Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Kippensoep zoals ze dat in Thailand doen.

0 3.219

Verse kippensoep, de Engelse Nigella Lawson noemt het troosteten. En als je dit gerechtje neemt zeg jij dat straks ook. Deze romige kippensoep maken we volgens Thaise receptuur met kokosmelk, citroengras en verse koriander. Voor de ingrediënten moet je even langs de plaatselijke toko, maar de bereiding is zeer eenvoudig.

  • 400 ml kokosmelk (blik)
  • 550 ml kippenbouillon
  • 2 cm galanga, geschild, in dunne plakjes
  • 2 rode pepers, in reepjes
  • 1 stengel citroengras, onderste 6 cm fijngesneden
  • 3 citroenblaadjes, in stukjes gescheurd
  • 4 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel suiker
  • 1 kipfilet (ca. 175 g), in reepjes
  • blaadjes koriander, voor garnering

Giet de kokosmelk in een pan op laag vuur. Roer de melk steeds in dezelfde richt ing zodat hij niet gaat klonteren. Verhit de bouillon met 300 ml water, de galanga, rode pepers, het cit roengras en de citroenblaadjes in een grote pan. Roer de warme kokosmelk erdoor. Voeg de vissaus, het citroensap en de suiker toe. Breng het geheel aan de kook en kook het zachtjes 5 minuten op laag vuur. Voeg desgewenst nog smaakmakers toe.
Breng alles weer aan de kook. Voeg de reepjes kip in kleine hoeveelheden toe zodat ze niet aan elkaar kleven. Kook de kip in 3-4 minuten gaar. Garneer de kippensoep met blaadjes koriander en serveer.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer