Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Kipfilet met citroen-peper marinade

Kipfilet met citroen-peper marinade – Makkelijke gerechten, dat willen we toch allemaal, zeker nu de dagen  zonniger en warmer  gaan worden willen we onze tijd liever buiten doorbrengen in plaats van in de keuken. Dit gerecht kost je weinig tijd, is makkelijk en niet onbelangrijk heel erg smakelijk. Het maken van de marinade kost je wellicht het meeste tijd en dan heb ik het over hooguit 10 minuten. Zodra de kip is gemarineerd kun je lekker het zonnetje in, het enige dat je dan nog hoeft te doen is  20 minuten voordat je aan tafel wil de kip de oven inschuiven. Hoe makkelijk wil een mens het hebben. Als de maaltijd dan ook nog lekker mager is dan worden we daar natuurlijk helemaal blij van.

Klassieke smaakcombinatie

Met lekkere smaakcombinatie’s kun je met heel eenvoudige en alledaagse ingrediënten een heerlijk eindresultaat bereiken. Ik koos voor een redelijk klassieke maar heerlijke smaakcombinatie, citroen en peper. Het frisse van de citroen en het pittige van de peper gaan perfect samen. Ik maak er een marinade van waarmee ik de kipfilet flink inmasseer.

Kipfilet met citroen-peper marinade

Kipfilet met citroen-peper marinadeIn de vijzel stop ik

  • rasp van 1 citroen
  • sap van 1 citroen
  • 1 eetlepel peperkorrels
  • stukje gember (2 cm)
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1 teentje knoflook

Met de stamper stamp ik het geheel tot een smeuïge pasta.

De kipfiletjes snijd ik van boven iets is, zodat als ik ze met de pasta in smeer de smaken ook tussen het vlees komen. Nadat de kipfilet helemaal goed is ingesmeerd denk je hem af met aluminium folie en laat hem zo zeker drie uur in de koelkast staan, zo geef je de smaken even flink de tijd om lekker in te werken.

Verwarm een half uurtje voor je aan tafel wil gaan de oven voor op 180 graden. Schuif de kipfilet er na 10 minuten voorverwarmen in en bak hem in 18 minuten gaar.

Heerlijk op een warme dag met gebakken aardappeltjes en een frisse salade.

Tafel lekker !!

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.