Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Knapperige gebakken kabeljauw met pittige pepersaus

1 815

Vis is niet alleen lekker, maar is ook super gezond voedsel. Hier heb ik een lekker visrecept met een heerlijk pittig sausje. Het resultaat is te vergelijken met knapperige kibbeling die is overgoten met dat lekkere sausje. Gebruik wel stevige witvis uit de zee want anders valt het uit elkaar in de pan en dat willen we niet. Voor echte visliefhebbers en de mensen die van pit houden (dat zijn er genoeg) is dit een leuk recept.

kabeljauw

 

De vis

  • Kabeljauwfilets, schelvis of koolvis mag ook
  • 1 kopje bloem
  • 3 eieren
  • 2 kopjes paneermeel
  • 2 el halfvolle melk
  • ¾ t zeezout
  • Olie om in te frituren (plantaardig)
  • 2 t paprikapoeder
  • 1 t knoflookpoeder

 De pepersaus

  • 1 el boter
  • 1 el olie
  • 2 el bloem
  • ¾ t zwarte peper
  • 150 ml kippenbouillon
  • 1 t paprikapoeder
  • 1 el chillisaus
  • 2 el lenteuitjes/bosuitjes (gesnipperd)
  • Zeezout

Was de kabeljauw en snij de filets in gelijke stukken. Dep ze droog met keukenpapier want mag niet nat zijn. Doe de bloem in een diep bord, doe de eieren vermengd met de melk en ¼ t zout in een ander bord. Doe de paneermeel, knoflookpoeder, paprikapoeder, peper en ½ t zout in een bakje met deksel en schudt het zodat het goed mengt. Leg dit op een derde bord. Doe een laagje olie in een pan (of diepe wok) en laat goed heet worden. Haal de vis in delen door de bloem, het ei mengsel en de paneer en frituur in delen knapperig bruin. Laat uitlekken op keukenpapier en houdt het warm. Frituur niet teveel tegelijk want die olie moet heet blijven. Anders wordt de vis slap en vet.

Neem een andere pan, doe de boter er in, 1 el olie en de bloem, flink warmen en 2 minuten blijven roeren tot er een mooi mengsel ontstaat. Voeg nu beetje bij beetje de kippenbouillon toe, blijf roeren totdat het een mooie gladde saus wordt. Voeg al roerend de lente ui, de chillisaus, paprika, zwarte peper toe, eventueel nog wat zout, even proeven of het pittig genoeg is en anders naar eigen smaak iets pittiger maken.

Verdeel de warme vis over de borden en doe de saus erover.

Lekker met aardappelpuree, wat extra lente ui en een komkommersalade met zachte dressing.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
  1. Gerlien zegt

    Dit recept vanavond geprobeerd en het was lekker. Gerecht gecombineerd met rosti en salade.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer