mengsel ontstaat.
Verwarm de overgebleven olie in een wok op hoog vuur. Roerbak de ui 2 minuten. Voeg de kip toe en roerbak deze in 5 minuten toe gaar. Voeg tomatenpuree toe en verwarm het geheel al roerend 5 minuten. Breng het op smaak met zwarte peper en serveer het gerecht met de pesto.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer