Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Kipfajitas met rijst; Binnen een half uur aan tafel

Kipfajitas met rijst – Even een receptje voor door de week, maar wél iets anders dan de gebruikelijke aardappel-vlees-en-groente hap of snelle pastamaaltijd. Fajitas zijn Mexicaanse gekruide reepjes vlees (van kip bijvoorbeeld, maar kan ook van rund- of varkensvlees) die je bakt met ui en paprikareepjes. Vaak worden ze geserveerd in tortillawraps, maar ze zijn ook heerlijk bij rijst. Een gerecht waarvoor je geen (calorierijke) saus nodig hebt, en die toch vult en smaak heeft. Bovendien staat het in een half uurtje op tafel! Wat wil een mens toch meer….

Mexicaanse kipfajitas

Nodig voor 4 personen:

  • +/- 250 gr. rijst
  • 4 ontbeende kipdijtjes of 3 kipfiletjes
  • 3 paprika’s, liefst van meerdere kleuren
  • 2 uien (liefst ook 1 rood, 1 gewoon)
  • 2 el. olijfolie
  • 1 tl. paprikapoeder
  • ½ tl. komijnpoeder
  • 1 teentje knoflook
  • Snufje chilipoeder of –vlokken
  • Peper en zout

Kook de rijst volgens de instructies op het pak. Ondertussen snijd je de uien in halve ringen en bak ze in een diepe koeken- of hapjespan met de olie op een middelmatig vuurtje. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in reepjes. Zet ze nog even apart. Snijd ook de kip (dijtjes zijn malser én goedkoper dan filetjes!) in reepjes en meng ze in een kommetje met de kruiden en peper en zout.

Laat de uien minstens tien minuten bakken, ze worden dan een beetje zoetig. Voeg dan de paprika toe en laat nog vijf minuten bakken. Knijp er nog een teentje knoflook boven uit en hussel nog even om. Schep de groenten vervolgens uit de pan en bak in het bakvet de kipstukjes. Zorg dat het vuur voldoende hoog staat, dat ze snel dichtschroeien. Zet het vuur vervolgens weer zachter en voeg de groenten weer toe. Nog even proeven of er geen peper of zout bij moet, rijst afgieten en opdienen met wat chili vlokken, of, als je ze kunt vinden: vlokken ñorapepertjes. Buen provecho!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.