Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Cedarwood; Hout om je verse ingrediënt te verfijnen!

0 2.040

Laten we het nu eens niet over bloemkool hebben, maar over hout. Heb je nooit tijd en koop je altijd kant en klare producten? Dan kun je gerust wegklikken, want daarmee gaat dit verhaal niets worden. Ben je geïnteresseerd in smaak? Dan moet je zeker even verder lezen. In dit artikel willen we je meenemen in de heerlijke wereld met de naam Smaak!


kokenophoutHout

Ja, we gaan aan de slag met hout. Koken op Hout. Je hebt er vast al eens van gehoord. Vele media hebben er al over geschreven, en we doen er aan mee. Want verse ingrediënten, waar we hier op Lekker Tafelen stapel gek van zijn, kun je echt verfijnen met…….. hout. We maakten kennis met Emilie van der Woerd van Koken op Hout, en van haar kregen we het volgende verhaal:

Enige tijd geleden maakten we een reis van het noordelijke Alaska naar het zuidelijke punt van Argentinië, Vuurland, op zoek naar authentieke gerechten. Maar al in Canada werden we verrast door een uniek, hemels aroma dat sommige gerechten kenmerkten. De verrukkelijkste maaltijden hebben we er voorgeschoteld gekregen.

Zowel vis-, vlees- als vegetarische gerechten werden op een plank gepresenteerd. En daar school ook direct ’t geheim van de rijke, natuurlijke smaak in. Het specifieke aroma van de CedarWood OvenPlank was in het gerecht getrokken en had de smaak van de ingrediënten verrijkt! En niet alleen de smaak trof ons, ook de eenvoudige, vetarme bereiding. De maaltijden werden op de plank in de oven bereid en direct vanuit de oven van de plank gegeten.

Het bereiden is een nieuwe culinaire ervaring met als resultaat (h)eerlijke, snelle, gezonde en bijzondere gerechten.

Terug in Nederland heeft Pat van de Wall Bake van La Cuisine Française te Amsterdam een aantal onovertroffen recepten geschreven voor het koken met de CedarWood OvenPlank. Aan de hand daarvan bereidt u op een eenvoudige manier een uiterst smakelijke en gezonde maaltijd, bovendien doet u zo inspiratie op om zelf naar hartelust te experimenteren en nieuwe, unieke gerechten te creëren.

Moeten we hier nog wat aan toevoegen? Wij denken van niet. De mooie eigenschappen: Vers, Smaak, Vetarm, en de natuurlijke manier van werken spreken ons aan, en dat delen we graag met jullie!

Toch valt er nog bijzonder veel te vertellen. Want hierboven gaat het over de CedarWood OvenPlank. Er is echter nog meer. Je kunt deze tactiek namelijk ook heel goed gebruiken op je barbecue,  lekker voor de aankomende zomer dus. Dit jaar geen nieuwe barbecue, maar een houten plank!

Hebben we je geïnspireerd? Maak dan de voor jou best passende keuze uit het onderstaande assortiment.

 

CedarWood OvenPlankenAfmeting vanaf: 18 x 30 cm, dikte 2,8 cmPrijs vanaf: € 26,50Deze plank wordt gebruikt in de oven. De plank is veelvuldig te gebruiken. CedarWood BarbecuePlankenAfmeting vanaf:  13 x 26 cm, dikte 1 cmPrijs vanaf: € 5,95Deze plank wordt gebruikt op de barbecue. U legt de plank 1 uur voorafgaand aan het gebruik in water en daarna kunt u elk soort barbecue-gerecht op de plank bereiden. De plank is 1 à 2 keer te gebruiken. CedarWood BuffetPlankenAfmetingen en dikte zijn variabel en geheel aan te passen aan het gerecht en de grootte van de oven. Deze plank is ideaal voor grote groepen/buffet. Een complete zalm kan hier bijvoorbeeld op worden geserveerd.

Waar komt het hout vandaan?
Het hout van de Cedar dat wij importeren is afkomstig van de Canadese Westkust en is afkomstig uit duurzaam beheerde productiebossen. Het hout inspecteren we op fouten, zodat noesten en kruisdraad niet in onze planken voorkomen en de kwaliteit gewaarborgd blijft.

Waar moet je zijn?

Contact: Emilie van der Woerd

Adres: Op de Akker 2, 4115 RR  ASCH

Website: www.kokenophout.com / www.ovenplank.nl

Email: info@kokenophout.com

Tel: (06)13509580

 

En natuurlijk doet Emilie van der Woerd er haar favoriete recept voor jullie bij:

Zalm op de CedarWood OvenPlank

Mijn favoriete recept komt van oorsprong uit Canada, maar is sinds 3 jaar ook heel goed in Nederland te maken. Bij diverse winkels kan je deze cederhouten ovenplanken kopen.

Ingrediënten:

Koken op hout Zalm

  • 1 cedarwood ovenplank
  • 1 kilo zalmfilet
  • 1/2 eetlepel soyasaus
  • zout en witte peper naar smaak
  • 1/2 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 tenen gesneden knoflook
  • 2 eetlepels Schotse Whisky

Bereidingswijze:
Leg de CedarWood OvenPlank minimaal 1 uur in water, zodat hij goed doordrenkt is. Leg de zalm in een schaal. Meng alles en giet het over de zalmfilet. Marineer dit een half uur. Plaats de cederplank 10 minuten in het midden van de op 180 C voorverwarmde oven. Nu wordt het hout licht geroosterd. Haal de plank uit de oven en wrijf hem dun in met olijfolie terwijl de plank nog warm is. Plaats de zalm in de oven. Na 20 minuten kunt U de plank direct uit de oven op tafel opdienen.

Heerlijk met een frisse salade.

 

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer