Recepten om zelf te maken



Kipfilet met champignons in Goudse kaassaus

Kipfilet met champignons in Goudse kaassaus

Kipfilet met champignons in Goudse kaassaus – “Zo kun je een baksteen lekker maken” is een bekende uitspraak. Niet dat ik kipfilet wil vergelijken met een baksteen. We vinden kipfilet eigenlijk veel te gewoontjes. Juist bij een stukje kipfilet mag je best even nadenken waar dat vandaan komt. Juist daarom maken we ook van een stukje kipfilet iets bijzonders. Met een paar simpele handelingen tover je een kipfilet om in een heerlijk herfstgerecht.

Bak een stukje kipfilet met paddenstoelen. Champignons bijvoorbeeld, maar je kunt ook prima cantharellen gebruiken.  Vervolgens overgieten we deze met een heerlijke saus van Goudse kaas. Hiervoor kun je kaas van alle leeftijden gebruiken. Kies gewoon wat jij lekker vindt. Probeer het ook eens met een tuinkruidenkaas.

Je kunt deze kipfilet serveren als vleesgerecht, maar ook bij een pasta. Probeer maar eens met wat vers gekookte tagliatelle. Het maken van dit gerecht kost zo weinig tijd dat je zelfs de pasta even zelf kunt maken.

Kipfilet met champignons in Goudse kaassaus

  • 400 gram scharrel kipfilet
  • 250 gram champignons
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 250 ml. melk
  • 150 gram geraspte Goudse (jong) belegen kaas
  • zout en peper

Verwarm de oven voor op 250 graden. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Verhit wat olie en bak hierin de champignons beetgaar en voeg naar smaak zout en peper toe. Smelt de boter in een steelpannetje, voeg de bloem toe en roer voortdurend tot het begint te bubbelen. Neem het pannetje van het vuur en voeg dan beetje voor beetje de melk toe tot een mooie gladde saus ontstaat.  Doe 100 gram van de geraspte kaas bij de saus en roer nog een keer goed.

Breng de kipfilet op smaak met peper en zout. Vet een ovenschaal in met wat olie of boter en leg de kipfilet in de ovenschaal. Verdeel de gebakken champignons erover, dan de kaassaus erover en de overige geraspte kaas er over strooien. Zet het gerecht 15 tot 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de korst mooi bruin gekleurd is. Garneer met wat vers geknipte peterselie en serveer met krieltjes en een salade.

Tip: Je kunt dit gerecht ook serveren met tagliatelle.



Koken van het seizoen



Je las: Kipfilet met champignons in Goudse kaassaus

2 comments

Schrijf een reactie
  1. Rie
    Rie 16 juli, 2017, 13:55

    Het ziet er allemaal zo lekker uit. Maar ik ben sinds kort alleen, en vind het moeilijk om dat voor 1 persoon te koken. Dus doe maar weer gewoon een kippedij. Ook lekker, maar toch…………

    Reply this comment
    • Lekker Tafelen
      Lekker Tafelen 16 juli, 2017, 22:12

      Dat zijn moeilijke tijden Rie. Maar juist dan is het ook heel belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. De ingrediënten in dit gerecht zijn allemaal in kleine hoeveelheden te koop. En hou je toch een restje over? Dan kun je deze ingrediënten ook op talloze andere manieren gebruiken.

      Reply this comment

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*