Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Klaar in 15 minuten, zoete aardappelen gerecht

10.859

Laat ik maar met de deur in huis vallen; ik ben geen al te grote fan van Jamie Oliver en ook niet van koken met de magnetron. Maar, ik moet toegeven dat Jamie soms werkelijk geniale dingen verzint en dit recept is daar een voorbeeld van!  Het gerecht is super simpel te maken. Je hebt er geen omkijken naar en het is vreselijk lekker. Alle eer voor dit recept gaat dus uit naar Jamie Oliver.  (Het is er een van zijn “Under 30 minutes”.)

Ik val graag op dit recept terug als de bereiding van mijn hoofdgerecht veel aandacht vraagt. Dan is ideaal om een bijgerecht te hebben dat zo makkelijk te maken is.  Ik ben er zo enthousiast over, ik moest dit wel delen. De hoeveelheid is geschikt voor 4 personen.

Je hebt een magnetronschaal nodig en magnetronfolie, verder:

  • 2 zoete aardappels (oranje vruchtvlees)
  • 1 gewone aardappel
  • 50 gram feta
  • 1/2 citroen (b.v.k. biologisch)
  • bosje verse  koriander
  • rood pepertje (eventueel de helft)

Dit is wat je doet:

Boen de schil van de aardappels en de citroen goed schoon. Vervolgens snij je de aardappels (en citroen) met schil en al doormidden. Leg de stukken aardappel samen met de halve citroen in de schaal en dek de schaal af met folie. Zet de schaal een kwartier op vol vermogen in de magnetron. Je zult het zien, na een kwartier zijn de aardappels gaar gekookt in het citroensap!  Ondertussen hak je het pepertje fijn (zonder zaadjes en zaadlijsten) en hak je de blaadjes van de koriander fijn. Knijp het restant citroensap voorzichtig uit de (hete!) citroenhelft over de aardappels. Prak de aardappels met een vork tot een grove massa. Stukken schil die je niet mooi genoeg vindt, kan je er eventueel uitvissen. Verbrokkel de feta boven de kom, voeg de gehakte peper en koriander toe en schep het geheel voorzichtig om. Klaar is je aardappelgerecht!

Dit bijgerecht past bij heel veel verschillende hoofdgerechten, vooral bij kip. Denk hierbij aan een Portugese kip piri piri  of  een Spaans gekruide kip. Maar, ook bij een tikje Oosterse gerecht  zal deze aardappelschotel  prima smaken.

 

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer