Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Kipsaté uit de grillpan

Een goede kipsaté maken lijkt zo vanzelfsprekend. Veelal worden deze echter uit de diepvries gevist of ze worden geserveerd met satehsaus uit een emmer. Weet jij wat daar in zit? Wij maken graag kipsaté met mooie ingrediënten. Het resultaat is gegarandeerd een verrukkelijke kipsaté voor bij je nasi of bami.

0 8.268

Kipsaté uit de grillpan – Even langs de poelier en dan thuiskomen met kipfilet. Is dat niet een beetje gewoontjes? Wel nee, er is niets inspirerender dan een kilo kipfilet. Daar kun je zoveel lekkers mee maken! Helaas is kipfilet verworden tot een artikel dat we gedachteloos in ons winkelmandje laten glijden. We zien alleen dat stukje vlees, maar de kip zijn we vergeten. Oké… we gaan al een stapje verder door te kiezen voor een pakje kipfilet met een logo. Dat is duurzaam denken we. Maar waar dat logo echt symbool voor staat weten we vaak nauwelijks. Kiezen blijft een lastig fenomeen in het leven. En met het over aanbod aan “verkeerde” kip willen we niet bij ieder kippetje opnieuw nadenken. En daar wringt nou net de schoen. Logo’s? Ik geloof er niet meer in. Zo vaak worden ze gelanceerd door commerciële partijen dat de geloofwaardigheid echt in het geding is. Maar hoe dan wel? Wij zouden vooral van dat “gedachteloos kiezen” af willen. Kip moet je niet gedachteloos eten, daar moet je een feest van maken.

Koop eerlijke kip, geef het mooie smaken mee en geniet!

Kipsaté uit de grillpan, een heel gewoon gerecht toch? Nee echt niet! Ik kan echt heerlijk genieten van een goede kipsaté mits deze kipsaté met liefde, aandacht en zorg gemaakt is. Het is nog altijd iets anders dan een zak wokgroenten leegschudden boven voorgesneden blokjes kipfilet in een wok waar je dan nog een kruidenmixje aan toe moet voegen om er smaak aan te krijgen.

Homecooking

Onze kipsaté begint dan ook bij een mooi stuk kip. Bewust gekozen. Ietsje duurder, maar we eten het dan ook niet dagelijks. We snijden de kip zelf in blokjes en marineren dit in een eveneens zelfgemaakte marinade. Zo’n marinade maken we met liefde omdat we dan een beetje kunnen spelen met de smaken. De kipsaté wordt zo echt ons eigen gerecht en daar genieten we dubbel van.

Maar al te vaak wordt er gedacht dat homecooking tijdrovend en ingewikkeld is. Je kunt er natuurlijk zover in gaan als je zelf wil. Dit gerecht bewijst dat het helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. Voor ons is homecooking niet anders dan zelfgemaakt eten (en daar zeggen we wat in deze tijd) van verse, eerlijke en goede ingrediënten. Er mag gerust een extra stukje kip aan die spies, want als je het doet moet je het goed doen. Vandaag gaan we dus voor een heel gewone kipsaté, maar als je het goed doet ook bijzonder lekker! Heerlijk malse blokjes scharrelkipfilet gemarineerd en vervolgens aan saté pennen even grillen in de grillpan. Een snelle saté saus erbij en je eet verrukkelijk!


Kipsaté uit de grillpan

Kipgerecht voor 4 personen

Voor de gemarineerde kip

 • 4 Eerlijke Kipfilets
 • 1 Sjalotje
 • 1 teen Knoflook
 • 1 theelepel Sambal
 • 2 eetlepels goede Ketjap
 • rasp en sap van een halve Citroen
 • Maisolie

Voor de saus

 • 1 Sjalotje
 • Arachide olie
 • 150 ml. volle Melk
 • 2 eetlepels goede Ketjap
 • 2 eetlepels Pindakaas
 • een mespuntje Sambal
 • 1 theelepel bruine Basterdsuiker

Marineren
Pel en snipper 1 sjalotje en 1 teen knoflook. Meng met 1 theelepel sambal, 2 eetlepels ketjap en de rasp en het sap van een halve citroen
Schenk hier een flinke scheut olie bij. Snijd de kipfilet in gelijke blokjes, voeg ze toe aan de marinade, roer door en laat de kip marineren.

Rijg de kip aan spiezen en bak ze in de grillpan in 10 minuten om en om bruin.

Vlugge satésaus
Pel en snipper het sjalotje. Verhit olie in een pan en fruit hierin het sjalotje. Voeg 150 ml. melk, 2 eetl. ketjap, wat sambal naar smaak en 2 eetlepels pindakaas toe en roer met een garde tot een gladde saus. Voeg 1 tl. bruine suiker toe en breng de satésaus aan de kook. roer tot een mooie gladde saus ontstaat.

Serveer met nasi of bami en wat tafelzuur

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer