Recepten om zelf te makenKlassieke eiersaus voor asperges

Klassieke eiersaus voor asperges

Klassieke eiersaus voor asperges – Asperges worden het meest gegeten met ham, ei en krieltjes. Ik heb gekozen voor een varkenskoteletje van het scharrelvarken, en echt je proeft het verschil. Daarbij lekker gekookte krieltjes met peterselie en niet te vergeten heerlijke verse asperges met een ouderwetse eiersaus; beetje calorierijk dat wel, maar hoe vaak eet je asperges?

Schil de asperges, breng ze met ruim water een snufje zout en een klein klontje boter aan de kook, als het water eenmaal kookt de warmtebron uitdraaien en ongeveer 15-20 minuten met de deksel op de pan laten staan tot ze gaar zijn.

Klassieke eiersaus voor asperges

2 hard gekookte eieren  (8 minuten)
125 gram roomboter
2 eidooiers
2 eetlepels lauw warm water
zout en peper naar smaak

Smelt de roomboter en laat de eiwit deeltjes bezinken, schud voorzichtig de boter in een ander kommetje zorg dat de eiwit deeltjes achterblijven in je pannetje en je een mooi heldere boter overhoudt. (Dit noemen we boter klaren.)

Snijdt de gekookte eieren in grove stukken. Doe de dooiers met het water in een kom en klop deze au bain marie licht en luchtig, je kan hiervoor een handmixer gebruiken maar je mag ook lekker los gaan met een handgarde. Giet er als je eidooiers mooi stevig zijn al kloppend in een dun straaltje de boter bij zodat je een mooie saus krijgt. Doe de in stukken gesneden ei door de saus en breng de saus op smaak met zout en peper. Deze saus niet te lang laten staan omdat ze lastig op te warmen is.

 


Meer over vergelijkbare onderwerpen
aspergeseierenReceptsauzenvoorjaarzomer


Vraag, tip of opmerking? Laat het ons weten in het reactieveld hieronder! Ga in gesprek over dit onderwerp of recept en krijg antwoord van de schrijver zelf. Deel ook gerust jouw recept of variatie. Een foto uploaden kan ook.


Je las: Klassieke eiersaus voor asperges

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*