- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Kippenstoof met kikkererwten en citroen

Kippenstoof met kikkererwten en citroenMassaal snijden we blokjes kipfilet weg in nasi, roerbakgerechten en ovenschotels. Kip is nog altijd een makkelijke en betaalbare vleessoort en daar haken we massaal op in. Een gemiddelde slager koopt een aantal kippen maar moet (in vaktaal) kipdelen bijkopen omdat we massaal kiezen voor de kipfilet. De kippenbouten en dijen lenen zich echter perfect voor mooie stoofgerechten. Kip stoven is niet het eerste wat in je opkomt als je voor kip kiest, maar het kan echt prima. Zo zet je iets heel anders op tafel met kip. Dit is een heerlijk licht gerecht. De magere kip met de frisse citroen vullen elkaar perfect aan. Door de radler citroen krijgt het gerecht een fris zuurtje mee. Serveer couscous als bijgerecht met de schil van de ingelegde citroen.

Kippenstoof met kikkererwten en citroen

Stoofschotel[1] voor 4 a 6 personen

Doe de boter in een ruime stoofpan en laat deze licht kleuren. Hierin de stukken kip aanbraden tot ze aan de buitenkant een mooie kleur hebben. Kruid deze vervolgens met zout en peper.

Maak de ui en paprika’s schoon en snijd deze in grove stukken. Voeg dan de radler toe samen met de tijm. Spoel de kikkererwten goed met water en voeg deze ook toe aan de kip. Laat het geheel zachtjes zo’n 2 uur garen op een heel laat vuur met gesloten deksel. Roer zo weinig mogelijk in de pan. Na 2 uur proef je het gerecht en breng je het op smaak met zout en peper.

Als het vocht te veel verdampt voeg je een beetje kippenbouillon toe. Altijd handig om in de diepvries te hebben voor dit soort recepten.

Bereid de couscous zoals op de verpakking staat beschreven. Snij de schil van de ingelegde citroen in fijne stukjes en doe deze door de couscous. Dit geeft de couscous een frisse en oosterse citroensmaak.

Garneer de kippenstoof met kikkererwten af met een beetje peterselie en leg er partjes citroen naast.

Tafel lekker!

Links in dit artikel
  1. Stoofschotel: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/hoofdgerecht/stoofschotel/
  2. kippendijen: https://lekkertafelen.nl/special/kippendijen/
  3. kikkererwten: https://lekkertafelen.nl/special/kikkererwten/
  4. kippenbouillon: https://lekkertafelen.nl/recepten/kippenbouillon-maken/