Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Kippensoep

0 1.231

Kippensoep, iedereen eet het wel eens, iedereen kent het in ieder geval. Kippensoep kun je gerust zetten onder de noemer troost eten. Een verrukkelijke soep om even door een dipje heen te komen en in heel veel varianten te maken. Dit is een lekkere traditionele kippensoep, maar daar smaakt deze soep zeker niet minder om. Maak gerust een pan vol, want ook tussendoor is een kopje van deze soep een aanrader.

  • Ca. 750 gram kippenvlees (vleugels, poten, etc.)
  • 1 1/2 liter water
  • 1 kruidenbuiltje kip
  • 1 kippenbouillon tablet
  • peper
  • 1 ui
  • stukje prei
  • stukje wortel
  • 1 laurierblad
  • vermicelli of spaghetti

Zet de kip of de kipdelen op met 1 1/2 liter water. Voeg de andere ingrediënten toe. Als de bouillon aan de kook is gekomen het vuur lager zetten en een uur zachtjes laten trekken. Neem de kip uit de bouillon en verwijder het kruidenbuiltje en de groente. Haal het vlees van de botten en snijd het in kleine stukjes of trek het met een vork uit elkaar. Doe het terug in de pan en voeg de in stukjes geknepen vermicelli of spaghetti toe. Laat de soep nog even doorkoken totdat de vermicelli gaar is. Proef de soep en maak op smaak af met zout en peper.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer