Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Kipcocktail met ananas

Als voorgerecht bij een diner kun je deze kipcocktail met ananas en ras el hanout serveren. Vaak maken we een cocktail automatisch van garnalen. Dat kan natuurlijk maar een kipcocktail is dan eens verrassend anders. Deze kipcocktail maken we met ras el hanout, een heerlijk specerijenmengsel! Maar met kerrie kan het ook

2 3.453

Kipcocktail met ananas – Een kipcocktail zou iedereen eens moeten proberen. En deze is extra lekker door de gebakken ananas met ras el hanout.

Ras el hanout is een bekend Marokkaans kruidenmengsel en bestaat uit soms wel 20 verschillende specerijen. De naam betekend letterlijk ‘het hoofd van de winkel’ wat je vrij kunt vertalen in ‘het beste uit de winkel’. Nu heeft elke winkel zijn eigen idee wat het beste is wat in een mengsel past dus de ene ras al hanout is de andere niet. Er zijn zoetere versies en pittiger versies, dus wees er de eerste keer altijd voorzichtig mee en test eerst even.

Heb je geen ras el hanout (of denk je dat gebruik ik anders nooit meer) dan kun je hiervoor ook kerrie nemen, maar dat is het toch net niet. Ik raad je echt aan om dit kruidenmengsel eens te proberen. Het is een mengsel, dat in erg veel gerechten te gebruiken is. Denk hierbij aan rijst, couscous of kip.


Kipcocktail met ananas

Wat heb je nodig voor een mooi voorgerecht voor 4 personen:

  • 400 gram kipfilet
  • 250 gram ananas
  • 1-2 eetlepel mangochutney
  • 2 theelepels ras el hanout
  • 1 theelepel kurkuma
  • ½ eetlepel gembersiroop of snufje gemberpoeder
  • zout
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • een paar blaadjes sla

Snij de kipfilet in brede repen, bij 2 kipfilets heb je dan 4 repen. Zet een pannetje met water en wat zout op. Wanneer het water kookt kan de kipfilet erin. Houd het dan tegen de kook aan. Pocheer de kip in ongeveer 10 minuten gaar. Haal uit het water en laat afkoelen. Door de kip kort te pocheren blijft deze lekker sappig.

Snij de ananas in stukjes en bak deze in een koekenpan met aanhangend sap en de ras el hanout even tot het vocht verdampt is en de ananas donkergeel is. Door de ananas met de kruiden te bakken wordt de smaak intenser.

Maak een sausje van de Griekse yoghurt, mayonaise, mango chutney en kurkuma. Verdun dit eventueel met wat water of room tot een licht vloeibare saus. Breng op smaak met zout en peper.

Houdt er rekening mee dat de kip flauw is en de ananas kruidig. Snij de kip in dunne plakjes en meng deze met de ananas en de helft van de saus. Dit kan al een dag vooraf, zodat de smaken goed in kunnen trekken. Neem 4 mooie royale glazen en leg hierin een blaadje sla. Schep er voorzichtig de salade overheen. Lepel vlak voor het serveren de rest van de saus over de kipcocktail.

Tip: Wanneer je de kip kleiner snijdt en geen extra vocht toevoegt aan het sausje is dit een perfecte salade voor op een stokbroodje.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. Fleur zegt

    Ik heb de kipcocktail gemaakt voor een etentje en wij vonden het allemaal erg lekker. Het is een licht en fris voorgerechtje. Ik ga het zeker nog een keer maken.

    1. Connie zegt

      Fijn dat het zo goed in de smaak is gevallen. Zeker in de zomer is dit een fijn voorgerecht.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer