Kip is zo veelzijdig, neem nu onderstaand recept ziet dat er niet heerlijk uit en o zo makkelijk en snel te maken!!
- 3 kipfilet’s
- 4 eieren
- Peper/zout
- zonnebloemolie
De eieren goed loskloppen. De kipfilet’s in dunne plakken snijden.
Beide zijden met peper en zout bestrooien en in het geklutste ei leggen. Laat voldoende zonnebloemolie goed verhitten. Voeg dan de kipfilet toe en eventueel nog wat extra geklopt ei. De filets lekker om en om krokant bakken.
Dit is heerlijk te combineren met een salade, gebakken krieltjes of zoals mijn zoon wel eens doet, tussen een stuk stokbrood met knoflook
en chilisaus.
Variant: de kipfilet in dobbelsteentjes snijden, door de geklopte ei
heenhalen en lekker om en om bakken in de olie. Een paar tortilla
wraps verhitten in de magnetron en deze vullen met de krokante
kippenstukjes, gehakte ijsbergsla, komkommerplakjes,
knoflook/chilisaus en dan oprollen. De kids zullen ervan smullen!