Koffieijsje op een stokje – Warm weer en ijs is natuurlijk een hele goede combinatie maar ook op een koude winterdag kan een ijsje best lekker smaken. Warme smaken als amandel en koffie maken dit ijsje ideaal voor iedere dag. Dus of het nu warm of koud is smullen van dit ijsje is gewoonweg altijd genieten.
Houder of bekertje
Voor het maken van deze ijsjes kun je gebruik maken van speciale houders, deze zijn bij diverse huidhoudartikelenwinkels te koop, maar je kunt er ook voor kiezen gewoon plastic of kartonnen bekertjes en ijslollystokjes te gebruiken. Alles kan, het enige wat wel echt een vereiste is is uiteraard een vriesvak.
Koffieijsje op een stokje
Voor 8 ijsjes gebruik ik;
- 350 ml koude sterke koffie
- 240 ml amandelmelk
- 40 ml slagroom
- 1 tl cacaopoeder
- 1 el vanille essence
- 4 el schenkstroop
Mix in een blender de koffie, 140 ml amandelmelk, 20 ml slagroom, de cacao, 2 el schenkstroop ende vanille essence net zo lang tot het een gladde massa is.
Zet vormpjes of bekertjes klaar en vul deze iets boven halfvol met de koffie. Zet de vormpjes nu voor een ruim uur in de vriezer, het ijs moet lichtjes bevroren zijn maar je moet het stokje er nog wel in kunnen drukken.
Mix nu de overige amandelmelk met de overige slagroom en schenkstroop.
Neem de vormpjes uit de vriezer. Indien je bekertjes met losse ijslollystokjes gebruikt steek je nu in ieder ijsje een stokje. Schenk nu de amandelmelk erbij tot de vormpjes vol zijn en plaats terug in de vriezer. Laat de ijsjes nu zeker 5 uur uitharden.