Recepten om zelf te maken



Klassieke eiersaus voor asperges

Klassieke eiersaus voor asperges

Klassieke eiersaus voor asperges – Asperges worden het meest gegeten met ham, ei en krieltjes. Ik heb gekozen voor een varkenskoteletje van het scharrelvarken, en echt je proeft het verschil. Daarbij lekker gekookte krieltjes met peterselie en niet te vergeten heerlijke verse asperges met een ouderwetse eiersaus; beetje calorierijk dat wel, maar hoe vaak eet je asperges?

Schil de asperges, breng ze met ruim water een snufje zout en een klein klontje boter aan de kook, als het water eenmaal kookt de warmtebron uitdraaien en ongeveer 15-20 minuten met de deksel op de pan laten staan tot ze gaar zijn.

Klassieke eiersaus voor asperges

2 hard gekookte eieren  (8 minuten)
125 gram roomboter
2 eidooiers
2 eetlepels lauw warm water
zout en peper naar smaak

Smelt de roomboter en laat de eiwit deeltjes bezinken, schud voorzichtig de boter in een ander kommetje zorg dat de eiwit deeltjes achterblijven in je pannetje en je een mooi heldere boter overhoudt. (Dit noemen we boter klaren.)

Snijdt de gekookte eieren in grove stukken. Doe de dooiers met het water in een kom en klop deze au bain marie licht en luchtig, je kan hiervoor een handmixer gebruiken maar je mag ook lekker los gaan met een handgarde. Giet er als je eidooiers mooi stevig zijn al kloppend in een dun straaltje de boter bij zodat je een mooie saus krijgt. Doe de in stukken gesneden ei door de saus en breng de saus op smaak met zout en peper. Deze saus niet te lang laten staan omdat ze lastig op te warmen is.

 


Meer over vergelijkbare onderwerpen
aspergeseierenReceptsauzenvoorjaarzomer

Koken van het seizoen



Je las: Klassieke eiersaus voor asperges

2 comments

Schrijf een reactie
  1. Connie Derks
    Connie Derks Author 7 april, 2017, 09:55

    Asperges zijn zeker lekker. De smaak kan ik niet echt uitleggen, een goed asperge is sappig en mals, maar zorg er voor dat ze goed geschild zijn dat is het belangrijkste. de klassieke asperge wordt gegeten met gekookte ham krieltjes en een gekookt eitje, maar deze saus is ook erg lekker. Geniet ervan en laat je ons weten wat je er van vond?

    Reply this comment
  2. Maria
    Maria 7 april, 2017, 00:17

    Ik heb nog nooit asperges gegeten,en wil het toch ook een keer proberen
    Lijk mij best wel lekker,wat raden jullie mij aan
    Ik dacht met eiersaus om te proberen
    Waar smaak asperges naar,??????

    Reply this comment

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*